Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere Tier 4 Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere’deki eğitim ve yaşam masraflarının nasıl karşılanacağı, vize başvurusundaki kilit noktalardan biridir. Belirlenmiş miktarın vize başvurusundan en geç 28 gün önce kişinin kendisi -sponso kullanıyorsa ise anne veya babası- tarafından vadesiz hesaba yatırılmış olması, 28 günlük süre boyunca da paranın hesapta kalması gereklidir. Tier 4 vize başvurusunda hesapta olması gereken para miktarı belirlenirken okulun Pound cinsinden yıllık ücreti + Londra bölgesi içinde kalınacaksa aylık 1265, Londra bölgesi dışında kalınacaksa ise aylık 1015 Pound'un maksimum 9 ay olmak üzere İngiltere'de kalınacak süre ile toplanması hesabına gidilir. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için lütfen danışınız.
Dil eğitimi için gidenlere haftalık 10 saat, lisans ya da lisans üstü öğrencilere ise haftalık 20 saat çalışma izni verilebiliyor. Özel dil kurslarına giden öğrencilere ise çalışma hakkı verilmiyor, yalnızca bir devlet üniversite bünyesindeki programa başvurduğunuz taktirde bu hakkı elde edebiliyorsunuz.

Dil Okulu, lisans ya da  yüksek lisans öğrenimi için gidecek öğrencilerin okullarının sponsor okullar listesinde bulunması gerekiyor. Okulunuzun sponsor okullar listesinde bulunup bulunmadığını öğrenmek için lütfen iletişime geçiniz.
İngiltere Tier 4 vizesinde, başvuru yapan kişi Birleşik Krallık sigorta sistemiyle sigortalanmaktadır. 1 yıllık eğitim için sigorta bedeli başvuru ücretinden ayrı olarak yaklaşık 200 $ civarındadır.

İngiltere Tier 4 Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Gerekli evrak listesi aşağıdadır. Türkçe olan tüm evraklar İngilizce tercümesiyle birlikte sunulmalıdır, çeviride noter onayına gerek duyulmamaktadır. Evraklar A4 formatında olmalı, başvuru esnasında taranacağı için ataş, zımba, yapıştırıcı kullanılmamalıdır;

Pasaport
Şartlara uygun banka dökümü ve banka imza sirküleri
Banka mektubu (Örnek için iletişime geçiniz.)
Anne ya da babanız sponsor olacaksa, sponsorluk mektubu (Örnek için iletişime geçiniz.) ve sponsor olacak kişiye dair tüm iş veya emeklilik evrakları.
CAS belgesi. 6 aydan eski olmamalıdır, ayrıca daha önce ret alındıysa aynı belge ile tekrar başvuru yapılamaz.
IELTS UKVI Sertifikanız (aslı ve fotokopisi) - 2 yıldan eski olmamalıdır.
Diploma (aslı ve fotokopisi)
Transkript (aslı ve fotokopisi)
Kimlik fotokopisi
Tam vukuatlı nüfus aile kaydı.
ingiltere tier 4 vizesi

İngiltere Tier 4 Öğrenci Vizesi Genel Bilgileri

6 aydan uzun süreli TIER 4 Öğrenci Vizesi ile akademik eğitim (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) alacak öğrenciler için artık eğitim alacakları süre kadar vize basılmayacağı belirtilmiştir. Bunun yerine 30 gün süreli vize vignette sticker uygulamasına geçilmiştir. Öğrencinin İngiltere'ye girişinden sonra 10 gün içerisinde Biometric Residence Permit öğrencinin vize başvurusunda belirttiği adrese yakın bir Posta Ofisi'ne gönderilecektir. Öğrenci iznini postaneden teslim alacaktır. Eğer Tier 4 vize başvurusu yapan öğrenci, 30 gün içerisinde İngiltere'ye giriş yapmaması durumunda vizesi zaman aşımından dolayı iptal olmuş sayılacaktır. Tier 4 Öğrenci vizesi için tekrar başvuru yapması gerekecektir

Birleşik Krallık’a İngilizce dil kursu, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, doktora sonrası araştırma ve mesleki sertifika programları gibi eğitim programlarına, 6 ay ve üzeri süre ile  katılmak isteyen her öğrencinin İngiltere Tier 4 (Genel) Vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Tier 4 İngiltere vizesi başlığı altında 4-17 yaş aralığında ilköğretim ve lise eğitimi alacak  çocuklar için Tier 4 (Child) kategorisinde başvuru yapılmalıdır. "Tier 4 Child" için başvurular sadece bağımsız ücretli okullarda eğitim gören öğrenciler için geçerlidir. Tier 4 vizesi ile İngiltere’de eğitim alan öğrencilerin, eğitim sürelerinin uzaması halinde, Tier 4 İngiltere vize uzatma işlemlerinin Birleşik Krallık’tan yapılması mümkündür.

NOT: 16 ve 17 yaşındaki öğrenciler NQF seviye 3 ve üzeri seviyede eğitim görmeleri halinde Tier 4 (Genel) veya Tier 4 (Çocuk) kategorisinden biri ile başvuru yapabilirler. Ancak İngilizce dil eğitimi için Tier 4 (General) vize başvurusu yapılması gereklidir.

İngiltere Tier 4 Vizesi Hakkında Önemli Hususlar

İngiltere Tier 4 Vizesi için başvuru yapacak kişiler, puanlama sistemine tabi tutmaktadır. Tier 4 vizesi ile İngiltere’de eğitim almayı planlayan öğrencilerin puanlama sisteminden toplam 40 puan almaları gerekir. Bu puanlamanın en önemli kısmını İngiltere’de eğitim sponsoru olacak eğitim kurumundan alınan Kabul Mektubu (CAS Belgesi) oluşturmaktadır. Tier 4 vizesi için Kabul Mektubu 30 puan; İngiltere’deki eğitim ve yaşam masraflarının karşılığı olan maddi teminatın beyanı 10 puandır. Toplamda 40 puan elde eden başvuru sahipleri, Tier 4 vizesine başvuru yapmaya hak kazanır. 

Tier 4 vize ile İngiltere’de eğitim almak isteyenler için haftada 10 saat çalışma izni verilebilmektedir. Lisans (NQF seviye 6) ve üzeri (LEVEL7, Level 8 vs) düzeyde eğitim görecekler için haftada 20 saat çalışma izni verilebilmektedir. Tier 4 vizesi ile İngilizce eğitimi alacak öğrencilerin en az B1 seviyesinde, NQF 6 ve üzeri düzeyde eğitim alacakların ise en az B2 seviyesinde İngilizce bilme zorunluluğu bulunmaktadır. Tier 4 (Child) vize başvuru sahipleri için bu zorunluluk geçerli değildir. 

Tier 4 Öğrenci Vizesi İşlemleri

İngiltere Tier 4 vizesi için hazırlanan evrakların içinde CAS Belgesi önemli bir yer tutmaktadır. CAS Belgesinde yer alan bilgiler doğrultusunda beyan edilen evraklarla başvurunun hazırlanması çok önemlidir. Tier 4 eğitim sponsorunun hazırladığı CAS Belgesi içeriği ile ibraz edilen dökümanların birbiriyle eşleşmesi ve eğitim seyahatinin maddi karşılığını beyan eden belgelerin sunulması gibi bilgi ve tecrübe gerektiren vize işlemleri için konunun uzmanlarından mutlaka danışmanlık alınması gerekir.

İngiltere Tier 4 Öğrenci Vizesi başvuruları için vize işlemleri İngiltere Konsolosluğuna şahsen kabul edilmemektedir. İngiltere Konsolosluğu vize müracaatlarını, yetkilendirmiş olduğu İngiltere Vize Başvuru Merkezleri aracılığıyla işleme almaktadır.

İngiltere Vize Başvuru Merkezleri, İngiltere Tier 4 vizesi müracaatlarını kabul edebilmek için randevu alınmasını zorunlu tutmaktadır. İngiltere Vize Başvuru Merkezlerinin bulunduğu Ankara, İstanbul ve İzmir görev bölgelerine yakın ikamet edilen şehirlerden, başvuru sahiplerinin Tier 4 vize müracaatlarını yapabilmeleri mümkün olmaktadır. Tier 4 vize başvuru sahipleri, vize randevuları sırasında 10-15 dakikalık kısa bir mülakata (Credibility Interview) alınmaktadır. Mülakat skype üzerinden gerçekleştirilmektedir. Mülakat konusunda İngiltere vize danışmanlarımız sizlere destek vermektedir. 

İngiltere’de eğitim alma planı olan kişiler, İngiltere Tier 4 vize işlem başvurularını seyahatlerinden 3 ay önce planlamalarında fayda bulunmaktadır.  İngiltere Konsolosluğu, Tier 4 Öğrenci vize başvurularını 3 hafta içinde sonuçlandırmaktadır. 

İngiltere Tier 4 (General) Vize, İngiltere Tier 4 (Child) Vizesi ve diğer İngiltere vize kategorileri için bu web sitesinin konu ile ilgili olan butonlarını kullanabilir, gerekli evrakların listesine, vize işlemleri hakkında ayrıntılı bilgiye bu başlıklar altından ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek