Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere Çalışma Vizesi (Tier 2) Nasıl Alınır?

Tier 2 Vizesi İkamet İzni Süresi

İngiltere Tier 2 vize sahipleri İngiltere’de maksimum 5 yıl 14 gün ikamet izni hakkına sahip olabilirler veya sponsorluk sertifikasında belirtilen süreye 1 ay ekleyerek ikamet hakkına sahip olabilirler. Başvuru sahibi kısa olan seçeneğe uymak zorundadır. İngiltere Tier 2 vize sahipleri sponsorluk sertifikasında belirtilen işe başlama tarihinden en fazla 14 gün önceye kadar İngiltere’ye giriş yapabilirler.

İngiltere Çalışma Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Sponsorluk sertifikasında belirtilen çalışma tarihinden en erken 3 ay önceden Happy Turizm aracılığıyla vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Çalışmaya başlanacak tarih sponsorluk belgesinde yer alan tarihtir. İngiltere Tier 2 vizesi randevu gününden sonra 3 hafta içinde İngiltere Konsolosluğu vize başvurunuzu sonuçlandıracaktır.

Tier 2 İngiltere çalışma vizesiyle İngiltere’de toplam ikamet süreniz 6 yılı aştığı zaman 5 yıllık bir uzatma talep edebilirsiniz.

İngiltere Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Tier 2 (Genel) vizesine başvuru için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir;

Sponsorluk sertifikası referans numarası
İngilizce yeterlilik belgesi (IELTS sınav sonucu)
Şahsi banka hesap dokümanı (3 süresince en az 945 GBP miktarını içermelidir.) Masraflarınız A sınıfı sponsor tarafından karşılanacaksa hesap dokümanı sunmak zorunlu değildir.
En az 6 ay geçerliliği bulunan Türkiye Cumhuriyeti pasaportu. Pasaportunuzda en az 2 adet boş vize sayfası bulunmalıdır.
Varsa önceki pasaportlarınız ve son 4 yıl içinde aldığınız vizeleriniz
Sabıka kaydı

İngiltere Çalışma Vizesi’nin (Tier 2) Avantajları

Sponsorluk belgesinde belirtilen işin dışında belirli koşullarsa ve sınırlı çalışma saatlerinde 2. bir işte çalışabilirsiniz.
Sponsorluk belgesinde tanımlanan işe olumsuz bir etkisi olmadığı sürece eğitim görebilirsiniz.
Tier 2 vizesi sahibine İngiltere’ye çoklu giriş çıkış hakkı tanır.
Aile birleşimi nedeniyle eşinizi ve geçim masraflarını karşılayacağınızın teminatını verdiğiniz çocuklarınız için de oturum izni alabilirsiniz.
Çalışma vizesi (Tier 2) sahipleri Birleşik Krallığın sağladığı kamu fonlarından yararlanamazlar.
Tier 2 vize sahipleri yılda 159.600 GBP’den fazla gelire sahip olmadığı sürece sponsorun hisselerinin %10’unundan fazlasına sahip olamazlar.

Tier 2 Vizesi Başvuru Formu

Değerli ziyaretçimiz, Tier 2 vizesi başvuru formunu İngiltere Konsolosluğu tarafından belirlenen direktiflere uygun şekilde doldurmanız konusunda Happy Turizm yetkilimiz size gerekli desteği sağlayacaktır. Tier 2 vize başvuru formları eksiksiz ve doğru şekilde doldurulmalıdır. Tier 2 vize başvurunuzda online formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurulmalıdır. İngiltere vizeniz randevu tarihinizi onayınıza sunacağız.  Tier 2 vizesi sponsoruluk sertifikası iş başlama tarihi, işin detaylı tanımı ve referans numarasından oluşmaktadır. Sponsorunuzdan sponsorluk belgesinin referans numarasını temin etmelisiniz. Referans numarasının verildiği tarihten itibaren 3 ay geçerliliği bulunmaktadır. Tier 2 vizenizle ilgili tüm işlemleri sizin adınıza yürütmekteyiz. İngiltere çalışma vizesi başvuru formu, diğer vize prosedürleri, konsolosluk harçları ve servis bedelleri için bizi arayınız.  

İngiltere Çalışma Vizesi Başvurunuzdan Önce Bilmeniz Gerekenler

Tüm belgelerin fotokopilerine ek olarak orijinallerini de randevu gününde yanınızda bulundurmalısınız.
Türkiye’den başvuru yapacak yabancı uyruklu başvuru sahiplerinden uyruklarına göre tüberküloz test sonuçları istenebilir.
İbraz edilen dokümanların tümü yeminli tercüman tarafından İngilizce’ye çevrilmelidir.
İngiltere Konsolosluğu kişisel durumunuza bağlı olarak ek evrak talebinde bulunabilir.
Adli sicil belgesini aşağıdaki branşlardan başvuru yapacakların ibraz etmesi zorunludur. Eğitim (öğretmenler, eğitim danışmanları, okul müfettişleri…); Sağlık (hemşireler, doktorlar, sağlık birimi yöneticileri, eczacılar, dişçiler, optisyenler, psikologlar, konuşma ve dil terapistleri…); Sosyal Hizmetler (sosyologlar, yöneticiler, gözetim memurları…).
Tier 2 vize sahibinin yıllık alacağı maaş minimum 30.000 GBP olmalıdır.  İngiltere’de ikamet edeceğiniz süre boyunca geçiminizi sağlayabileceğinizi ispatlamak için randevu gününden 3 ay önce banka hesabında en az 945 GBP olması gerekmektedir. Bu tutar 3 ay boyunca banka hesabınızda bulunmalıdır. Eğer sponsor A sınıfı bir sponsorsa ve belgede masraflarınızın karşılanacağı belirtilmişse şahsi banka hesabınızda üç ay süresince 945 GBP bulundurmanıza gerek kalmayabilir. İngiltere Tier 2 genel çalışma vizesine başvurmadan önce lisanslı bir sponsordan sponsorluk sertifikası almanız gerekecektir. Size İngiltere’de istihdam sağlayacak sponsor sponsorluk belgesinde ne kadar maaş alacağınızı ve işin süresini de belirtilmiş olmalıdır.   İngiltere Tier vize başvurularınızda biyometrik verilerinizi (parmak izi ve fotoğraf) ibraz etmeniz gerektiğini hatırlatırız. 
Tier 2 vizesine başvururken İngilizce dilbilginizi kanıtlamanız gerekebilir. Tier 2 vize başvurunuz için IELTS’in her bir bölümünden en az 4.0 puan almış olmak şartı bulunmaktadır.
İngilizce eğitim veren ve UK NARIC tarafından İngiltere'de bir lisans, yüksek lisans veya doktora seviyesinde bir akademik unvana sahip olmalısınız.
Tier 2 genel çalışma vizenizle İngiltere’de maksimum 6 yıl ikamet edebilirsiniz.
İngiltere Tier 2 vizesine başvurmadan önce sağlık sigortanızı yapmanız gerekmektedir.
İngiltere’ye girişinize müteakip 10 gün içinde ilgili birime giderek kayıt yaptırmalısınız ve “biyometrik ikamet izin” belgenizi temin etmelisiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek