Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika Turistik Ziyaret Vizesi Nasıl alınır?

Amerika B2 Turistik Ziyaret Vizesi'nde başvuru sahibinin hazırlaması gereken kişisel bilgilerinizin olduğu evrak listesi aynı olmasına karşın mesleki durumunuzu gösteren ve talep edilen belgeler değişecektir.
Amerika Konsolosluğu vize merkezi zorunlu evraklara alternatif olarak ABD'ye yapacağınız seyahatin ardından ülkenize döneceğinizin kanıtı olarak ekonomik, ailevi ve sosyal bağlarınızı gösteren belgeler sunmanızı da talep edebilir. Bu belgeler arasında; şirket evraklarınız, maaş bordronuz, banka hesap özetiniz, tapu, kira geliri, kredi kartları hesap dökümleriniz yer alabilir.

Amerika B2 Turistik Ziyaret Vizesi yönergemizin devamında meslek gruplarına göre hazırlanması gereken evraklarla ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca seyahat sebebinize uygun olan 2023 evrak listenizi +90(312) 419 56 41 hatlı numaradan Happy Turizm merkez ofisimizi arayarak ya da bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek öğrenebilir ve Amerika vize şartları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

B2 Turistik ve Aile Ziyareti Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Kişisel Evraklarınız

Amerika Vize Başvuru Formu (DS-160)- Formun İngilizce olarak online doldurulmuş olması gerekmektedir.
Pasaport -Seyahat tarihinden sonraki 6 ay süresince geçerliliği olmalı. Başvuru sahibi daha önce ABD vizesi işlenen pasaportlarını da sunmalıdır.
Biometrik Fotoğraf- 5x5 ebatında, güncel ve fonu beyaz olmalı.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi - Adres ve aile bilgilerinin tümünü içermeli.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi - Başvuru sahibi 14 yaşın altında ise sunmalı.
Amerika Vize Talep Dilekçesi - Konsolosluğa hitaben yazılan ve seyahat amacınızı ve tüm masrafların tarafınızdan karşılanacağını belirten yazı.
Banka Hesap Özeti- Amerika ziyaretinizi karşılayacak bakiyenin olduğu banka hesap dökümü.
Mesleki Durumunuzu Gösteren Evraklar

Emekli - emekli maaş bordrosu,emekli kartı, banka hesap cüzdanı, varsa araç ruhsatı ve ev tapusu.
Şirket Sahibi - çalışan ya da sözleşmeli - Vergi Levhası, Şirketin Faaliyet Belgesi, İmza Sirküsü, Sicil Gazete fotokopisi ve dilekçe,
Öğrenci - muvafakatname, öğrenci belgesi, üniversiteden 1 yıl içinde mezun olduysanız transkript,
Ev Hanımı - sponsor olacak kişinin banka hesap dökümü.
Davet Eden Kişiden İstenilen Evrak Listesi

Davetiye Mektubu - Davet eden kişi tarafından yazılan, adres ve iletişim bilgilerini içeren, imzalanmış davetiye yazısının mail çıktısı.
Pasaport ve Kimlik Fotokopisi - Davet eden kişi ABD vatandaşı ise pasaport ve kimlik fotokopisi göndermeli.
Oturum izni fotokopisi - Davet eden kişi ABD vatandaşı değilse göçmenlik statütüsünü gösteren belge sunulmalı.
Banka Hesap Dökümü - Seyahatin masrafları nı davet eden kişi karşılayacaksa son 3 aylık maaş bordrosu ve banka hesap dökümlerinin fotokopisi
Ek Hizmetlerimiz

Amerika B2 Turistik Ziyaret Vizesi işlemlerinizi tamamlanmadan seyahatiniz için uçak bileti ve hotel rezervasyonu ve ödemelerinizi yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Vizeniz sonuçlandıktan sonra ofisimizdeki yetkililerle iletişime geçerek uçak ve hotel rezervasyonlarınızı en hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Amerika vize başvuruları sırasında ihtiyacınız olan tercüme işlemleriniz de yetkililerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.

Amerika Turist Vizesi

Amerika’ya turistik ve ticari amaçlı seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaport tipi ne olursa olsun ( Yeşil, Siyah,Gri, Bordo) Amerika turist vizesi almak zorundadır. Göçmen olmayan Vize Tipi işlemleri ise seyahat türü ve süresine göre farklılıklar göstermektedir. Başvuru sahibi ABD’ye, kısa süreli turistik, aile ziyareti veya tıbbı tedavi amacıyla gitmeyi planlıyorsa Amerika B2 Turistik Ziyaret Vizesi, iş amacıyla gidecek ise B1 Ticari Ziyaret Vizesi almalıdır. Ancak pratikte B1/B2 Turistik ve Ticari Ziyaret Vizesi birlikte verilmektedir.

Göçmen olmayan kısa süreli Amerika vize kategorilerine başvurular Ankara Amerika Büyükelçiliği ve İstanbul Amerika Başkonsolosluğu’ndan yapılabilmektedir. Ancak vize başvurusu öncesi kişinin online DS-160 başvuru formunu İngilizce olarak doldurması, Konsolosluk ya da Büyükelçilikten randevu alması, vize türü ve kendi şahsi durumuna göre evraklarını hazırlaması, parmak izi verip, mülakata katılması gerekiyor.

Tüm bu vize prosedürlerinin eksiksiz ve zamanında yerine getirilmesi vizenin olumlu sonuçlanması açısından oldukça önemlidir. Örneğin; formda beyan edilen yanlış bir bilgi vize reddi almanızın yanında ABD’ye bir daha girememenize bile yola açabilir.

Yazımızın devamında B1/B2 Turistik ve Ticari Ziyaret Vize prosedürleriyle ilgili detaylı bilgi ve 2023 güncel evrak listesini bulabilirsiniz. Amerika vize işlemeleriniz sırasında hata yapmamak ve zaman kaybetmek istemiyorsanız başvurunuz öncesi danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Happy Turizm yetkilileri, Amerika B2 Turistik Ziyaret Vizesi evraklarınızın eksiksiz hazırlanmasından, Amerika vize başvuru randevunuzun alınmasına, DS-160 Başvuru Formu'nun doldurulmasından, vize mülakatına kadar tüm aşamalarda size yardımcı olacaktır.

Çalışanlar İçin Amerika Turist Vizesi Evrak Listesi

Vize Talep Dilekçesi - Antetli kağıda yazılmış, şirket yetkilisi tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat amacını içeren yazı.
Şirket Belgeleri - 3 ay içinde temin edilmiş Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi, İmza Sirküleri, Son tarihli Vergi Levhası Fotokopisi.
İşe Geri Döneceğinizi Gösteren Yazı - İş yerinizden Amerika seyahatiniz sonrası geri döneceğinizi ve iş yerinizde çalışmaya devam edeceğinizi gösteren yazı almalısınız.
SGK İşe Giriş Evrakı
SGK -4A- Hizmet Dökümü - E-Devlet'ten alabilirsiniz.
Maaş Bordrosu - Son 3 aya ait, kaşeli ve imzalı olmalı.
Banka Hesap Cüzdanı - En az 5 bin TL bakiyesi olan, son 3 aya ait, banka tarafından kaşelenmiş ve imzalı olmalıdır.
Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi

Şirket Sahipleri İçin Amerika Turist Vizesi Evrak Listesi

Vize Talep Dilekçesi - İngilizce olarak yazılmış ve seyahat amacını anlatan dilekçe.
Şirket Belgeleri - Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi , Şirketin İmza Sirküleri ve Vergi Levhası Fotokopisi.
SGK Hizmet Dökümü
Banka Hesap Özeti -
Son 3 aya ait Amerika seyahatini karşılayacağı kadar bakiyeye sahip banka hesabına ait, banka tarafından imzalanmış kaşeli döküm.
Kira Geliri, Tapu ve Araç Ruhsatı

Öğrenciler İçin Amerika Turist Vizesi Gerekli Evrak Listesi

Öğrenci Belgesi - Güncel tarihli ve orijinal olmalı.
Muvafakatname - Başvuru sahibi 18 yaşın altında ise anne ve babasının birlikte noter onaylı izninin olması gerekiyor.
Transkript - Başvuru sahibi üniversite öğrencisi ise veya yeni mezun olduysa Transkript Dökümü (Not Dökümü) sunmalıdır.
Sponsor Vize Talep Dilekçesi - Sponsor tarafından Amerika Konsolosluğu'na hitaben yazılmış ve masrafların kendisi tarafından karşılanacağını belirten yazı.
Sponsora Ait Evraklar - Banka Hesap Dökümü, Şirket Faaliyet Belgeleri, Hizmet Dökümü, İşe Giriş Bildirgesi, Kira, Tapu ve Araç Ruhsatı.
Ek bilgi: Öğrenci ve Ev Hanımlarına Sponsor olacak kişiler sanki kendileri için Amerika turistik vize başvurusu yapıyormuş gibi evraklarını sunmalıdır.

Emekliler İçin Amerika Turist Vizesi Gerekli Evrak Listesi

Emeklilik Kartı Fotokopisi
Banka Hesap Cüzdanı - Maaş aldığı bankaya ait olmalı.
Banka Hesap Dökümü - En az 5 bin TL bakiyesi olan kaşeli ve imzalı olmalı.
Kira Gelirleri, Tapu veya Araç Fotokopisi

Ev Hanımları İçin Amerika Turist Vizesi Evrak Listesi

Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
Sponsor Vize Talep Dilekçesi -
Sponsor tarafından yazılmış ve ABD seyahatlerinin kendisi tarafından karşılanacağını belirten yazı.
Sponsor Banka Hesap Dökümü: Banka tarafından ıslak imzalı ve kaşeli olmalı.
Sponsor Evrakları
Sponsor emekli ise emeklilik kartı ve maaş aldığı banka cüzdanı fotokopisi.
Sponsor şirket sahibi ise şirket faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, Ticaret Gazetesi Fotokopisi, Banka Hesap Özeti.
Sponsor çalışan ise Maaş Bordrosu, İşe Giriş Bildirgesi, Hizmet Dökümü, Banka Hesap Özeti.

Amerika Turist Vizesi Başvuru

B2/Amerika Turistik Vize Başvuru Adımları
Online Vize Başvuru Formunu ( DS-160) doldurun: Amerika Dış İşleri Bakanlığı sitesinde yer alan formun online olarak İngilizce olarak doldurulması gerekmektedir. Formda beyan edilen bilgilerin gerçeğe aykırı, hatalı ya da eksik olmaması gerekir. Aksi halde ABD vize başvurunuz reddedilebileceği gibi bir daha Amerika’ya giremeyebilirsiniz. Formu hatasız ve kısa sürede doldurmak için ofisimiz yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz. Yetkilimiz formu doldururken her türlü sorunuzda size danışmanlık yapacaktır.
Evraklarınızı kargo ile ofisimize gönderin: Yetkililerimizle yapacağınız görüşmeler sonrasında vize türünüz, kişisel ve mesleki durumunuza uygun 2024 güncel evrak listesini öğrenebilirsiniz. Belgelerinizi hazırladıktan sonra kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz belgelerinizi inceleyip eksikliklerle ilgili sizi bilgilendirecektir.
Vize ücretini ödeyin: Evraklarınızı eksiksiz tamamladıktan sonra vize başvurusu öncesi vize ücretini ödemeniz gerekmektedir. Yetkilimiz tarafından size sunulan ücret tutarı, Konsolosluk vize ücreti ve bizim danışmanlık hizmetimizi kapsamaktadır.
Randevunuzu alıyoruz: Amerika B2 Turistik Ziyaret Vizesi başvurularında parmak izi vermek ve mülakata katılmak için İstanbul ABD Başkonsolosluğu ve Ankara ABD Büyükelçiliğine başvuru sahibinin şahsen gitmesi gerekmektedir. Ancak bu iki temsilcilikten vize başvurusu için randevu almak zor ve zaman alabiliyor. Yetkilimizle iletişime geçtiğiniz takdirde size uygun gün ve saate randevunuzu en kısa sürede ayarlayacaktır.
Mülakata gidin: Randevu günü evraklarınızla birlikte Amerika Konsolosluğu veya Amerika Büyükelçiliğine şahsen giderek parmak izinizi verecek ardından vize yetkilisi ile mülakata gireceksiniz. Bu mülakatta söylediklerinizin, başvuru formunda yazdığınız bilgilerle ve sunduğunuz evraklarla örtüşmesi gerekmektedir. Vize yetkilimiz parmak izi verme ve mülakat sırasında yanınızda olacak ve size bilgilendirme yapacaktır. 14 yaşından küçüklerin ve 80 yaşından büyüklerin Amerika Konsolosluğuna şahsen gelerek parmak izi vermelerine ve mülakata katılmalarına gerek yoktur.
Amerika B2/Turistik Vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Amerika B2 Turistik Ziyaret Vizesi başvuruları Amerika Başkonsolosluğu ve Amerika Büyükelçiliği'ne yapılmaktadır. Vize başvurularını değerlendirme yetkisi sadece bu iki temsilciliğe aittir. Vizeniz başvurudan sonraki 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre Amerika Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’nin yoğunluğu ve resmi tatil günlerine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Amerika vize yetkilileri pasaportunuzu adresinize en yakın Postaneye göndermektedir. Amerika B2 Turistik Vize başvuruları için konsolosluk ve büyükelçilikten vize randevusu almak ise uzun sürebilmektedir. ABD seyahatinizi planladığınız tarihte gerçekleştirmek isterseniz vize başvurunuzu en az 2 ay öncesinden yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer vizenizi hızlı ve sorunsuz bir şekilde almak isterseniz Happy Turizm yetkililerinden danışmanlık alabilirsiniz.

Amerika Vize Reddi ve Uyarılar

Başvuru belgelerinizin eksiksiz olması mutlaka Amerika vizesi alacağınız anlamına gelmez. Başvurunuzu onaylama yetkisi sadece Amerika Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliğindedir. Aynı zamanda vizenizin onaylanmış olması da Amerika’ya giriş yapabileceğinizin garantisini vermez. Ülkeye girişinize ve burada ne kadar süre kalacağınıza Gümrükte Girişte bulunan Gümrük ve Sınır Koruma Memurluğu (CBP) görevlileri karar verir.

Vizeniz 10 yıllık verilmiş olsa bile ülkede kalma süreniz 6 aydan fazla olamaz.
Başvuru sahibinin Amerika Konsolosluğu ya da Amerika Büyükelçiliğindeki vize mülakatına gelirken tüm belgeleri yanında getirmesi gerekmektedir
Konsolosluğa şahsen görüşmeye gelmesine gerek olmayan başvuru sahipleri tüm belgelerini başvuru dosyasına ekleyerek göndermelidir.
ABD vizesine başvuran kişi 14 yaşın altında ise ebeveynlerinden birine ait geçerli ABD vizesinin fotokopisini evrakları arasına eklemelidir.
Amerika B2 Turistik Ziyaret Vizesine sahip kişilere bu ülkede çalışma ve eğitim izni verilmez. Ücret almamak kaydıyla amatör spor ve müzik gösterisi yapabilirler. Uçak veya gemi mürettebatı olarak çalışamazlar, gazete, radyo, televizyon ve film gibi medya sektöründe çalışamazlar ve Amerika’da daimi oturum alamazlar. Akademik ve sertifika programı kapsamına girmeyen kısa süreli kurslara katılabilirler. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek