Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika D, C1/D Mürettebat Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika D, C1/D Mürettebat Vizesi, yolcu gemisi ve balıkçı teknesi gibi deniz, okyanus veya Amerika’daki uluslararası havayolu şirketlerinde çalışan kişiler, D sınıfı Mürettebat Vizesi almak zorundadır. D Vize ABD sularında ya da topraklarında 29 gün kalmaya izin verir. Amerika D Mürettebat vizesine başvuru yapabilecek vize merkezine kayıtlı meslek branşları;

Uluslararası seyahat hizmetinde bulunan bir havayolu şirketinde görevli pilotlar ve uçuş görevlileri (hostes, host, kabin görevlisi)
Gemi kaptanı, teknisyen ve gemi tayfası
Yolcu gemisindeki garson, aşçı, cankurtaran, güzellik uzmanı ve diğer hizmet personelleri
Eğitim gemisindeki stajyer konumunda olanlar
Eğer,  mürettebat vize başvurusu yapacak kişinin çalışacağı gemiye ulaşmak için ABD’den geçmesi gerekiyorsa ek olarak C1 Transit Vizesi alması gerekmektedir. Başvuru sahibinin vize işlemi yapmadan önce iş yerinden transit geçişin neden gerekli olduğunu belirten bir yazı alması gerekmektedir. Amerika Büyükelçiliği bu tür transit geçişli başvurularda genellikle birleşik sınıfta C1/D vizesi vermektedir.

Amerika D, C1/D Mürettebat Vizesi başvuru sahipleri diğer vize işlemlerinde olduğu gibi DS-160 formunu doldurması, vize ücretini ödemesi ve vize randevusunu alarak randevuda bizzat bulunması gerekmektedir.

Amerika D, C1/D Mürettebat Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2024

Amerika D, C1/D Mürettebat Vizesi için gerek evraklar 2024 yılı güncel listesi ile ilgili tüm sorularınızı Happy Turizm ofis ve şubelerimize yönlendirebilir, dilerseniz başvuru sürecinde iş birliği yapabilirsiniz.

Mürettebat vizelerinde şahsi (kişisel) evrak listesi her başvuru sahibi için aynı özellikleri taşırken, meslek gruplarına göre hazırlanması gereken belgeler ve alternatif evraklar değişiklik göstermektedir. Kişisel durumunuza uygun evrak listesiyle ilgili güncel bilgiyi +90(312) 419 56 41 numaralı hattan yetkililerimize ulaşarak alabilirsiniz.

Amerika Turist Vizesi

Kişisel Evraklar
Pasaport: Kullanılacak 29 gün vize süresi dolduktan sonra en az 6 aylık geçerliliği olan pasaportunuz dosyanızda olmalıdır.
DS-160 Vize Başvuru Formu: D, C1/D Mürettebat Vizesi için de form İngilizce ve online olarak doldurulmalıdır. 
Biometrik Fotoğraf
Nüfus Kayıt Örneği:
Aile ve iletişim bilgileriniz görünür olmalıdır.
Çalıştığınız Bankanın Hesap Dökümü: Başvuru sahibinin mürettebat seyahatini finanse edeceğini de kanıtlayan belgeleri dosyasına eklemelidir.
Şahsi Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibi tarafından yazılmış ve seyahat sebebini açıklayan bir yazı.

Mürettebat İçin Gerekli Evrak Listesi
İşveren mektubu: Başvuru sahibi mürettebat çalıştığı firma yetkili kişisinden seyahatinin süresinin de belirtildiği ve Amerika’da giriş yapılacak konumlarının açık olarak yer aldığı bir yazı almalıdır.

Havayolu Çalışanları İçin Gerekli Evrak Listesi
İşveren yazısı:
İşveren tarafından yazılmış ve D, C1/D Mürettebat Vizesi başvuru sahibinin firmasında çalıştığını doğrulayan resmi bilgi içeren yazı. İşveren çalışanı için kendi himayesinde Mürettebat Vizesi almak istediğini belirtmelidir.

Gemi Adamları İçin Gerekli Evrak Listesi
İşveren Resmi Mektubu:
Gemicilik acentesi tarafından konsolosluğa hitaben kaleme alınan ve mürettebatın kendileriyle çalıştığını açıklayan resmi bir yazının dosyanızda ekli olması gerekmektedir.

Liman cüzdanı ve Gemi adamı yeterlilik belgesi de D, C1/D Mürettebat Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2022 yılı güncel şart koyulmuş belgelerdendir.

Gemici vizesi nasıl alınır

Amerika D, C1/D Mürettebat Vizesi Nasıl Alınır?

DS-160 Formunu doldurun: Amerika D, C1/D Mürettebat Vizesi için DS-160 Formunun doldurulması mecburidir. İngilizce ve online olarak doldurmanız gereken bu formu, eksiksiz ve ispatlanabilir olarak doldurmaya özen gösterin. Konsolosluk vize yetkilileri formda ibraz ettiğiniz bilgilere göre başvurunuzu değerlendirecektir. Eksik ya da hatalı bilgileriniz vizenizin reddedilmesine neden olabilir.

Evraklarınızı bize ulaştırın: Amerika Mürettebat vizeleriyle ilgili güncel (2024) evrak listesini yetkilimizden öğrenip belgelerinizi eksiksiz hazırlayarak ofislerimize ulaştırabilirsiniz. Yetkilimiz en hızlı şekilde kontrollerini sağlayıp size dönüş yapacaktır.
Randevunuzu ayarlıyoruz: Amerika D, C1/D Mürettebat Vizesi başvurularında tek karar otoritesi Ankara Amerika Büyükelçiliği ve yetkilendirilen Konsolosluk vize merkezleridir. Vize başvuruları sırasında parmak izi kaydı alındığı ve vize mülakatı yapıldığından başvuru sahibinin temsilciliğe şahsen gelmesi gerekmektedir. Ancak konsolosluktan randevu almak yoğunluk nedeniyle uzun sürebilmektedir. Ofisimiz danışmaları ile iletişime geçtiğinizde evraklarınızı kontrol ederek size uygun bir gün için en kısa zamanda randevunuzu oluşturacaktır.
Mülakatta yanınızda olacağız: Konsolosluk himayesinde işlem gören vize ofisine parmak izi kaydı vermeye geldiğinizde sizi operasyon sorumlumuz karşılayacak ve işlemleriniz süresince size eşlik edecektir. Mülakat öncesi atanan danışmanınız sizi mülakat görüşme içeriği ile ilgili bilgi aktarımında bulunacaktır.

Amerika D, C1/D Mürettebat Vizesi için Uyarılar

Başvuru hazırlık sürecinde dosyanızda var olan belgelerinizin eksiksiz olarak ibraz etmeniz ve başvuru koşullarını vize şartlarına göre karşılıyor olmanız vizenizin çıkacağını garanti etmez. Bu nedenle vizeniz onay almadan önce seyahat planınızı yapmayınız veya bilet almayınız.
D Mürettebat Vize sahiplerinin 29 gün sonunda Amerika’dan ayrılmaları gerekmektedir. Süreci aşmanız daha sonra vize alamamanıza neden olabilir.
Alacağınız bu vize ABD, Alaska, Hawaii, Porto Riko, Birleşik Devletler, Guam ve Virgin Adaları’nı kapsamaktadır. Yabancı bir limana devam edecek ve uluslararası sulara seyahatinizi sürdüreceğiniz gemiye binmeden Amerika’dan ayrılmış sayılmazsınız.
Amerika D, C1/D Mürettebat Vizesi ne sahip gemi çalışanlarının aile fertleri çalışmak amacıyla gemide bulunmuyorlarsa ABD Turistik Ziyaret Vizesi almaları gerekmektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek