Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika Akrabalık Yoluyla Green Card Nasıl alınır?

Amerikan vatandaşı bir akrabası olan kişiler gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde Green Card başvurusu yapabiliyorlar. Bu kişiler sürekli oturum izni alarak Amerika’da çalışma, eğitim alma hakkına sahip olabiliyorlar. Akrabalık Yoluyla Amerika Green Card başvurusu yapabilmek için aşağıda belirtilen akrabalık statülerinden birine uyulması gerekmektedir. Green Card başvurularının sonuçlanması 1-2 yıl sürmektedir. Bu süre başvuru yapılacak kişinin akrabalık derecesine ve yaşına göre değişmektedir. 

  • Amerikan Vatandaşının yakın akrabası
  • ABD vatandaşının eşi
  • ABD vatandaşının 21 yaş altı ve bekâr çocuğu 
  • 21 yaşından büyük ABD vatandaşının anne ve babası 
  • Amerikan Vatandaşının yakın olmayan akrabası
  • Amerikan vatandaşının 21 yaş üstü evli olmayan çocuğu 
  • ABD vatandaşının evlenmiş çocuğu 
  • En az 21 yaşında olan ABD vatandaşının kardeşi 
  • ABD vatandaşının nişanlısı 

Bu kişiler öncelikle K1 vizesine başvurarak Amerika’ya gitme hakkı elde eder, ardından gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra Green Card başvurusunu gerçekleştirir. 

ABD Vatandaşının Nişanlısının Çocuğu 

Amerikan vatandaşının nişanlısı olan kişinin çocuğu Green Card başvurusunda bulunabilmek için öncelikle K2 vizesi alarak Amerika’ya gelmelidir. Sonra gerekli prosedürleri yerine getirip evrakları hazırladıktan sonra Green Card başvurusu yapabilir. 

ABD Vatandaşının dul kalan eşi 

Amerikan vatandaşı öldükten sonra dul kalan eş Green Card başvurusu yapabiliyor. Bunun için ABD vatandaşı olan eşin öldüğü tarihte evliliğin halen devam ediyor olması şartı vardır. 
ABD Vatandaşının kötü muamelede bulunduğu eşi, 21 yaş altı çocuğu, anne veya babası 
ABD’de  sürekli ikamet eden bir kişinin eşi, 21 yaşın altındaki evli olmayan çocuğu veya 21 yaş üzeri bekâr çocukları

Yazımızın devamında Akrabalık Yoluyla Green Card başvurusu yapabilmenin şartları, vize başvuru prosedürü ve gerekli evraklarla ilgili detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Ancak akrabalık yoluyla Green Card başvurusu biraz uzun ve karmaşık bir süreçtir. Eğer zaman kaybetmeden ve sorun yaşamadan vizenize ulaşmak isterseniz danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Happy Turizm yetkililerimizle iletişime geçerek güncel evrak listesi ve işlem prosedürleriyle ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Akrabalık Yoluyla Green Card başvurusu yapacak kişilerin öncelikle ülkede geçici ikamete sahip olmalarını sağlayacak bir Amerika vizesine başvuru yapmaları gerekir. Bu vize ile ABD’ye gelen kişiler, gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra Green Card başvurularını gerçekleştirebilirler. 

Akrabalık Yoluyla Green Card başvurusu öncesi alınabilecek vize türleri: 

IR-1:  Amerikan vatandaşının eşi
IR-2: Amerikan vatandaşının 21 yaşından küçük çocuğu
IR-5: En az 21 yaşında bir Amerikan vatandaşının anne veya babası 
F1:  Amerikan vatandaşının 21 yaşından büyük evli olmayan çocukları 
F2: ABD’de yasal daimi ikamet sahibi kişinin eşi, 21 yaş ve üzeri evlenmemiş çocukları
F3: Bir ABD vatandaşının evli çocukları, çocuklarının eşleri ve 21 yaşından küçük çocukları
F4: En az 21 yaşındaki bir ABD vatandaşının kardeşleri, kardeşlerinin eşleri ile küçük çocukları

Akrabalık Yoluyla Green Card Başvuru İçin Gerekli Evraklar

Akrabalık Yoluyla Green Card başvurularında en önemli evrak ‘Affidavit Of Support’ (Sponsorluk Yazısı) denilen yeminli belgedir. ABD vatandaşı kişi Green Card başvurusu yapılacak akrabasının Amerikan devletine finansal bir yük getirmeyeceğini, tüm masrafların kendisi tarafından karşılanacağını garanti eden bu belgeyi sunmak zorundadır. Eğer sponsor olacak kişi gerekli görülen finansal güce sahip değilse, başka bir kişi ek sponsor olabiliyor. 

Akrabalık Yoluyla Green Card başvurusunda bulunulacak kişi Amerika’da ise ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu’ndan “Adjustment of Status” (Statünün Düzeltilmesi) belgesi alınır. Eğer Green Card başvurusu yapılacak kişi Amerika dışında ise “Immiediate Relative Petition” (Birinci Dereceden Akraba Dilekçesi) onaylanması gerekmektedir. Bu belgeleri temin eden kişi bulunduğu ülkedeki Amerika Büyükelçiliği veya Amerika Konsolosluğuna Green Card başvurusu yapabilmektedir. 

I-485 Formu: Green Card başvurusu yapacak kişi için ‘Statüsünün Düzeltilmesi’ belgesi alınmalı. Bu belge için I-485 Formu doldurulmalıdır. 
I-130 Formu: (Petition for Alien Relative) ABD vatandaşı kişi Green Card başvurusu yapacağı akrabası adına bu formu doldurmalı ve bu formla Göçmenlik Bürosu’na başvuru yapmalıdır. 
2 adet Biometrik fotoğraf
TC Kimlik Belgesi Fotokopisi  
Doğum Belgesi 
Göçmen Olmayan Amerika vizesinin bulunduğu Pasaport sayfalarının fotokopisi 
Göçmenlik Bürosu memuru tarafından pasaporta basılan kabul mührünün olduğu pasaport sayfaları
Gümrük memuru tarafından Amerika’ya girişte verilen ve ülkede kalış ve ayrılış tarihlerini gösteren makbuz. (I-94 Formu Fotokopisi ya da çıktısı)
I-864 Formu:
Sponsorluk Yazısı için doldurulması gereken Yeminli beyanname formu 
I-693 Formu: Tıbbi Muayene ve Aşılama Raporu sunulmalı. (Vize mülakatına giderken yanınızda götürebilirsiniz. 
Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu yetkilileri gerekli gördükleri takdirde başka ek evraklarda isteyebilir. 

Akrabalık Yoluyla Green Card Başvuru Prosedürü

Durumunuza uygun vize alarak Amerika’ya gelin: Akrabalık Yoluyla Green Card başvurusu yapacak kişi önce durumuna uygun vize türüne ( F1, F2, F3, IR-1, IR-2, IR-5) başvurarak bir Amerika vizesi alır.

Göçmenlik başvurusunda bulunun: Bu vizeyi alıp Amerika’ya gelen kişi göçmenlik başvurusu yapar.  Amerika hükümeti akrabalık yoluyla Green Card başvurularında bir kota uygulamaktadır. Bu nedenle green card sonuçlanma süreleri biraz uzun sürebilmektedir. Başvuru sahibi evraklarını hazırladıktan sonra Amerika Dış İşleri Bakanlığı size verebilmek için göçmen vizesi kontenjanında vize numarası olup olmadığını kontrol eder. Göçmen Bürosu onay vermiş olsa bile hemen göçmen vizesi numarası alamayabilirsiniz ve bunun için yıllarca beklemeniz gerekebilir.

Mülakata gidin: Göçmenlik Bürosu Green Card başvuru sahibini mülakata çağırır. Bu mülakatta yetkili aile bağlarıyla ilgili belgelerin gösterilmesini isteyebilir ya da bu yönde sorular sorabilir. 

Göçmen vize numaranız verildiği zaman başvurunuz kabul edilmiş demektir. Hemen bulunduğunuz ülkedeki Amerika Büyükelçiliği veya Amerika Konsolosluğu’na giderek işlemlerinize devam edebilirsiniz. 

 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek