Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Amerika vize işlemlerinden önce başvuru sahipleri randevu aşamasını merak etmektedir. Amerika vize randevusu işlemi son aşamadır. Dolayısıyla seyahatinizin acil olmadığı durumlarda önceliğimiz randevu olmamaktadır. Eğer konsolosluk yoğunluğu varsa bu durumu uzmanlarımız sizlere bildirerek işlemlere devam edecektir. Amerika vize randevu işlemleri 3 aşamadan oluşmaktadır. Aşama detaylarını aşağıda görüntüleyebilirsiniz.

Her başvuru sahibi için DS-160 formunun oluşturulması,
Official U.S Department Of State Visa Appointment Service olarak adlandırılan Amerika’nın resmi randevu sitesinden her başvuru sahibi için hesap oluşturmak,
Son etap olarak randevu sitesinde oluşturulmuş hesap üzerinden online ödeme yapmak ve randevu almak.

Amerika Vize Randevu 2024

Randevu aşamalarını sizler için sıraladık. Gelin birlikte detaylarını inceleyelim.

Her Başvuru Sahibi İçin DS-160 Formunun Oluşturulması
DS-160 formu için başvuru sahipleri ‘Official U.S Department Of State Visa Appointment Service’ sayfasından başvuru formuna ulaşabilir. Siteyi ziyaret ettikten sonra 3 kategori ile karşılaşacaksınız. Amerika vizesi için ilk defa yapılan başvurular için ilk kategoriyi seçiyorsunuz. Eğer başvuru yaptıysanız ikinci kategoriyi seçerek yarım kalan başvuruya devam edebilirsiniz. Son kategori ise daha önce doldurmuş olduğunuz DS-160 formuna ulaşmanızı sağlayacaktır. Formu oluşturduğunuz esnada site sizden gizli bir soru oluşturmanızı isteyecektir. O soru ile tekrar DS-160 formuna ulaşabilirsiniz. Kaydetmeyi unutmayınız. Aksi takdirde formunuza tekrar ulaşamazsınız.

Official U.S Department Of State Visa Appointment Service Sitesi Üzerinden Hesap Oluşturmak
Başvuru sahipleri Amerika vize randevu işlemlerine devam edebilmek için sistem üzerinden bir hesap oluşturmaları gerekmektedir. Bunun için mail adresiniz yeterli olacaktır. Daha sonra belirlemiş olduğunuz mail üzerinden hesabınızı onaylamanız gerekecektir. Formu açtığınızda cevaplamanız gereken bazı sorular olacaktır. Türkçe karakter kullanmadan ve büyük harf kullanımına dikkat ederek doldurmaya özen gösteriniz. Aksi takdirde başvurunuzun iptaline sebep olabilirsiniz. Her açılmış olan DS-160 formu için sayfanın sağ üst kısmında numara bulunmaktadır. Formunuza tekrar ulaşmak için DS-160 numaranızı ve belirlediğiniz gizli soruyu unutmamalısınız. İşlemlere devam ettiğinizde size daha önce Amerika vizesi aldınız mı? Aldıysanız vize kategoriniz aynı mı? gibi sorular yönlendirilecektir. Bu kısmı geçtikten sonra pasaportunuzun hangi adrese gelmesini istiyorsanız PTT kısmından şube seçimi yapabilirsiniz. Vizeniz onay aldığı takdirde pasaportunuz bu adrese gönderilecektir.

Online Ödeme Ve Randevu Alımı
Son aşama olarak PTT şube seçimi yaptınız. Randevu işlemini sonlandırmak amacıyla ödeme kısmına geçeceksiniz. Ödemeler nakit veya kredi kartı ile yapılmaktadır. Ödemenizi nakit olarak yapmak isterseniz Konsolosluğun anlaşmalı olduğu bazı bankalar bulunmaktadır. Sistem üzerinden size ödeme ile ilgili bir fiş verilecektir. Daha sonrasında o fiş ile bankaya giderek ödeme yapabilirsiniz. Genel olarak başvuru sahipleri tarafından daha çok tercih edilen ödeme seçeneği kredi kartıdır. Seyahatin acil olması durumlarında kredi kartı seçeneğini kullanabilirsiniz. Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra randevu ekranı açılacaktır. İstanbul veya Ankara için randevu oluşturabilirsiniz. Amerika vize randevu işlemlerinde yetki alanı bulunmamaktadır. Sadece randevu yoğunluğuna il değişikliği yapılabilir. İstanbul’da yaşayan bir başvuru sahibinin seyahatinin yakın bir tarih olduğunu ve İstanbul için mevcut randevu bulunmadığını düşünelim. Bu durumda kişi kabul ettiği takdirde randevuyu Ankara için gerçekleştirebilir. İl işlemi yapıldıktan sonra tarih ve günü seçeceksiniz. Artık Amerika Konsolosluğu vize randevusu işlemi tamamlanmış olacaktır. Mülakat günü evraklarınızı konsolosluğa teslim edeceksiniz. Dolayısıyla randevu detayını içeren belgenizi randevu oluşturduğunuz site üzerinden yazdırma işlemi yaparak başvuru evraklarınıza ekleyebilirsiniz.

Yukarıdaki bölümde Amerika vizesi randevu detayları ile ilgili bilgi vermeye çalıştık. Maddeler halinde ayırmış olduğumuz kısımları dikkate almanızı öneririz. Başvuru sahipleri internet üzerinde bulunan asılsız sitelerden bilgi alarak başvuru gerçekleştirmektedir. Bilgi kirliliğine maruz kalmanızı istemeyiz. Amerika vize randevusu sürecinin doğru bir şekilde yürütülmesi adına uzmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Ofisimize ulaşmak için iletişim kısmını ziyaret edebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek