Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

J2 Amerika Değişim Programı Aile Vizesi Nedir?

J1 Değişim Programı Vizesi ile Amerika’ya giden kişilerin aile soy bağıyla bağlı eş ve çocuklarının eğer Amerika’ya gideceklerse J2 Amerika Değişim Programı Aile Vizesi almaları zorunludur.Vize alacak  çocukların 21 yaşını doldurmamış olması ve evli olmaması gerekiyor. Eş ile resmi bir evlilik kurulması önemlidir. Eğer aile bağı resmi yolla ispatlanamıyor ise J2 vizesi alınmaz. Söz konusu kişiler B1 / B2 Turistik, Ticari ve Ziyaretçi Vizelerine başvuru yapacaklardır.

Söz konusu vizeye sadece değişim programı sponsor kuruluşu tarafından onay verilen aile fertleri başvurabiliyor. Au Pair Programı, Lise Öğrencisi Değişim Programı, Kamp Danışmanı Programı, Yaz Çalışma ve Tatil Programlarından birine başvuran ve J1 Değişim Programı vizesi alan kişiye bağlı aile fertleri J2 vizesi alamazken;  Profesör ve Araştırma Görevlisi Değişim Programı, Hükümet Ziyareti Programı, Doktor Değişim Programı kapsamında J1 vizesi alındı ise ve program protokolü de izin verdiyse  Amerika’ya giden kişilerin ailelerine J2 Amerika Değişim Programı Aile Vizesi verilmektedir.

J1 Vizesiyle Amerika’ya giden kişinin, ailesinin ve kendisinin Amerika’da kalacakları süre boyunca masraflarını karşılayabilecek geçim gücünün mali kaynaklarla sağlama alınması gerekmektedir. Evraklarınızda da mali planınız belirtilmelidir aksi halde vize başvurunuz onaylanmayacaktır.

J2 Değişim Programı Aile Vizesi ile Amerika’ya giden Türkiye vatandaşlarının çalışma izinleri yoktur. J2 Vizesi alan aile fertleri  (USCIS) ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Departmanı’ndan İstihdam İzin Belgesi almalıdır. Çocuklar ise eğitimlerini Amerika’da devam edebilmektedirler.

Amerika Değişim Programı Aile Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Amerika Değişim Programı Aile Vizesi İçin Gerekli Evraklar J1 Değişim Vizesi evrakları ile aşağı yukarı aynıdır. Ancak bu evraklara ek olarak bazı belgelerin sunulması gerekir. Bunlar şunlardır.

Evlilik Belgesi
Doğum Belgesi
Asıl başvuru sahibinin J1 vizesinin kopyası ya da Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri’nden (USCIS) alınan ve asıl başvuranın statüsünü gösteren belge.
Asıl başvuranın pasaportundaki kişisel veri sayfasının bir kopyası.

J2 Değişim Programı Aile Vizesi Kişisel Evraklarınız
Pasaport:
Seyahat sonrası 6 ay geçerliliği olan pasaport ve varsa eski pasaportlar evraklara dahil edilmelidir.
Biometrik Fotoğraf
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği:
Aile bağlarını ve ikame durumunu göstermeli. J2 Değişim Programı Aile Vizesi kapsamında gidecek her fert görülmeli.
Vize Talep Dilekçesi: Amerika Konsolosluğu’na başlığı altında İngilizce yazılmalı ve Amerika’ya gidiş amacı net olarak izah edilmelidir.
DS-160 Formu: İngilizce ve online doldurulmalı ve formun onay çıktısı vize görüşmesine giderken yanınızda bulundurulmalıdır.
DS-2019 Formu: Değişim programının sponsoru kurum/firma vb. yetkililerce tarafından gönderilir. Vize başvurusu sahibi tarafından doldurulmalıdır.
DS-7002 Formu: Alternatif belgedir, istenirse ibraz edilir. Değişim programına katılan başvuru sahibinin çalışacağı şirkette görevini gösteren bir formdur.
SEVIS I-901 harcı ödeme dekontu.
Evlilik Belgesi:
Asıl başvuru sahibi ile J2 Amerika Değişim Programı Aile Vizesi başvurusunda bulunan kişinin evli olduğunu kanıtlayan belge.
J1 Vize Kopyası: Asıl başvuru sahibinin aldığı J1 Değişim Programı vize sayfalarının fotokopisi
Pasaport fotokopisi: J1 Vizesi alan kişinin pasaportundaki kişisel bilgilerin yer aldığı sayfanın fotokopisi.

Ek Hizmetlerimiz
J2 Amerika Değişim Programı Aile Vizesi başvurusu yapmayı planlayan kişilerin vizeleri onay alana kadar uçak biletlerini ve hotel rezervasyonlarını yaptırmalarını önermiyoruz. Evrakları veya dosyası tam olsa bile, vize verme yetkisi olan Amerika Büyükelçiliği vizenizi ret ile sonuçlandırabilir. Vizeniz onayladıktan sona dilerseniz ofisimizde ya da şubelerimizde bilet ve otel rezervasyonlarınızı yaptırabilirsiniz.

Amerika Turist Vizesi

Amerika J2 Değişim Programı Aile Vizesi Nasıl Alınır?

DS-7002 Formunu temin edin
ABD Değişim programı kapsamında görev yapacağınız kurumdan DS-7002 Formunu istemelisiniz. Bu formda çalışacağınız kurumda ne görev yapacağınızı açıkça belirtilecektir.

SEVIS I-901 harcını ödeyin
(SEVIS) Öğrenci ve Değişim Programı Bilgi Sistemine kayıt yaptırarak belirtilmiş olan SEVIS I-901 harcını ödedikten sonra dekontunu evrak dosyanıza eklemeliniz. 

DS-160 Vize Formunu doldurun
Formu online ve İngilizce olarak doldurmalısınız. Amerika Konsolosluğu’na J2 Amerika Değişim Programı Aile Vizesi görüşmesine giderken bu formun çıktısını yanınızda götürmelisiniz.

Evraklarınızı ofisimize ulaştırın
Evraklarınızı tam, hatasız ve eksiksiz hazırladıktan sonra ofisimize kargo yoluyla gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızı kontrol ettikten sonra sizi arayarak ya da mail yoluyla bilgilendirecektir.

Randevunuzu biz ayarlıyoruz
J2 Amerika Değişim Programı Aile Vizesi başvuruları Amerika Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Başvurular sırasında parmak izi alındığından ve vize görüşmesi yüz yüze yapıldığından şahsen önerilen konsolosluğa veya büyükelçiliğe gitmeniz gerekmektedir. Randevu almak biraz uzun sürebilir, yoğunluk ve sistem sebebiyle gecikmeler yaşanabilmektedir. Yetkilimiz en kısa sürede size en uygun gün ve saat için randevunuzu oluşturacaktır.

Yetkilimiz vize görüşmesinde size eşlik edecek
J2 Amerika Değişim Programı Aile Vizesi mülakatı için Amerika Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği’ne gittiğinizde yetkilimiz sizi karşılayacaktır. Parmak izi kaydı verme sürecinde size eşlik edecek olan yetkilimiz mülakat öncesinde de vize görevlisinin size soracağı sorularla ilgili bilgilendirmesini yapacak ve dikkat etmeniz gereken konularda sizi uyaracaktır. Vize yetkilisi gerekli gördüğü takdirde sizi tekrar mülakata çağırabileceği gibi alternatif ek evraklarda isteyebilir.

Pasaportunuz PTT ile gönderilir
Amerika J2 Değişim Programı Aile vizesi başvurunuzdan sonraki 3 iş gününde onay sonucunu bildirmektedir. Bu süre vize işlem yoğunluğu ya da resmi tatiller nedeniyle uzayabilmektedir. Vizenizin seyahat etmeyi planladığınız tarihe yetişmesi için en 1 ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuz adresinizi karşılayan postane şubesine gönderilecektir.

Amerika J2 Değişim Programı Aile Vizesi Ret
Amerika J2 Değişim Programı Aile Vizesi Ret mektubunuzda vize onayı gibi alınabilecek olası bir sonuçtur. Evrak eksikliği, yanlış beyan, ispatlanamayan beyan gibi ret sebepleri olduğu gibi daha önceki seyahatlerinizde sorumluluklarınızı yerine getirmemenizden kaynaklı sebeplerle de ret cevabı alabilirsiniz,

Bu olumsuz olasılık gerçekleştiğinde ret evrakınızla ofislerimize ulaştığınızda danışmanlarımız durum çözümlemesini gerçekleştirerek yeni başvurunuzu yapacaktır.

Amerika J2 Değişim Programı Aile Vizesi ücreti ortalama 160 Dolar baz alınmaktadır. Lakin vize süreniz sebebiyle değişebilir. Vize reddi aldığınızda ya da vize başvurunuzdan vaz geçtiğinizde bu ücret iade edilmeyecektir. Yyni başvurunuzda tüm süreci baştan adımlamak zorundasınız.

Ayrıca, 14 yaşını doldurmamış ve 80 yaşını tamamlamış kişilerin parmak izi kaydı vermek için vize mülakat merkezlerine şahsen gelmelerine gerek yoktur.

Amerika J2 Değişim Programı Aile Vizesi almış olmanız Amerika’ya kesin giriş yapabileceğiniz anlamına gelmez. Ülkeye girişinize ve ne kadar süre kalacağınıza Gümrük Ve Sınır Koruma Memurluğu ( CBP) görevlileri karar vereceklerdir. Bu kadar komplike bir vize başvurusunda hata yapmanız olsı bir durumdur, risk almamak ve sürecinizde belirlediğiniz tarihlerde Amerika’da olabilmek için danışmanlarımızı arayın.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek