Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika Vize Yenileme Nasıl Yapılır?

Amerika vize yenileme detaylarını, başvuru sürecindeki aşamaları uzmanlarımız sizler için derledi. Genel ziyaretçi kapsamında yapılan başvurular süre olarak 10 yıllık verilmektedir. Turistik,ticari, aile arkadaş ziyareti amacıyla yapılan seyahatler için bu şekilde başvuru yapılmaktadır.Göçmen olmayan bir vizeye sahipsiniz ve süresi dolmuş olabilir veya Amerika vize başvurusu yaptığınız esnada bir önceki vizenizin süresi hala geçerli olabilir. Ancak yeni bir başvuru yapıyormuş gibi düşünülerek aşamaları uygulamanız gerekmektedir. ABD vize başvurusu yapan kişilerin bazı kriterleri karşıladığı takdirde randevu günü gelmeme durumu olabilir. Ama Amerika Konsolosluğu gerekli görürse mülakat talebinde bulunulabilir.

Amerika Vize Yenileme İşlemleri

Mülakat gerçekleşmeden amerika vizesini yenilemek isteyen kişilerin aşağıda bulunan koşulları yerine getirmesi gerekmektedir.

Bir önceki vize başvurusu yaptığınızda 14 yaşından büyük olmanız gerekmektedir.
Yeni yapacağınız vize başvuru türü eski vizeniz ile aynı kategoriye sahip olmalıdır.
Eski vizenizdeki ad-soyad kısmının değişmemiş olmalıdır.
Vizenizin bitiş süresi 1 yılı aşmamalıdır.
Önceki vize çalınmamış ve kaybolmamış olmalıdır.
Vizenizin üzerinde herhangi bir açıklama olmaması gerekmektedir.
Bu kriterleri karşılayan başvuru sahipleri için mülakat gerçekleşmeyecektir. Vize yenileme işlemlerinin en avantajlı durumu olarak düşünebilirsiniz. Sıralanmış olan maddeler sizler için geçerli ise mülakatsız yeni bir Amerika vizesi için işlem yapabilirsiniz. Sonraki etapta mesleki statünüze göre evraklarınızı hazırlamalısınız. Sigortalı çalışanlar, iş veren, emekli, devlet memuru vb. olarak meslek gruplarına bölebiliriz. Amerika uzmanlarımız konu ilgili detayları tarafınıza iletecektir. Vize yenileme başvurularında en çok yapılan hatalardan biri ise daha önce vize almanın vermiş olduğu rahatlık, mesleki durumda olan değişikliği önemsememek diyebiliriz. Yeni bir vize başvurusu veya yenileme yapıyorsanız DS-160 formunuzu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. Ayrıca her yapılan başvuru sıfırdan değerlendirileceği için ilk defa başvuru yapıyormuş gibi önemsenmelidir.

Başvuru sahipleri için mülakat gerçekleşmeyeceği için mesleki durumunuza göre hazırlamış olduğunuz evraklarınızı kargo yolu ile Amerika uzmanlarımıza iletmeniz gerekmektedir. Akabinde dosyanız incelenerek eksikler tarafınıza iletilecektir. İşlemler için herşey tamamlandıktan sonra DS-160 formunuz uzmanlarımız tarafından doldurulacaktır. Veri girişleri tamamlandıktan sonra randevu kısmına geçiş yapabilirsiniz. Yukarıda bulunan kriterleri taşıyan kişiler mülakata gelmeyeceği için randevu günü ve saatinin bir önemi bulunmamaktadır. Randevuyu sizler adına biz gerçekleştirmiş olacağız. Randevular Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğu üzerinden yapılmaktadır. Eğer seyahatiniz belli ve yakın bir tarih ise randevu durumunu kontrol ederek size bilgi verilmektedir. İstanbul Konsolosluğunda yoğunluk olduğu takdirde Ankara Büyükelçiliği üzerinden randevu işlemi gerçekleşmektedir.

Amerika Vize Yenileme Ücretleri

Amerika vize başvurularında daha önce vize almış olmanız veya yaş kriterlerine göre ücret konusunda bir değişiklik olmamıştır. Her başvuru yeni olarak algılandığı için aynı ücret ödenecektir. B1/B2 kategorisine ait vize başvurularını yenilemek isterseniz konsolosluk harcı 160 USD’dir. Online ödemesini kredi kartı ile yapacağınız için bankalar tarafından komisyon alınmaktadır. Dolayısıyla ücret 180 USD olarak artacaktır. ABD vize yenilemesi ile ilgili aşamaları uzmanlarımız yürüteceği için bu kısımlarla ilgilenmenize gerek yoktur. Vize işlemlerinin başlaması için bazı ana evraklar gerekmektedir. Detaylarına aşağıda ulaşabilirsiniz.

Başvuru sahipleri 1 Mayıs 2007 tarihi sonrası parmak izi vermiş olmaları gerekmektedir.

10 yıllık (B1/B2) Vizesini Yenileyen Başvuru Sahipleri İçin
Pasaport ( seyahat sonrası 6 ay geçerli)
5x5 boyutlarında 2 adet fotoğraf
DS-160 formu
Eski pasaportta bulunan Amerika vizesi
14 Yaş Altı Başvuru Sahipleri
Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli pasaport,
DS-160 Formu,
5x5 boyutlarında 2 adet fotoğraf
Ebeveylerden birinin geçerli B1/B2 vizesinin fotokopisi
Eski pasaportta bulunan Amerika vizesi
Nüfus Cüzdan Fotokopisi
79 Yaş Üzeri Olan Başvuru Sahipleri
Pasaport ( seyahat sonrası 6 ay geçerli )
DS-160 formu
5x5 boyutlarında 2 adet fotoğraf
Amerika vize yenileme süreci kişilere ve kriterlere göre değişiklik gösterdiğini unutmayınız. İşlemlerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmek için uzmanlarımız ile görüşme sağlamanız gerekmektedir. Ofisimize 0(312) 419 56 41 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek