Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere Innovator Vizesi İşlemleri

Bir Innovator İçin Geçerlilik Gereksinimleri

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator İçin Geçerlilik Gereksinimleri bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 1.1. Giriş izni veya Innovator olarak kalma izni için başvuran bir kişi, gov.uk web sitesinde belirtilen formda çevrimiçi olarak aşağıdaki şekilde başvurmalıdır:

Başvuru sahibi: Çipli pasaportlu Avrupa Ekonomik Alanı vatandaşı
İlgili form: Birleşik Krallık Göçmenlik Kimlik Kontrolü uygulamasını (mevcut olduğunda) kullanan Start-up veya Innovator formu veya Birleşik Krallık dışından veya içinden başvuranlar için aşağıda listelenen formlar (ilgili olduğu şekilde seçilmelidir):
Başvuru Sahibi: Birleşik Krallık dışından başvuranlar için
İlgili Form: Start-up veya Innovator vizesi formu
Başvuru Sahibi: Birleşik Krallık içinden başvuranlar için
İlgili Form: Kalma izni için Start-up veya Innovator formu
INN 1.2. Giriş izni veya Innovator vize türünde kalma izni başvurusu, aşağıdaki tüm gereksinimleri karşılamalıdır:

(a) Yapılacak olan başvuruyla ilgili oluşacak tüm ücretler ve ayrıca Göçmenlik Sağlık Ücreti (Immigration Health Surcharge) ödenmiş olmalıdır; ve

(b) Başvuru sahibi kişi, kendisinden talep edilen gerekli tüm biyometrik verileri sağlamış olmalıdır; ve

(c) Başvuru sahibi kişi, kimliğini ve uyruğunu karar verici makama tatmin edici bir şekilde ortaya koyan bir pasaport ya da pasaport benzeri başka bir seyahat belgesi sunmuş olmalıdır; ve

(d) Başvuru sahibine, başvuru tarihinden en fazla 3 ay önce bir onay kuruluşu tarafından bir onay mektubu verilmiş olmalı ve bu onay, geri çekilmemiş durumda olmalıdır.

INN 1.3. Başvuru sahibi kişi, yapacak olduğu başvuru tarihinde 18 yaşında veya daha büyük olmalıdır.

İngiltere Yenilikçi Vizesi Şartları...
INN 1.4. Başvuru sahibi kişi, yapacak olduğu başvuru tarihinden önceki 12 ay içinde, bir Hükümetten veya uluslararası burs kurumundan Birleşik Krallık'ta eğitim almak için hem ücretleri hem de yaşam masraflarını kapsayan bir burs aldıysa, yapacağı Innovator vize başvurusuyla ilgili o Hükümet veya kurumdan yazılı onay sunuyor olmalıdır.

INN 1.5. Kalma izni için başvuran bir kişi, o anda Birleşik Krallık'ta olmalı ve aşağıdaki şekillerde bir izinle kalıyor ya da aldığı son izin aşağıdakilerden biri olmamalıdır:

(a) Ziyaretçi (Turistik, ticari, ziyaret, kısa eğitimleri kapsayan standart ziyaretçi vizesi ile) olarak; ya da,

(b) Kısa Dönem Öğrenci olarak; ya da,

(c) 18 yaşından küçük bir Öğrencinin Velisi olarak; ya da,

(d) Dönemsel İşçi olarak; ya da,

(e) Bir evde hizmetli ya da diğer türde bir ev işçisi olarak; ya da,

(f) Göçmenlik Kuralları dışında yasa dışı olarak.

INN 1.6. Innovator vize türü için tüm geçerlilik gereksinimlerini karşılamayan bir başvuru geçersizdir ve reddedilebilir ya da hiç dikkate alınmayabilir.

Bir Innovator İçin Uygunluk Gereksinimleri

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator İçin Uygunluk Gereksinimleri bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 2.1. Başvuru sahibi, Bölüm 9'daki ret gerekçelerine göre reddedilmemelidir.

INN 2.2. Kalma izni için başvuruyorsa, başvuru sahibi:

(a) 39E paragrafının geçerli olduğu pozisyonlar dışında, göçmenlik yasalarını ihlal etmemiş olmalıdır. Fazla kalma süresi dikkate alınmayacaktır.

(b) Kişi, göçmenlik kefaletinde olmamalıdır.

Bir Innovator İçin Nitelik Gereksinimleri

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator İçin Nitelik Gereksinimleri bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

Bir Innovator İçin Giriş Koşulları
İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator İçin Giriş Koşulları bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 3.1. Innovator vize türüyle Birleşik Krallık'a gelmek isteyen bir kişi, Birleşik Krallık'a varmadan önce Innovator vize türünde giriş izni almak için başvuruda bulunmalı ve bu izni almalıdır.

INN 3.2. Innovator olarak giriş izni için başvuran bir kişi, bu kuralların A39 paragrafı ve Ek Rehberdeki T bölümü geçerliyse, aktif akciğer tüberkülozu taramasından geçtiklerini ve söz konusu tüberkülozun kendilerinde bulunmadığını teyit eden bir geçerli tıbbi sertifika sunulacaktır.

Hakiki Innovator Olma Koşulu

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator İçin Giriş Koşulları bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 4.1. Başvuru sahibi, gerçek bir Innovator adayı olmalıdır.

Innovator Vize Türü İçin Puan Gereksinimi

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator Vize Türü İçin Puan Gereksinimi bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 5.1. Başvuru sahibi Innovator adayına aşağıdaki tablodan 70 puan verilmelidir; bunların 50'si ya yeni iş kriterleri kapsamında ya da aynı iş kriterleri kapsamında olmalı, ancak ikisi birden olmamalıdır.

Gereklilik: İş Planına sahip olmak.

Yeni veya aynı iş: Yeni İş. İlgili Puan: 10

Gereklilik: İş girişimi yenilikçi, uygulanabilir ve ölçeklenebilirdir.

Yeni veya aynı iş: Yeni İş. İlgili Puan: 20

Gereklilik: Yatırım yapmak veya halihazırda yapılmış yatırım için 50.000 £ tutarında kullanılabilir finansal kaynağa sahip olmak.

Yeni veya aynı iş: Yeni İş. İlgili Puan: 20

Gereklilik: Başvuranın önceki izni, Innovator, Start-Up veya Tier 1 (Mezun Girişimci) vize türünde alınmış ve bir önceki onay için veya bir iletişim noktasında İçişleri Bakanlığı onaylı bir onay kuruluşu tarafından değerlendirilen bir işi sürdürmektedir.

Yeni veya aynı iş: Aynı İş. İlgili Puan: 10

Gereklilik: İş aktif, ticari ve sürdürülebilirdir ve iş planına uygun, önemli başarılar göstermektedir.

Yeni veya aynı iş: Aynı İş. İlgili Puan: 20

Gereklilik: Başvuru sahibi, işin günlük yönetimi ve geliştirilmesinde aktiftir.

Yeni veya aynı iş: Aynı İş. İlgili Puan: 20

Gereklilik: B2 seviyesinde İngilizce Dil şartı

Yeni veya aynı iş: Tüm başvuru sahipleri için zorunludur. İlgili Puan: 10

Gereklilik: Finansal gereksinim

Yeni veya aynı iş: Tüm başvuru sahipleri için zorunludur. İlgili Puan: 10

Gerekli toplam puan sayısı: 70

Yeni Bir İş Söz Konusu Olduğunda Innovator Vize Türü İçin Gereksinimler
Bir Innovator İçin İş Planı Gereksinimi

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator İçin İş Planı Gereksinimi bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 6.1. Başvuru sahibi, aşağıdaki konuları teyit eden ve bir onay kuruluşundan alınmış onaylı bir mektuba sahip olmalıdır:

(a) Başvuru sahibi kişi, iş planındaki fikirleri ya direkt olarak üretmiş ya da bu fikirlerin oluşmasına önemli bir katkıda bulunmuştur; ve

(b) Başvuru sahibi kişi, iş planının yürütülmesinde günlük bir role sahip olacaktır, ve

(c) Başvuru sahibi, kurucu ekibin tek kurucusu ya da içlerinden bir üyesidir.

Bir Innovator için Yenilikçi, Uygulanabilir ve Ölçeklenebilir İş Gereksinimi

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator için Yenilikçi, Uygulanabilir ve Ölçeklenebilir İş Gereksinimi bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 7.1 Başvuru sahibi, yenilikçi, uygulanabilir ve ölçeklenebilir bir iş girişimine sahip olmalı ve aşağıdaki tüm gereksinimleri karşılamalıdır:

(a) Başvuru sahibi kişinin, yeni veya mevcut pazar ihtiyaçlarını karşılayan ve/veya rekabet avantajı yaratan özgün, orijinal bir iş planı olmalıdır; ve

(b) Başvuru sahibi Innovator adayı kişinin iş planı, başvuru sahibinin mevcut kaynaklarına dayalı olarak gerçekçi ve aynı zamanda ulaşılabilir olmalıdır; ve

(c) Başvuru sahibi, işini başarıyla yürütmek için gerekli becerilere, bilgiye, deneyime ve pazar bilincine sahip olmalı veya bu beceriler ile bilinci aktif olarak geliştiriyor olmalıdır; ve

(d) Ulusal ve uluslararası pazarlarda istihdam yaratma ve büyüme potansiyeline ve bununla ilgili iyi yapılandırılmış planlamaya dair kanıtlar olmalıdır.

INN 7.2. Başvuru sahibi, bu vize türü için onay mektubunda, başvuru sahibinin yukarıdaki gereksinimleri karşıladığını düşündüklerini teyit eden bir onay kuruluşu tarafından desteklenmelidir.

Bir Innovator için Yatırım Kaynağı Gereksinimi

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator için Yatırım Kaynağı Gereksinimi bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 8.1. Başvuru sahibi, yatırım yapmak için en az 50.000 £ tutarında finansal kaynağa sahip olduğunu veya halihazırdaki işine yatırılmış olduğunu aşağıdakilerden biri ile göstermelidir:

(a) Başvurusunu onaylayan kuruluştan en az 50.000 £ tutarında bir finansal kaynak sağladığına dair teyit sağlayarak; ya da,

(b) Başvurusunu onaylayan kuruluşun, finansal kaynakların diğer kaynaklardan (başvuru sahibini de içerebilecek) temin edildiğini doğruladığını teyit ederek; ya da,

(c) Başvurusunu onaylayan kuruluşun, başvuranın işine halihazırda en az 50.000 Sterlin yatırdığını doğrulandığını teyit ederek; ya da,

(d) 50.000 sterlinlik finansal kaynağın başka bir kaynaktan sağlanıyor olduğuna dair kanıt sağlayarak.

INN 8.2. İşletmenin, Innovator vize türü için başvuruda bulunan veya izin almış bir veya daha fazla başka ekip üyesine sahip olması durumunda, her bir ekip üyesi için en az 50.000 £ tutarında, kullanılabilir halde veya halihazırda yatırım yapılmış halde finansal kaynak sunulmalıdır.

INN 8.3. INN 8.1 (a), (b) veya (c) kapsamındaki gerekliliklerin karşılandığı durumlarda, başvuru sahibi, onay mektubunun bir parçası olarak başvuru sahibinin bu gereklilikleri karşıladığını düşündüğünü teyit eden bir onay kuruluşu tarafından desteklenmelidir.

INN 8.4. INN 8.1 (d) uyarınca gerekliliğin karşılandığı ve finansal kaynaklardan herhangi birinin en az 10 kişiyi istihdam eden bir Birleşik Krallık kuruluşu tarafından sağlandığı durumlarda, başvuru sahibi bu kuruluştan bunu teyit eden ve aşağıdaki konuları içermesi gereken bir mektup sunmalıdır:

(a) Başvuranı nereden, nasıl tanıdıkları; ve

(b) Sterlin (£) olarak sağladıkları finansal kaynak miktarı; ve

(c) Bu finansmanın başka bir kişi veya işletmeye başka bir amaç için taahhüt edilmediğinin teyidi; ve

(d) Talep edilmesi halinde, mektubun içeriğini Home Office'e (Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı) doğrulayacak olan kuruluştaki bir kişinin adı ve iletişim bilgileri (telefon numarası, e-posta ve işyeri adresi şeklinde).

İngiltere Yenilikçi Vizesi...
INN 8.5. INN 8.1 (d) uyarınca gerekliliğin karşılandığı ve finansal kaynaklardan herhangi birinin denizaşırı bir kuruluş, 10'dan az kişiyi istihdam eden bir Birleşik Krallık kuruluşu veya bir şahıs tarafından sağlandığı durumlarda, başvuru sahibi aşağıdakilerin tümünü sağlamalıdır:

(a) Finansal kaynak sağlayıcıdan, başvuru tarihinden en fazla 3 ay öncesine ait, aşağıdakilerin tümünü belirten imzalı bir beyan:

(1) Başvuranı nereden, nasıl tanıdıkları; ve

(2) Sterlin (£) olarak sağladıkları finansal kaynak miktarı; ve

(3) Bu finansmanın başka bir kişi veya işletmeye başka bir amaç için taahhüt edilmediğinin teyidi; ve

(4) Talep edilmesi halinde, mektubun içeriğini Home Office'e (Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı) doğrulayacak olan kuruluştaki bir kişinin adı ve iletişim bilgileri (telefon numarası, e-posta ve işyeri adresi şeklinde).

(b) (a) şıkkındaki beyanın ve imzanın gerçek olduğunu teyit eden (üçüncü kişinin veya paranın bulunduğu ülkede yasal olarak çalışmak üzere kayıtlı olan) bir yasal temsilciden alınan yazı; ve

(c) Finansal kaynakların düzenlenmiş bir finans kuruluşunda/kuruluşlarında tutulduğunu gösteren, başvuru tarihinden en az 1 ay öncesine ait bir banka mektubu. Kuruluşun Birleşik Krallık dışında olması durumunda, kaynakların İngiltere'ye transfer edilebilir olduğu mektupta onaylanmalıdır.

INN 8.6. Finansal kaynaklardan herhangi biri başvuru sahibi tarafından tutuluyorsa, aşağıdakilerden birini sağlamalıdır:

(a) Finansal kaynakların Birleşik Krallık'ta Finansal Yürütme Kurulu tarafından düzenlenen bir kurumda tutulduğunu gösteren banka hesap özetleri. Beyannameler, başvuru tarihinden en az 1 ay önce sona eren ardışık 3 ayı kapsamalıdır; veya

(b) Finansal kaynakların düzenlenmiş bir finans kuruluşunda/kuruluşlarında tutulduğunu gösteren, başvuru tarihinden en az 1 ay öncesine ait bir banka mektubu. Kuruluşun Birleşik Krallık dışında olması durumunda, kaynakların İngiltere'ye transfer edilebilir olduğu mektupta onaylanmalıdır.

İngiltere Innovator Vizesi...
INN 8.7. INN 8.6'daki belgeler, başvuru sahibinin finansal kaynakları en az 3 aydır elinde tuttuğunu göstermiyorsa, başvuru sahibi ayrıca, finansal kaynakları başvuru sahibine sağlayan kişi veya kuruluşla ilgili olarak INN 8.5 (a) ve (b)'de belirtilen bir yasal temsilcinin imzalı beyanını ve mektubunu sunmalıdır.

INN 8.8. Finansal kaynaklardan herhangi biri başvuru sahibinin işine hali hazırda yatırılmışsa, başvuru sahibi yatırılan tutarı göstermek üzere aşağıdakilerden birini sağlamalıdır:

(a) Muhasebecinin adını ve işlem tarihi gösteren işletme hesapları; veya

(b) Ticari banka hesap özetleri.

INN 8.9. INN 8.4 ila INN 8.8 arasındaki kanıtlardan herhangi biri, finansal kaynakların başvuru sahibi yerine başvuru sahibinin işletmesi için mevcut olduğunu veya işletmeye yatırıldığını gösteriyorsa, başvuru sahibi işletmeyle bağlantısını gösteren bir Companies House belgesi sunmalıdır. Onay mektubu, başvuru sahibinin işletmeyle bağlantısını teyit ediyorsa, bu belgeye gerek yoktur.

Not: Companies House, Birleşik Krallık'ta private limited company, limited liability partnership ya da limited by guarantee şeklinde şirket kurmak için başvurulan kurumdur.

INN 8.10. Yabancı para birimindeki herhangi bir finansal kaynak, başvuru tarihinde www.oanda.com'da görünen spot döviz kuru kullanılarak sterline (£) çevrilecektir.

INN 8.11. Finansal kaynaklar, İçişleri Bakanlığı’nın Finans ek rehberinde izin verilmeyen bir finans kuruluşunda tutuluyorlarsa, kabul edilmeyecektir.

Innovator, Start-up veya Tier 1 (Mezun Girişimci) vize türleri kapsamında alınmış önceki bir onaydaki işletmeyle aynı işletme sürdürüldüğü durumlarda Innovator için gereksinimler ise şöyledir:

Daha Önce Bir Onay Kuruluşu Tarafından Değerlendirilen İş Gereksinimi

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Daha Önce Bir Onay Kuruluşu Tarafından Değerlendirilen İş Gereksinimi bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 9.1. Başvuru sahibi, Innovator, Start-Up ya da Tier 1 (Mezun Girişimci) vize türlerinde bir izni varken, başka bir onay kuruluşunun daha önce değerlendirdiği bir iş temelinde başvuruyu onayladıklarını doğrulayan bir onay kuruluşu tarafından desteklenmelidir.

INN 9.2. Onaylayan kuruluş, başvuru sahibinin INN 6.1'den INN 8.3'e kadar olan yeni iş gereksinimlerini karşıladığı konusunda tatmin olduğunu teyit etmelidir. Daha önce Start-up veya Tier 1 (Mezun Girişimci) vize türlerinde onaylanan başvuru sahiplerinin INN 8.1’den INN 8.11'e kadar olan finansal kaynak gereksinimini karşılamaları gerekmez.

Bir Innovator için Aktif, Ticari ve Sürdürülebilir bir İş Gereksinimi

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator için Aktif, Ticari ve Sürdürülebilir bir İş Gereksinimi bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 10.1. Başvuru sahibinin işi aktif, ticari ve sürdürülebilir olmalı ve başvuru sahibi iş planına göre önemli ilerleme kaydetmiş olmalıdır.

INN 10.2. Başvuru sahibinin işi, Companies House'a kayıtlı olmalı ve başvuru sahibi, o işletmenin yöneticisi veya üyesi olarak listelenmelidir.

INN 10.3. Başvuru sahibi, başvuranın işini değerlendiren ve INN10.1'deN INN 10.2’ye kadar olan kısımda belirtilen gereksinimleri karşıladığını onaylayan bir onay kuruluşu tarafından desteklenmelidir.

Bir Innovator için Günlük Yönetim Gereksinimi

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator için Günlük Yönetim Gereksinimi bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 11.1. Başvuru sahibi, işlerinin günlük yönetimine ve gelişimine dâhil olmalı ve bunu onaylayan bir kuruluştan onaylayan bir mektup sağlamalıdır.

Bir Innovator için İngilizce Dil Gereksinimi

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator için İngilizce Dil Gereksinimi bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 12.1. Başvuru sahibi, en az B2 seviyesindeki tüm 4 bileşende (okuma, yazma, konuşma ve dinleme) Avrupa Ortak Dil Referans Çerçevesi'nde İngilizce dil becerisi göstermelidir.

INN 12.2. Başvuru sahibi, İngilizce Dili ek rehberinde belirtilen İngilizce dil şartını karşıladığını göstermelidir.

Bir Innovator için Finansal Gereksinim

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator için Finansal Gereksinim bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 13.1. Başvuru sahibi, kalma izni için başvuruyorsa ve başvuru tarihinde 12 ay veya daha uzun süredir izinle Birleşik Krallık'ta bulunuyorsa, finansal gereksinimi karşılamış olarak sayılacaktır ve mali kaynak göstermesine gerek yoktur.

INN 13.2. Giriş izni için başvuran veya kalma izni için başvuran ve başvuru tarihinde 12 aydan daha az bir süredir Birleşik Krallık'ta bulunan bir başvuru sahibinin en az 1.270 £ (İngiliz Sterlini) tutarında finansal kaynağı olmalıdır.

INN 13.3. Başvuru sahibi, Ek Finans rehberinde belirtildiği gibi 28 günlük bir süre için gerekli mali kaynak seviyesini elinde tuttuğunu göstermelidir.

Innovator Vizesi için Başvuru Kararı

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator Vizesi için Başvuru Kararı bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 14.1. Karar verici makam, bir Innovator için tüm uygunluk ve ilgili uygunluk şartlarının karşılandığı konusunda tatmin olursa, başvuru kabul edilecek, aksi takdirde başvurusu reddedilecektir.

INN 14.2. Başvuru reddedilirse, kişi Ek İdari İnceleme rehberi kapsamındaki bir İdari İnceleme için başvuru yapabilir.

Bir Innovator için Vize Süresi ve Koşulları

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator için Vize Süresi ve Koşulları bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 15.1. Başvuru sahibine en fazla 3 yıl süreyle izin verilecektir.

INN 15.2. Giriş izni, aşağıdaki koşullara tabi olacaktır:

(a) Kamunun kullanımı için ayrılmış mali kaynaklara erişim olmayacaktır; ve

(b) Başvuru sahibinin, kurduğu iş ya da işlerde çalışmak dışında herhangi bir işte çalışması yasaktır; ve

(c) ATAS rehberindeki ATAS koşuluna tabi olarak eğitime izin verilir; ve

(d) Eğer 10. Bölüm geçerliyse, başvuru sahibinin polise kaydolması gerekecektir.

INN 15.3. INN 15.2.(b)'de, işyerinde ya da işyerlerinde çalışmak, herhangi bir çıraklığı veya açık veya zımni ve sözlü veya yazılı olarak başka bir işletmeyle yapılan bir hizmet sözleşmesine göre herhangi bir çalışmayı içermez. Bu, başvurusu olumlu sonuçlanmış başvuru sahiplerinin, iş başvuru sahibinin kendi işiyle sözleşme yaparak veya bir işe alım veya iş bulma kurumu aracılığıyla üstlenilse bile, bir pozisyonu dolduramayacağı veya işgücünü başka bir işletmeye kiralayamayacağı anlamına gelir.

İngiltere Yenilikçi Vizesi

Innovator Vize Türünde Yerleşim
Bir Innovator’un Yerleşimi için Geçerlilik Gereksinimleri

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator’un Yerleşimi için Geçerlilik Gereksinimleri bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 16.1. Innovator vize türünde bulunan ve yerleşim için başvuran bir kişi, Birleşik Krallık hükümetinin resmi web sitesi olan gov.uk web sitesinde belirtilen 'Innovator Yerleşimi' (Settlement Innovator) formundan çevrimiçi olarak başvurmalıdır.

INN 16.2. Yerleşim başvurusu aşağıdaki şartların tümünü karşılamalıdır:

(a) Başvuru ile ilgili oluşan herhangi bir ücretin tamamı ödenmiş olmalıdır; ve

(b) Başvuru sahibi, başvurusu için gerekli tüm biyometrik bilgileri sağlamış olmalıdır; ve

(c) Başvuru sahibi, kimliğini ve uyruğunu tatmin edici bir şekilde ortaya koyan bir pasaport veya başka bir seyahat belgesi sunmuş olmalıdır; ve

(d) Başvuru sahibi, başvurusu esnasında Birleşik Krallık'ta olmalıdır; ve

(e) Başvuru sahibine, başvuru tarihinden en fazla 3 ay önce bir onay kuruluşu tarafından bir onay mektubu verilmiş olmalı ve bu onay geri çekilmemiş olmalıdır.

INN 16.3. Başvuru sahibi, Innovator vizesi ile kalıyor ya da son giriş iznini Innovator vize türünde almış olmalıdır.

INN 16.4. Innovator vize rotasındaki bir kişinin yerleşim için tüm geçerlilik koşullarını karşılamayan bir başvurusu geçersizdir ve reddedilebilir ya da hiç dikkate alınmayabilir.

Bir Innovator’un Yerleşimi için Uygunluk Gereksinimleri

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator’un Yerleşimi için Uygunluk Gereksinimleri bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 17.1. Başvuru sahibi kişi, Ret gerekçeleri rehberindeki Bölüm 9'a göre reddedilmemelidir.

INN 17.2. Başvuru sahibi:

(a) 39E paragrafının yürürlüükte olduğu durumlar dışında, göçmenlik yasalarının ihlal etmemelidir. Fazla kalma süreleri dikkate alınmayacaktır.

(b) göçmenlik kefaletinde olmamalıdır.

Bir Innovator’un Yerleşimi için Nitelik Gereksinimleri

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator’un Yerleşimi için Nitelik Gereksinimleri bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

Bir Innovator’un Yerleşimi için Onay Gereksinimi

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator’un Yerleşimi için Onay Gereksinimi bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 18.1. Başvuru sahibi, aşağıdaki bilgilerin tümünü içeren bir onay kuruluşu tarafından verilen bir onay mektubu sunmalıdır:

(a) Başvurusunu onaylayan kuruluşun adı; ve

(b) Onayının referans numarası; ve

(c) Başvurusunun tarihinden en az 3 ay önce olması gereken bir düzenleme tarihi; ve

(d) Başvuru sahibi kişinin adı, doğum tarihi, uyruğu ve pasaport numarası; ve

(e) Başvuru sahibi kişinin ticari girişiminin ve sağladığı ana ürün veya hizmetlerin kısa bir açıklaması; ve

(f) Başvurusunu onaylayan kuruluştan, talep edilmesi halinde İçişleri Bakanlığı'na gönderilen mektubun içeriğini doğrulayacak bir kişinin adı ve iletişim bilgileri (Kişinin telefon numarası, e-posta ve işyeri adresi gibi tüm gerekli iletişim bilgileri sağlanmalıdır); ve

İngiltere Yenilikçi Vizesi...
(g) Önceki onaylarındaki iş planına göre değerlendirilen, başvuranın önemli başarılar gösterdiğinin teyidi; ve

(h) başvuranın işinin Companies House kurumuna kayıtlı olduğuna ve başvuranın, söz konusu işletmenin bir yöneticisi veya üyesi olarak listelendiğine dair teyit; ve

(i) İşletmenin aktif ve ticari olduğunun teyidi; ve

(j) Mevcut ve planlanan giderleri ile değerlendirildiğinde, varlıklarına ve beklenen gelirine dayalı olarak, işin en az müteakip 12 ay boyunca sürdürülebilir göründüğünün teyidi; ve

(k) Başvuru sahibinin işin günlük yönetimi ve geliştirilmesinde aktif bir kilit rol sergilediğinin teyidi; ve

(l) Başvuru sahibinin ticari girişiminin aşağıdaki şartlardan en az ikisini karşıladığının teyidi:

(i) Söz konusu işe en az 50.000 £ (İngiliz Sterlini) yatırılmış ve işi ilerletmek için aktif olarak harcanmış; veya

(ii) işletmenin müşteri sayısı son üç yılda en az iki katına çıkmıştır ve şu anda karşılaştırılabilir ana ürün veya hizmetler sunan diğer Birleşik Krallık işletmelerinin ortalama müşteri sayısından daha fazladır; veya

(iii) İşletmenin önemli araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunması ve Birleşik Krallık'ta fikri mülkiyet koruması için başvuruda bulunmuş olması; veya

(iv) İşletmenin, hesaplarının kapsadığı son tam yılda asgari yıllık 1 milyon £ (İngiliz Sterlini) brüt gelir elde etmesi; veya

(v) İşletme, hesaplarının kapsadığı son tam yılda, Birleşik Krallık dışına ihracattan en az 100.000 £ (İngiliz Sterlini) olmak üzere, yıllık minimum 500.000 £ (İngiliz Sterlini) brüt gelir elde ediyorsa; veya

(vi) İş, Birleşik Krallık’ta yerleşik işçiler için en az 10 tam zamanlı işe eşdeğer iş yaratmışsa; veya

(vii) İşletme, yerleşik işçiler için her birinin ortalama maaşı yılda en az 25.000 £ (İngiliz Sterlini) olan en az 5 tam zamanlı işe eşdeğer iş yaratmışsa (herhangi bir ek ödenek hariç brüt ücret olarak hesaplanır).

İngiltere Yenilikçi Vizesi...
INN 18.2. Bir başvuru sahibi, aynı kritere iki kez dayanarak INN 18.1'deki şartı karşılayamaz. Örneğin, ticari girişimine 100.000 £ (2 x 50.000 £) İngiliz Sterlini yatırım yapmış bir başvuru sahibinin iki kriteri değil, bir kriteri karşıladığı kabul edilecektir.

INN 18.3. İş girişiminde, Innovator vize rotasında anlaşmaya başvuran veya anlaşmaya varılmış bir veya daha fazla başka ekip üyesi varsa, bunlar bu kriterleri karşılamak için aynı araçları paylaşamazlar. Örneğin, iki başvuru sahibi, 10 istihdam oluşturma şartını karşılamak istiyorsa, toplamda 20 istihdam yaratılmış olmalıdır.

INN 18.4. Başvuru sahibi INN 18.1.(l)(vi) veya (vii)'de iş yaratma kriterlerine güveniyorsa, aşağıdaki gereksinimler karşılanmalıdır:

(a) Her iş en az 12 aydır mevcut olmalı ve 1998 Ulusal Asgari Ücret Yasası ve 1998 Çalışma Süresi Düzenlemeleri dâhil (ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) ilgili tüm Birleşik Krallık mevzuatına uygun olmalıdır; ve

(b) Her iş, haftada ortalama en az 30 saat ücretli çalışmayı içermelidir, ancak farklı çalışanlar tarafından yürütülen ve bir araya getirildiğinde haftada 30 saate varan iki veya daha fazla yarı zamanlı iş, işlerin her biri en az 12 aydır var olduğu sürece tek bir tam zamanlı çalışmaya eşdeğer olacaktır; ve

(c) İşçi, işe başladığı tarihte yürürlükte olan kurallardaki yerleşik işçi tanımına uyuyorsa ve talep edilen 12 aylık sürenin tamamı boyunca işte kalmışsa, daha sonraki bir tarihte yerleşik bir işçi olmaktan çıksa bile bir yerleşik işçi olarak kabul edilecektir.

Bir Innovator’un Yerleşimi için Gerekli Süre Gereksinimi

INN 19.1. Başvuru sahibi, Innovator vize rotasında izin alarak Birleşik Krallık'ta en az 3 yıl geçirmiş olmalıdır.

Bir Innovator’un Yerleşimi için Süreklilik Gereksinimi

INN 20.1. Başvuru sahibi, INN 19.1'deki yeterlilik süresi için Sürekli İkamet rehberinde belirtilen sürekli ikamet şartını karşıladığını kanıtlamalıdır.

Bir Innovator’un Yerleşimi için Birleşik Krallık’ta Yaşam Gereksinimi

INN 21.1 Başvuru sahibi, Knowledge In the UK rehberinde belirtilen Birleşik Krallık'ta Yaşam Bilgisi şartını karşılamalıdır.

Bir Innovator’un Yerleşimi için Karar

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Bir Innovator’un Yerleşimi için Karar bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 22.1. Karar vericinin tüm uygunluk ve uygunluk şartlarının yerine getirilmesi halinde, başvuranın yerleşim izni kabul edilecek, aksi takdirde başvuru reddedilecektir.

INN 22.1A. Yerleşim gereklilikleri karşılanmıyorsa, ancak karar verici başvuru sahibinin Innovator olarak kalma izni için tüm uygunluk ve uygunluk gerekliliklerini karşılamasının muhtemel olduğuna inanıyorsa, başvuru Dışişleri Bakanı tarafından değiştirilecek ve yerleşim yerine Innovator vize rotasında kalma için izin başvurusu olarak kabul edilecektir. Bu geçerli olduğunda aşağıdaki kurallar geçerlidir:

(a) Kalma izni için ek bir başvuru ücreti talep edilmeyecek ve yerleşim izni başvurusu ücreti de iade edilmeyecektir; ve

(b) Dışişleri Bakanı, başvuru sahibine bu değişiklik hakkında bilgi veren bir yazı yazacak ve gerekirse başvuru sahibinden Göçmenlik Sağlık Ücretini (Immigration Health Surcharge) ödemesini isteyecektir.

INN 22.1B. Başvuru sahibi, talep edilen Göçmenlik Sağlık Ücretini (Immigration Health Surcharge) ödemezse, kalma izni başvurusu geçersiz sayılarak reddedilecektir.

INN 22.1C. Başvuru sahibine kalma izni verildiğinde, INN 15.1'deki süre için ve INN 15.2'den INN 15.3'e kadar olan koşullara tabi olarak verilecektir.

INN 22.1D. Karar verici, başvuru sahibinin yerleşim veya kalma izni için tüm uygunluk ve nitelik şartlarını yerine getirdiğinden emin değilse, yerleşim başvurusu reddedilecektir.

INN 22.2. Başvuru reddedilirse, kişi bir İdari İnceleme rehberi kapsamında yapılacak İdari bir İnceleme için başvurabilir.

Innovator’a Bağlı Kişiler
Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Geçerlilik Gereksinimleri

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Geçerlilik Gereksinimleri bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 23.1. Innovator vize rotasında bağlı ortak veya bağlı çocuk olarak bir başvuru, Birleşik Krallık hükümetinin resmi web sitesi olan gov.uk web sitesinde belirtilen formda çevrimiçi olarak aşağıdaki şekilde yapılmalıdır:

Başvuru sahibi: Çipli pasaportlu Avrupa Ekonomik Bölgesi vatandaşı

Belirtilen form: Birleşik Krallık Göçmenlik Kimlik Kontrolü uygulamasını kullanan bağlı eş veya bağlı çocuk; veya Birleşik Krallık dışından veya içinden, hangisi uygun ise ona göre yapılacak olan, bağlı başvuru sahipleri için aşağıda listelenen formlar.

Başvuru sahibi: Birleşik Krallık dışından başvuranlar

Belirtilen form: Bağlı partner vizesi veya bağlı çocuk vizesi

Başvuru sahibi: Birleşik Krallık içinde başvuranlar

Belirtilen form: Bağlı kişi, Innovator ile aynı anda başvuruyorsa, bağlı kişilerin eklenmesine izin verilen “Start-Up veya Innovator kalma izni” formuna dahil edilebilirler. Aksi takdirde duruma uygun olarak bağlı partner ya da bağlı çocuk formu doldurulmalıdır.

INN 23.2. Giriş izni veya Innovator vize rotasında partner veya çocuk olarak kalma izni başvurusu, aşağıdaki tüm gereksinimleri karşılamalıdır:

(a) Başvuru içinde oluşacak herhangi bir ücret ve oluşacak IHS Göçmenlik Sağlık Ücreti ödenmiş olmalıdır; ve

(b) Başvuru sahibi kişi, kendisinden istenen gerekli tüm biyometrik bilgileri sağlamış olmalıdır; ve

(c) Başvuru sahibi kişi, kimliğini ve uyruğunu tatmin edici bir şekilde ortaya koyan bir pasaport veya başka bir seyahat belgesi sunmuş olmalıdır.

INN 23.3. Bağlı partner olarak başvuran kişi, başvuru tarihinde 18 yaşını doldurmuş olmalıdır.

INN 23.4. Kalma izni için başvuran bir kişi Birleşik Krallık'ta olmalı ve aynı zamanda aşağıdaki vize türlerinden biriyle kalıyor olmamalıdır:

(a) Ziyaretçi, turist vb. olarak; ya da,

(b) Kısa Dönem Öğrenci olarak; ya da,

(c) Bir Çocuk Öğrencinin Velisi olarak; ya da,

(d) Mevsimlik, dönemsel İşçi olarak; ya da,

(e) Bir evde hizmetli ya da ev işçisi olarak; ya da,

(f) Göçmenlik Kuralları dışında yasal olmayan bir şekilde.

INN 23.5. Yenilikçi rotası için tüm geçerlilik gereksinimlerini karşılamayan bir başvuru geçersizdir ve reddedilmesi muhtemeldir veya hiç dikkate alınmayabilir.

Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Uygunluk Gereksinimleri

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Uygunluk Gereksinimleri bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 24.1. Başvuru sahibi ret gerekçeleri rehberinde Bölüm 9'a göre reddedilmemelidir.

INN 24.2. Eğer kalma izni için başvuruyorsa, başvuru sahibi:

(a) 39E paragrafının geçerli olduğu pozisyonlar dışında, göçmenlik yasalarını ihlal etmemiş olmalıdır. Fazla kalma süresi dikkate alınmayacaktır.

(b) Kişi, göçmenlik kefaletinde olmamalıdır.

Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Nitelik Gereksinimleri
Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Giriş Şartı

INN 25.1. Birleşik Krallık'a eş veya çocuk olarak gelmek isteyen bir kişi, Birleşik Krallık'a gelmeden önce eş veya çocuk olarak gerekli vize başvurusunda bulunmalı ve bu giriş iznini almalıdır.

INN 25.2. Bir Innovator’ın eşi veya çocuğu olarak giriş izni için başvuran bir kişi, A39 paragrafı ve Ek Rehber T bölümü geçerliyse, aktif bir akciğer tüberkülozu taramasından geçtiklerini ve bu tüberkülozun kendisinde bulunmadığını teyit eden geçerli bir tıbbi sertifika sunmalıdır.

Innovator’a Bağlı Partner için İlişki Şartı

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator’a Bağlı Partner için İlişki Şartı bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 26.1. Başvuru sahibi, bir kişinin partneri olmalı ve aşağıdakilerden biri geçerli olmalıdır:

(a) Kişinin Innovator vizesi olarak izni vardır; ya da,

(b) Kişi, partneriyle aynı zamanda, Innovator giriş izni ya da vizesi için başvuruyor olmalı; ya da,

(c) Kişinin yerleştiği sırada Innovator vize izni almış olması ve başvuranın o sırada kişinin partneri olarak izin almış olması koşuluyla, kişinin Birleşik Krallık’ta yerleşik olması veya İngiliz vatandaşı olması.

INN 26.2. Başvuru sahibi ve Innovator partneri evli değilse veya hemcins birlikteliği içinde değilse, aşağıdaki gereksinimlerin tümü karşılanmalıdır:

(a) Başvuru tarihinden önce en az 2 (iki) yıllık süre boyunca evlilik veya medeni birliktelik (hemcins birlikteliği) benzeri bir ilişki içinde birlikte yaşıyor olmaları; ve

(b) Başvuru sahibinin veya Innovator partnerinin başka bir kişiyle olan önceki ilişkisi kalıcı olarak bozulmuş olmalıdır; ve

(c) Başvuru sahibi ve Innovator partneri, Birleşik Krallık'ta evlenmelerine veya medeni birliktelik kurmalarına izin verilmeyecek şekilde yakın bir akraba ilişkisi içinde olmamalıdır.

INN 26.3. Başvuru sahibi ile Innovator partneri arasındaki ilişki gerçek ve kalıcı olmalıdır.

INN 26.4. Başvuru sahibi ve Innovator partneri, başvuru sahibinin Birleşik Krallık'ta kaldığı süre boyunca birlikte yaşamayı amaçlamalıdır.

Innovator’a Bağlı Çocuk için İlişki Şartı

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator’a Bağlı Çocuk için İlişki Şartı bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 27.1. Başvuru sahibi, aşağıdaki durumlardan birinin geçerli olduğu bir ebeveynin çocuğu olmalıdır:

(a) Kişinin Innovator vize kategorisi üzerinde izni vardır; ya da,

(b) Kişi, çocuğuyla aynı zamanda, Innovator giriş izni ya da vizesi için başvuruyor olmalı; ya da,

(c) Kişinin yerleştiği sırada Innovator izni almış olması ve başvuranın o sırada kişinin çocuğu olarak izin almış olması koşuluyla, kişinin Birleşik Krallık’ta yerleşik olması gerekli veya İngiliz vatandaşı olması gereklidir.

INN 27.2. Başvuranın ebeveynlerinin her biri, başvuru sahibi çocuk ile aynı zamanda başvuruda bulunmalı veya Birleşik Krallık'ta (Turistik / Ziyaretçi dışında) bulunma iznine sahip olmalıdır. Yalnızca eğer,

(a) Innovator olarak kalmak için giriş izni veya vizesi olan veya başvuru yapan ebeveyn, hayatta kalan tek ebeveyn ise; ya da,

(b) Innovator olarak kalmak için başvuruda bulunan veya giriş izni veya vizesi olan ebeveyn, çocuğun yetiştirilmesinde yalnız başına sorumlu olan ebeveyn ise; ya da,

(c) Innovator olarak izni olmayan ebeveyn;

(i) bir İngiliz vatandaşı veya herhangi bir kısıtlama olmaksızın Birleşik Krallık ülkesine girme veya Birleşik Krallık ülkesinde kalma hakkı olan bir kişi ise; ve

(ii) Birleşik Krallık'ta normal olarak ikamet ediyor ise veya edecek ise; ya da,

(d) Karar verici, çocuğa giriş izni veya Innovator olarak başvuran veya giriş izni veya vizesi olan ebeveynle kalma izni vermek için ciddi ve zorlayıcı nedenler olduğuna ikna oluyor ise.

Innovator’a Bağlı Çocuk için Bakım Şartı

INN 28.1. Başvuru sahibi kişi, başvuru tarihinde 18 yaşından küçükse, çocuğun Birleşik Krallık'ta bakımı ve konaklaması adına ilgili Birleşik Krallık mevzuatına ve yasalarına uygun düzenlemeler bulunmalıdır.

Innovator’a Bağlı Çocuk için Yaş Şartı

INN 29.1. En son giriş iznini ebeveynlerinin bağlı çocuğu olarak almadığı sürece, çocuk başvuru tarihinde 18 yaşından küçük olmalıdır.

INN 29.2. Başvuru sahibi çocuk, başvuru tarihinde 16 yaş ve üzerinde ise bağımsız bir yaşam sürmemelidir.

Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Finansal Gereksinimler

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Finansal Gereksinimler bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 30.1. Başvuru sahibi kişi, kalma izni için başvuruyorsa ve başvuru tarihinde on iki (12) ay veya daha uzun süredir izinle Birleşik Krallık'ta yaşıyorsa, mali gereksinimleri karşılamış sayılacaktır ve herhangi bir finansal kaynak göstermelerine gerek yoktur.

INN 30.2. Başvuru sahibi giriş izni için başvuruyorsa veya başvuru tarihinde 12 aydan daha az bir süredir Birleşik Krallık'ta bulunuyorsa, en az INN 30.2A'da istenen miktarda olmak üzere bir finansal kaynak, toplu olarak aşağıdakilerden biri veya daha fazlası tarafından tutulmalıdır:

i) Başvuru sahibinde; ve

ii) Innovator kişide; ve

iii) Başvuru sahibi bağlı bir çocuk kateogirisinde başvuruyorsa, Birleşik Krallık'ta yasal olarak bulunan veya giriş izni veya kalma izni verilen ebeveynlerinde;

INN 30.2A. Gerekli minimum mali kaynaklar şunlardır:

(a) Birleşik Krallık'ta Innovator’a bağlı bir partner için veya giriş izni başvurusunda bulunmak için 285 £; ve

(b) Birleşik Krallık'taki Innovator’a bağlı ilk çocuk için veya giriş izni başvurusunda bulunmak için 315 £; ve

(c) Birleşik Krallık'ta Innovator’a bağlı diğer herhangi bir çocuk için veya giriş izni başvurusunda bulunmak için 200 £.

INN 30.3. Sahip olunan finansal kaynaklar, Innovator kişinin şahsi finansal gereksinimi veya Birleşik Krallık'taki herhangi bir bağlı kişiyi karşılamak için ihtiyaç duyduğu veya aynı zamanda başvuruda bulunduğu kişi için gösterdiği finansal kaynaklara ek olarak sunulmalıdır.

INN 30.4. INN 30.2 geçerliyse, finansal kaynaklar, yirmi sekiz (28) günlük bir süre için ve Finans Rehberi'nde belirtildiği şekilde tutulmuş olmalıdır.

Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Başvuru Kararı

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Başvuru Kararı bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 31.1. Karar verici, Innovator vize rotasında bağlı bir eş veya bağlı çocuk için tüm uygunluk ve uygunluk gerekliliklerinin tam olarak karşılandığından eminse başvuru kabul edilecek, aksi takdirde başvuru reddedilecektir.

INN 31.2. Başvuru reddedilirse, kişi Birleşik Krallık Göçmenlik ve Vize İdari İnceleme rehberi kapsamında İdari İnceleme için başvurabilir.

Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Vize Süresi ve Koşulları

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Vize Süresi ve Koşulları bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 32.1. Bir partnere verilecek vize:

(a) Partnerine Innovator olarak verilen izinle aynı tarihte sona erecek şekildedir; veya

(b) Innovator’a Innovator vize türünde yerleşim izni verilmişse (veya veriliyorsa) 3 yıllık izin.

INN 32.2. Bir çocuğa, ebeveynlerinin izninden hangisi önce bitiyorsa onunla aynı tarihte sona eren bir izin verilir. Eğer her iki ebeveyn de yerleşik ya da Birleşik Krallık ülkesinin vatandaşı ise, böyle bir durumda çocuğa 3 yıllık izin verilebilir.

INN 32.3. Giriş izni, aşağıdaki tüm koşullara tabi olacaktır:

(a) Kamunun mali kaynaklarına erişim olmayacaktır; ve

(b) Profesyonel bir sporcu (spor antrenörlüğü de dahil olmak üzere) olmak dışında çalışmaya (iş kurmak ve gönüllü çalışma dahil) izin verilecektir; ve

(c) Başvuru sahibi 18 yaşından büyük ise, ATAS rehberindeki ATAS koşuluna tabi olarak öğrenime izin verilir; ve

(d) Bölüm 10 geçerliyse, başvuru sahibinin polise kaydolması gerekecektir.

Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Yerleşim
Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Yerleşimde Geçerlilik Gereksinimleri

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Yerleşimde Geçerlilik Gereksinimleri bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 33.1. Innovator vize rotasında yerleşim için başvuran bir partner ve çocuk, Birleşik Krallık hükümetinin resmi web sitesi GOV.UK web sitesinde belirtilen formda çevrimiçi olarak aşağıdaki şekilde başvurmalıdır:

Başvuru sahibi: Partner

Form: Bir Innovator’ın partneri veya koruma statüsüne sahip bir kişi olarak yerleşim

Başvuru sahibi: Çocuk

Form: Bir Innovator’ın çocuğu veya bir Innovator’ın partneri veya koruma statüsüne sahip bir kişi olarak yerleşim

INN 33.2. Yerleşim başvurusu aşağıdaki şartların tümünü karşılamalıdır:

(a) Başvuru anında oluşabilecek herhangi bir ücret tamamen ödenmiş olmalıdır; ve

(b) Başvuru sahibi, kendisinden talep edilen tüm biyometrik verileri sağlamış olmalıdır; ve

(c) Başvuru sahibi, kimliğini ve uyruğunu tatmin edici bir şekilde ortaya koyan bir pasaport veya başka bir seyahat belgesi sunmuş olmalıdır; ve

(d) Başvuru sahibi, başvuru tarihinde Birleşik Krallık ülkesinde olmalıdır.

INN 33.4. Innovator vize rotasında partner ve çocuk olarak yerleşim için tüm geçerlilik şartlarını karşılamayan bir başvuru geçersiz sayılır ve reddedilmesi mümkündür veya başvuru hiç dikkate alınmayabilir.

Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Yerleşimde Uygunluk Gereksinimleri
İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Yerleşimde Uygunluk Gereksinimleri bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 34.1. Başvuru sahibi Ret Gerekçeleri Bölüm 9'daki maddelere göre reddedilmemelidir.

INN 34.2. Başvuru sahibi:

(a) 39E paragrafının geçerli olduğu durumlar dışında kalmak üzere, göçmenlik yasalarının ihlal edilmemesi gereklidir. Fazla kalma süresi dikkate alınmayacaktır.

(b) Kişi, göçmenlik kefaletinde olmamalıdır.

Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Yerleşimde Nitelik Gereksinimleri
Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Yerleşimde İlişki Şartı

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Yerleşimde İlişki Şartı bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 35.1. Başvuru sahibi, aşağıdakilerden birinin geçerli olduğu bir kişinin eşi (partneri) veya çocuğu olmalıdır:

(a) Kişiye, Innovator olarak yerleşim hakkı verilmiş ya da başvuru sahibiyle aynı zamanda veriliyor olmalı; ya da,

(b) Kişinin Birleşik Krallık'ta yerleşik olması veya bir İngiliz vatandaşı olması koşuluyla, kişi yerleştiğinde Innovator olarak izin almış olması ve başvuranın:

i) O sırada kişinin eşi (partneri) veya çocuğu olarak izin almış olması; ya da,

ii) Kişinin çocuğu olarak başvuruyor ise kişi yerleşmeden önce Birleşik Krallık'ta doğmuş olması.

INN 35.2. Başvuru sahibi kişi için şunlardan biri geçerli olmalıdır:

(a) En son izninin INN 35.1'de kişiye bağlı partner veya bağlı çocuk olarak verilmiş olması; ya da,

(b) Birleşik Krallık'ta doğmuş olmak ve INN 35.1'deki kişinin çocuğu olarak başvuruyor olmak.

INN 35.3. Çocuk olarak başvuru yapılıyorsa, başvuru sahibinin diğer ebeveynine aynı zamanda yerleşim izni veriliyor olmalı, halihazırda yerleşik olmalı ya da İngiliz vatandaşı olmalıdır. Ancak aşağıdaki durumlar geçerli ise bu kural uygulanmaz:

(a) INN 35.1'deki kişi, başvuranın hayatta kalan tek aile üyesi ebeveyni ise; ya da,

(b) INN 35.1'deki kişi, başvuranın yetiştirilmesinden tek başına sorumlu ise; ya da,

(c) Karar verici makamın, başvuranın yerleşim iznini onaylamak için ciddi ve zorlayıcı nedenler olduğuna ikna olması durumunda.

Innovator’a Bağlı Çocuk için Yerleşimde Bakım Gereksinimi

INN 36.1. Başvuru sahibi başvuru tarihinde on sekiz (18= yaşının altındaysa, çocuğun Birleşik Krallık'ta bakımı ve konaklaması için ilgili Birleşik Krallık devleti mevzuatına ve düzenlemelerine uygun düzenlemeler bulunmalıdır.

Innovator’a Bağlı Çocuk için Yerleşimde Yaş Şartı

INN 37.1. Başvuru sahibi çocuk, son iznini ebeveynlerinin bağlı çocuğu olarak almadığı sürece, başvuru tarihinde 18 yaşından küçük olmalıdır.

INN 37.2. Başvuru sahibi çocuk, başvuru tarihinde 16 yaş ve üzerinde ise bağımsız bir yaşam sürmemelidir.

Innovator’a Bağlı Partner için Yerleşimde Yeterlilik Süresi Şartı

INN 38.1. Başvuru sahibi, INN 35.1'deki kişinin bağlı partneri olarak izin alarak Birleşik Krallık'ta kesintisiz 5 yıl geçirmiş olmalıdır.

Innovator’a Bağlı Partner için Yerleşimde Sürekli İkamet Şartı

INN 39.1. Başvuru sahibi, INN 38.1'deki süre boyunca Sürekli İkamet rehberinde belirtilen sürekli ikamet şartını sağlamalıdır.

Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Yerleşimde İngilizce Dil Şartı

INN 40.1. Muafiyet uygulanmadığı sürece, başvuru sahibi, en az B1 seviyesinde konuşma ve dinlemede Avrupa Ortak Dil Referans Çerçevesinde İngilizce dil becerisini göstermelidir.

INN 40.2. Başvuru sahibi, İngilizce Dili rehberinde belirtilen İngilizce dil şartını karşıladığını göstermelidir.

Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Yerleşimde Birleşik Krallık’ta Yaşam Bilgisi Şartı

INN 41.1. Başvuru sahibi, başvuru tarihinde 18 yaşında veya daha büyükse, Birleşik Krallık’ta Yaşam Rehberinde (Knowledge in United Kingdom) belirtilen Birleşik Krallık'ta Yaşam Bilgisi şartını karşılamalıdır.

Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Yerleşimde Karar

İngiltere Innovator Vizesi şartlarından Innovator’a Bağlı Partner veya Çocuk için Yerleşimde Karar bölümü, aşağıdaki şartları içermektedir.

INN 42.1. Karar verici, Innovator vize rotasına bağlı partner veya çocuk olarak yerleşim için tüm uygunluk ve nitelik gerekliliklerini karşılıyorsa, başvuru kabul edilir, aksi takdirde başvurunun reddedilmesi mümkündür.

INN 42.2. Eğer başvuru reddedilirse, kişi İdari İncelemeler rehberi kapsamında İdari bir inceleme yapılması için başvurabilir.

İngiltere Innovator Vizesi konusunda uzman Happy Turizm danışmanları, işlemlerinizde ön hazırlıktan seyahatinize kadar yanınızda olacak, vize başvurunuzu en uygun şekilde yapmanızı sağlayacaktır. Detaylı bilgi almak ve işlemlerinizi başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek