Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika P Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika P Vizesi, sporcular, sanatçılar ve gösteri grup üyeleri, müzik, tiyatro veya sanatsal etkinliklerini tanıtma, geliştirme, öğretme amacıyla Amerika’ya gitmek isteyen başvuru sahiplerine özel olarak işleme alınan vize türüdür.

Aynı zamanda başvuru sahibinin mesleğini veya branşını olumlu anlamda etkileyecek organizasyon etkinlikleri için de P vizesine başvurulmalıdır.

Amerika P Vizesi türü kendi içinde de farklı sınıflara ayrılmaktadır.

P-1 Vizesi

Bu vize türüne Amerika’da gerçekleşecek belirli bir spor ana temalı yarışmada performans sergileyecek sporcular ve bir eğlence grubunun üyesi olarak ABD’de gösteri yapacak kişiler başvuru yapabilir. P-1 Vizesine başvuru yapacak olan sporcunun ya da gösteri grubu üyesinin uluslararası düzeyde kabul görmüş bir performans sergilemesi gerekiyor. Amerika P-1 vizesine sporcu veya eğlence grubunu üyesinin yardımcıları da başvurabiliyor.

P-1A Vizesi

Amerika’daki bir atletizm yarışmasında uluslararası tanınırlığı olan bir performans gösterisine bireysel ya da bir grubun parçası olarak katılacak sporcular Amerika P Vizesi sınıfı olan P-1A vizesine başvuru yapmalıdır. Bireysel sporcular P-1A vizesi alırlarsa yarışma ya da performansını tamamlamak için 5 yıl boyunca Amerika’da kalabilir. Bu süre yarışma veya program devam ediyorsa 5 yıl daha uzatılabilir. Bir ekibin üyesi olarak Amerika’ya giden sporcunun 1 yıl boyunca bu ülkede kalma hakkı vardır. Bu süre zarfında etkinlik devam ediyorsa en fazla 1 yıl daha uzatılabilir. P-1A Vize sahibine yardım amaçlı Amerika’ya giden personel ise; yarışma, etkinlik veya performansı tamamlamak için 1 yıl boyunca ABD’de kalma hakkına sahiptir. Bu süre etkinlik devam ediyorsa 5 yıl daha uzatılabiliyor.

P-1B Vizesi

Uluslararası alanda belli bir ünü olan ve bilinir bir eğlence grubunun üyesi olarak Amerika’ya gitmek isteyen kişiler P-1B vizesine başvuru yapmalıdır. Bu kişiler, performans ve etkinliklerini tamamlamak üzere 1 yıl süresince Amerika’da kalabilirler. Bu süre performans devam ediyorsa vize 1 yıl daha uzatılabilir.

P-2 Vizesi

Amerika’da performans sergileyecek olan sanatçı ve gösteri grubu üyesi P-2 Vizesine başvuru yapabiliyor. Bu kişilerin yardımcıları da P-2 vizesine başvurabilmektedir. P-2 Vize sahipleri 1 yıl boyunca Amerika’da kalış hakkı elde etmiş oluyor. Amerika P Vizesi türü olan P-2'de performans devam ediyorsa en fazla 1 yıl daha uzatılabiliyor.

P-3 Vizesi

Amerika’da gerçekleşecek sanatsal, kültürel bir etkinlikte, müzikalde veya tiyatro oyununda yönetmenlik, eğitmenlik veya koçluk yapacak olan kişiler P-3 vizesine başvuru yapabilir. Bu kişilerin yardımcılarının da kendileriyle birlikte Amerika’ya gitmesi gerekiyorsa P-3 Amerika Vizesine başvuru yapmalıdırlar. P-3 Vize sahipleri etkinlik, yarışma ve performanslarını tamamlamak için 1 yıl süreyle Amerika’da kalabiliyor. Bu süre ihtiyaç durumunda 1 yıl daha uzatılabiliyor.

Aşağıda sizler için hazırladığımız vize işlem planını takip ederek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Amerika P Vizesi güncel evrak listesi ve başvuru prosedürüyle ilgili detaylı bilgi için Happy Turizm yetkililerimizle iletişime canlı destek bölümümüzden, telefon numaralarımızda veya bilgi@happyturzim.com mail adresimizden görüşebilirsiniz.

Amerika P Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Amerika P Vizesi için gereken evraklar vize türüne (P-1A, P-1B, P-2 VE P3) göre çeşitlilik gösterebilir. Bu yüzden ofisimizi arayarak yetkilimizden başvuru yapmak istediğiniz vize türüyle ilgili 2023 güncel evrak listesini öğrenebilirsiniz. Amerika P Vizesi yetkililerimizle iletişime geçmek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

Kişisel Evraklar
Pasaport:
Ülke ziyaretinin ardından 6 (altı) ay geçerliliği olmalı. Eski pasaportlar da dosyaya eklenmeli.
Nüfus Kayıt Örneği: Aile bağlarının tümü ve iletişim bilgilerini içermeli.
Biometrik Fotoğraf
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
DS-160 Formu:
Online doldurulup, onay sayfasının çıktısı vize görüşmesine götürülecek.
I-129 Formu: ABD’deki işveren tarafından Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’na (USCIS) yapılan Göçmen Olmayan Çalışma Dilekçesi.
I-797 Formu: USCIS tarafından onaylanan dilekçenin, makbuz numarasının yer aldığı form.
Banka Hesap Dökümü: Amerika seyahatini karşılamaya yetecek kadar maddi imkanı olduğunu gösterir kaşeli, imzalı banka özeti.

Amerika P-1 Sporcu Vizesi İçin Diğer Gerekli Evraklar

Sözleşme Kopyası: Büyük bir Amerika spor ligi veya takımı ile yapılan sözleşmenin kopyası. Eğer başvuru sahibi bireysel bir spor dalında uluslararası tanınırlığa sahipse, bireysel bir spor dalıyla ilgili sözleşmenin kopyası sunulmalı.
Yarışmaya katılım: Ülke çapında tanınan bir takım ile uluslararası platformda yarışmaya katılım yapılmış olmalı. Ya da önceki sezonda Amerika’daki bir üniversite için, üniversitelerarası bir yarışma için önemli bir katkı sağlamalı.
Referans Mektubu: Spor dalındaki resmi bir yetkilinin yazacağı, kişi veya takımın uluslararası tanındığını belirten bir mektup.
Ödüller: Başvuru sahibi bireysel veya takımsa spor branşında önemli bir yere sahip olan ödüller almış olmalı.

Amerika P-1 Eğlence Grubu veya Üyelerinin Hazırlaması Gereken Evraklar 

Grubun Kuruluşuna Dair Yazı: Başvuru sahibi grubun en az 1 yıl önce kurulduğu ve bu süre içerisinde performans sergilediğini gösterir yazı.
Ödül ve adaylıklar: Grubun uluslararası seviyede tanınmış olduğunu kanıtlayan, ödül veya adaylık gibi kanıtlar.
Organizasyon katılım daveti: Grubun gazete ve dergi gibi yayımlardaki eleştiri çerçevesinde önemli bir yere sahip organizasyona katılacağına ya da katılmış olduğuna dair kanıtlar.
Satış Raporları: Grubun ya da kişinin, kayıt, kaset ya da video satışları, dergi ve gazete gibi yayımlarda büyük bir sanatsal başarı sahibi olduklarına yönelik yazılar.
Sözleşmeler: Grubun ya da başvuru sahibinin yüksek bir gelir kazanacağına yönelik yapacağı sözleşmeler.

Amerika P Vize Sahiplerine Eşlik Edecek Yardımcılar İçin Gerekli Evraklar

Referans Mektubu: Kişinin çalıştığı alanlar ilgili bir meslek teşkilatından alınacak referans mektubu.
Görev Yazısı:  Asıl vize sahibinden alınan ve yardımcının görevlerini detaylıca anlatan yazı.
Sözleşme Kopyası: Yardımcı ile iş veren arasında yapılan sözleşmelerin kopyası.
Amerika P Vizesinin herhangi bir kategorisinde vize başvurusu yapan kişilerin eş ve çocukları (21 yaşın altında ve hiç evlenmemiş olan) Amerika’ya gidebiliyor. Bu aile üyelerinin ise P4 Vizesine başvurması gerekmektedir. P4 Vize sahipleri ABD’de çalışma hakkına sahip olamıyorlar ancak çocuklarının eğitim alma hakkı vardır.

Amerika P Vizesi Başvuru

Amerika P Vizesine Başvuru diğer vize kategorilerinden biraz daha fazla evrak yükü ve titizlikle davranılması gereken doneleri barındırmaktadır. Ofis danışmalarımız sizler için kısa bir iş planı içinde tüm ayrıntıları sizlerle paylaşacaktır.

I-129 Formunu onaylatın
USCIS’in onayladığı çalışma dilekçesini temin edin.

I-797 Formu isteyin
Onay numarasının da yer aldığı makbuzu işvereninizden isteyin. 

DS-160 Formunu doldurun
Amerika P Vizesi başvuru formunu online ve İngilizce olarak doldurun. Formda yer alan bilgilerin eksiksiz ve hatasız olmasına dikkat edin. Vize yetkilisi formdaki bilgileri kanıtlamanızı isteyecektir. Başvuru formu hakkında diğer bilgiler için tıklayın.

Evraklarınızı kargo veya kurye ile bize ulaştırın
Yetkilimizi arayarak hangi P Vize türüne başvuru yapacaksanız, gerekli evrakların listesini öğrenin. Bu belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırladıktan sonra kargo ya da kurye ile ofisimize ulaştırın. Yetkilimiz gerekli incelemeleri yapıp en kısa sürede size dönecektir. Eğer belgeleriniz arasında eksik ve hatalı olanlar varsa çözümlemesini izah ederek tamamlamanızı isteyecektir.

Vize randevunuzu biz alıyoruz
Amerika P Vizesi başvuruları sadece Amerika Büyükelçiliğine bağlı Konsolosluklar nezdinde yapılabilmektedir. Ancak randevu almak aşırı yoğun meaiden kaynaklı ne yazık ki çok uzun sürebiliyor. Vizenizin seyahat tarihinize yetişmesi için erken başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Evraklarınızı hazırladıktan sonra yetkilimiz en kısa sürede vize randevunuzu alacaktır.

Mülakatta yanınızda olacağız
Ankara Amerika Büyükelçiliği ve İstanbul Amerika Başkonsolosluğu’ndaki vize randevunuza gittiğinizde önce parmak izi kaydı verecek, ardından vize yetkilisi ile mülakat gerçekleştireceksiniz. Konsoloslukta sizi karşılayacak olan yetkilimiz parmak izi verirken size eşlik edecek. Mülakatta sorulabilecek sorulara karşı sizi bilgilendirecektir. Amerika P Vizesi Başvuru görüşmelerinde genel olarak, seyahat amacınız, seyahat süreniz ve kiminle gittiğiniz, nerede kalacağınız gibi sorular sorulmaktadır. Vize yetkilisi gerektiğinde başvuru sahibini tekrar görüşmeye çağırabilir ya da ek alternatif evrak isteyebilir.

Amerika P Vizesi Ret
Vizenizin onaylanıp onaylanmayacağına karar verme yetkisi Amerika Büyükelçiliği’ndir. Vize onayı alabilme olasılığınız gibi Amerika P Vizesi Ret durumunda yaşayabileceğiniz bir olasılıktır. Evraklarınız eksiksiz olsa bile vizenizin onaylanmama durumu olduğunu unutmamalısınız.

Ayrıca vize işlemleri dahilinde ödediğiniz vize ücretiniz olan ortalama 190 Dolar da vize reddi durumunda ne yazık ki iade olmayacaktır.

Amerika P Vizesi pasaportunuzda basılı olmuş olsa bile bu kesin olarak ABD’ ye gireceğiniz anlamına gelmez. Ülkeye gireceğinize ve ne kadar süre kalacağınıza ABD Gümrük ve Sınır Güvenliği yetkilileri karar verecektir. Amerika’ya giderken tüm belgelerinizin birer kopyasını yanınızda götürmeyi unutmamalı asıllarına da her an ulaşılabilir Türkiye adresinizde ya da bir yakınınızda bırakmalısınız.

Amerika P Vizesi Ret, gerekli evraklar, vize ücret hesabı ve diğer pek çok konuda deneyimli bir kadrodan danışmanlık almak isterseniz size bir telefon kadar yakınız.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek