Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika C Transit Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika C Transit vizesi, kısa süreli vize alımlarında uygulanan prosedürle başvuru almaktadır. Başvurular Amerika Büyükelçiliği’nin yetkilendirdiği Konsolosluk vize merkezlerinden yapılmaktadır. Başvuru öncesi; Amerika DS-160 Formunuzun İngilizce olarak online doldurulması, gerekli evrakların hazırlanması ve mülakat için ABD vize randevusunun alınması gerekmektedir.

Seyahat edenlerin yoğunlaştığı ve hatta diğer gelişmelerin uluslararası platformdaki pek çok prosedürü değiştirdiği günlerde yaşıyoruz. Eski zamana göre çeşitlendirilen, şartlara bağlanan ve bir sınav haline gelen vize alımı zaman kaybı ve stres sebebiyle birçok kişinin danışmanlar aracılığıyla çalışmasına sebep oluyor. Amaç, zaman tasarrufu ve sorunsuz bir başvuru sürecini yaşamak. Siz de tüm vizeleriniz için müşteri temsilcilerimizi arayabilir planlı bir seyahatin keyfini çıkarabilirsiniz.

Happy Turizm, başvuru formu DS-160’ın doldurulmasından, vize randevusu alınmasına, parmak izi vermeden konsolosluk görüşmesine kadar tüm adımlarda size destek olacaktır. Danışmanlarımızla iletişime geçmek için +90(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilir veya bilgi@happyturizm.com adresimize Amerika C Transit Vizesi başlığıyla mail gönderebilirsiniz.

Amerika C Transit Vizesi İçin Gerekli Evraklar

160 Vize Başvuru Formu -  İngilizce olarak elektronik ortamda eksiksiz doldurulmalı ve onaylanan çıktısı alınmalıdır.
Pasaport – Amerika ziyareti bitiminden sonraki 6 ay içinde geçerliliği olmalıdır.
Biometrik Fotoğraf - 5x5 mm ebatlarında arka fonu beyaz olmalı.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği - Aile soy bağınızı ve iletişim bilgilerinizi gösteren bu belge, Seyahat amacınızın transit amaçlı olduğunu, ülkenize döneceğinizi gösterme açısından önemli.
Banka Hesap Dökümü – Seyahatinizi karşılamaya yetecek bakiyesi görünen banka hesabınıza ait kaşeli ve imzalı döküm.
Vize Talebi Dilekçesi - Başvuru sahibi tarafından konsolosluk başlığıyla İngilizce yazılmış seyahat amacını anlatan yazı. Bu yazıda tüm masrafların tarafınızdan karşılanacağını da belirtmelisiniz.
Uçak Bileti - Amerika üzerinden gidilecek ülkeye ait uçak bileti. Biletinizi almadan Amerika C Transit Vizesi uzmanlarımızı arayın.
Gidilecek Ülkenin Vizesi - Amerika üzerinden gidilecek ülkeye giriş vizesi ya da giriş izni
Sponsora ait mali belgeler - Eğer seyahatinizi başkası karşılayacak ise sponsora ait banka ekstreleri sunulmalı.

Amerika C Transit Vizesi İçin Uyarılar

Amerika C Transit Vizesi başvurusu sırasında konaklama ve uçak rezervasyonu bilgisi paylaşmanız gerekemez. Vizeniz çıktıktan sonra talebiniz doğrultusunda danışmanınız sizin adınıza uçak ve hotel rezervasyonlarınızı gerçekleştirecektir.
Amerika C sınıfı Transit vize başvurusunda bulunacak kişinin hazırlaması gereken kişisel evrak listesi diğer kısa süreli vize kategorileriyle aynıdır.
Amerika, başvuru sahibinden diğer bir ülkeye giderken ABD’den transit geçeceğini kanıtlayan bir seyahat planı sunması istenmektedir.
Kişinin Amerika’dayken tüm seyahat masraflarını karşılamaya yetecek imkânı olduğunu ve Türkiye’ye döneceğini ispatlaması gerekmektedir.
Amerika Transit Vizesi’ne başvuru yapacak kişiler aşağıdaki özelliklere uymalıdır
Uçak veya deniz taşıtına geçmek için ABD’ye gelen mürettebatın transit vize alması gerekir. Bu kişilere çoğunlukla D olarak sınıflandırılan Mürettebat Vizesi D/C1 vize kombinasyonu verilmektedir. D Mürettebat Vizesi için tıklayınız.
Yolcu, Amerika dışında bir başka ülke limanına yolcu gemisi ile gidiyorsa ve seyir sırasında gemi, ABD’de bir limana yanaşacaksa Amerika C transit Vizesi veya turistik/ticari vizelerden birini almalıdır.
Birleşmiş Milletler anlaşmasının şartlarına göre, bölgeye geçiş yapan bir kişinin de diplomatik transit vizesi (C1) alması gerekiyor. Bu vizeye sahip kişilerin ziyaretleri New York ve çevresiyle sınırlı olacaktır.

Amerika Transit Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize merkezimizin uyguladığı yönerge aşağıdaki gibidir.

DS-160 vize başvuru formunuzu doldurun: Amerika Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinde yer alan başvuru formunu İngilizce olarak doldurup,  onay sayfalarının çıktısını alarak Amerika Konsolosluğu nezdinde yapılacak mülakatınıza götürmelisiniz.
Evraklarınızı ofislerimize  ulaştırın: Amerika C transit Vizesi için 2023 güncel evrak listesini müşteri temsilcilerimizden öğrendikten sonra belgelerinizi hazırlayıp kargo yada kurye yoluyla ofisimize ulaştırabilirsiniz. Yetkilimiz, evraklarınızı inceleyip size dönüş sağlayacaktır. Eğer evraklarınız arasında eksik olanlar varsa tamamlamanızı isteyecektir.
Mülakat Randevunuzu alıyoruz: Evraklarınız eksiksiz ve dosyanız tam ise vize ücretinizi ödedikten sonra danışmanınız sizin adınıza Konsolosluğun vize merkezinden randevu alacaktır. Konsolosluklarda yoğunluk ve resmi tatiller nedeniyle vize işlemlerinin sonuçlanması uzun sürebilir. Seyahatinizi planladığınız tarihte gerçekleştirebilmek için başvurunuzu 60 gün önceden yapmanızı tavsiye ederiz.
Konsolosluk Mülakatında yanınızda olacağız: İstanbul  ve Ankara Konsolosluklarında başvuruları sırasında parmak izi alındığı ve mülakat yaptığı için kişinin şahsen gitmesi gerekmektedir. Yetkilimiz parmak izi verme sürecinde yanınızda olacak ve mülakat sırasında dikkat etmeniz gereken konularda sizi bilgilendirecektir.
Pasaportunuz Postane aracılığıyla gönderilecektir: Amerika C  transit vizesi  başvurunuz 3 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Bu süre ABD Konsolosluğunun yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Başvurunuz sonuçlandıktan sonra konsolosluk yetkilisi pasaportunuzu adresinize en yakın PTT’ye gönderecektir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek