Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika B2 Tedavi Amaçlı Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika B2 Tedavi Amaçlı Ziyaret Vizesi bilgi sayfamıza hoş geldiniz.

Tedavi amaçlı ziyaret vize ile ilgili 2024 güncel evrak listesini bulabileceğiniz sayfamızda, dikkat etmeniz gereken konular hakkında da detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Vize başvurunuz sırasında evrakların orijinallerinin, tercüme edilmiş İngilizce çevirileriyle birlikte sunulması gerekmektedir.

Ancak , belgelerinizin tam ya da eksiksiz teslim edilmesi başvurunuzun kabul görmesi için tek başına yeterli değil. Vize alım kararınızda ki otorite kurum Amerika Konsolosluğu vize merkezidir.

Evraklarınızın hazırlanması aşamasında zaman kaybetmemek ve hatasız teslim ederek risk almak istemiyorsanız +90 (312) 419 56 41 hatlı numaradan Happy Turizm danışmanlarımıza ulaşarak, başvurunuzu aracılığımızla gerçekleştirebilirsiniz.

Amerika B2 Tedavi Amaçlı Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Amerika B2 Tedavi Amaçlı Vizesi İçin Gerekli Evraklar diğer kategorilerde kısa vadeli vize başvuru süreciyle aynı prensipte ilerlemektedir. Şahsi belgelerinizin yanında maddi ve iş ile alakalı belgelerden de sorumlusunuz.

Pasaport - Seyahat bitiş tarihini takiben en az 6 ay geçerliliği olmalı.
DS-160 Başvuru Vize Formu Onay Çıktısı - Form İngilizce dilinde interaktif ortamda doldurulmalı.
Tedavi Amaçlı Ziyaret Vizesi Talep Dilekçesi - Başvuru sahibi tarafından yetkilendirilmiş konsolosluğa hitaben kaleme alınmış ve Amerika’da kalış amacı ve süresini açıklayan dilekçe.
Biometrik Fotoğraf - Gözlüksüz, karşıdan son 6 ay içinde çekilmiş olmalı.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği - Aile bağlarınızı ve ikamet ettiğiniz adresleri kapsamalı.
Banka Hesap Özeti - Amerika seyahatini karşılayabileceğinizi kanıtlayan banka hesabınıza ait kaşe ve imza barındıran banka dökümü. Amerika B2 tedavi amaçlı ziyaret vizesi için aynı zamanda tedavi olacağınızı onayacak belgeler gerekmektedir.

Amerika'ya Sağlık Sebebiyle Gidileceğini Kanıtlayan Belgeler

Doktor raporu - ABD’de tedavi görülecek hastane doktorundan alınmış değerlendirme raporu sunulmalı. ABD'yi ziyaret edecek hastanın sağlıksal durumunu gösteren bu raporda, tanısı konulan hastalığa ait tedavinin nedeni ve hastanın Amerika’ya gitme gerekliliği de açık şekilde anlatılmalıdır. Vize yetkilinizden evraka dair ayrıntıları alabilirsiniz.
Hastane randevusu - Amerika’da tıbbi tedavi görülecek hastanenin açık adı, bilgileri, tedaviyi gerçekleştirecek doktorların isimleri ve ziyaret tarihini gösteren belge.
Tedavi masraflarını gösteren evrak - Amerika’da ki hastaneden alınan, tedavi masraf tutarını, doktor ücretlerini, anestezi ve radyoloji gibi ayrıntılı tüm uygulamalar dâhil tedavi masraflarını da içeren belge Amerika B2 tedavi amaçlı ziyaret vizesi evrakları arasında bulunmalıdır.
Taahhütname - Başvuru sahibinin doktor, hastane ve oluşabilecek tıbbi diğer masraflarını karşılamayı kabul ettiğini gösteren evrak sunmalıdır. Ayrıca, ABD’deki hiçbir sağlık fonunun kullanılmayacağına dair doktor veya hastane yazısı getirilmelidir.
Mali durumu gösteren belgeler - Hastanın Amerika'da alınacak tıbbi tedavinin masraflarını karşılamaya yetecek yeterli maddi kaynağın olduğunu kanıtlaması gerekiyor. Bu miktar, seyahat, konaklama gibi elzem olan masrafları kapsayacaktır.
Ayrıca hastaya refakat edecek her kişinin kendi seyahat masraflarını karşılayacak kaynağa sahip olmasını kanıtlaması gerekmektedir. Refakatçi durumunun vize içindeki net bilgisini başvuru öncesi ofislerimizden destek alabilirsiniz.
Ek Bilgi: Amerika’ya tedavi sebebiyle gidecek olan başvuru sahibi eğer resmi görevli ise Sağlık Bakanlığı'ndan temin edilecek Heyet Raporu ve Ödenek Evrakını da vize işlemlerine eklemelidir.

Ek Hizmetlerimiz

Amerika Tedavi amaçlı ziyaret vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin onay almadan uçak ve hotel rezervasyonunun yapılmasını tavsiye etmiyoruz. Vizeniz onay aldıktan sonra merkez ofisimiz aracılığıyla rezervasyon işlemlerinizi sorun yaşamadan kısa süre içinde çözümleyebilirsiniz.

Amerika B2 Tedavi Amaçlı Ziyaret Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tıbbi tedavi amacıyla Amerika’ya gitmek isteyen TC vatandaşları B2 Ziyaret Vizesine başvuru yapmak zorundadır. Amerika Konsolosluğu vize merkez ofisine başvuru sırasında parmak izi verme ve mülakata katılma zorunluluğu olduğu için kişilerin başvuruya şahsen gitmeleri gerekmektedir.
Amerika B2 tedavi amaçlı ziyaret vizesi kategorisine birden fazla aile üyesi başvuracaksa, her aile ferdinin vize işlemi ayrı ayrı incelenecek ve değerlendirilecektir.
Her tür Amerika vize başvuru prosedüründe olduğu gibi B2 sınıfı ziyaret vizesinde de işlem yükü ağırdır. Eğer evrakları hazırlama, DS-160 Başvuru Formunu doldurma ve vize randevu alma hususunda soru işaretleriniz varsa başvuru yapmadan önce mutlaka ofislerimizden öneririz.
Happy Turizm yetkilileri, işlemlerinizin seyahat plan aşamasındayken sonuna kadar yanınızda olacak ve karşılaşabileceğiniz sıkıntılı durumun çözümünde size danışmanlık yapacaktır.

Amerika B2 Tedavi Amaçlı Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Başvuru Formunuzu Doldurun: Tedavi amaçlı ziyaret vizesi için de ilk adım DS-160 Vize formunun doldurulmasıdır. İngilizce ve online olarak tamamlanması gereken bu formda beyan edilen bilgilerin doğru ve ispatlanabilir olması öncelikli şarttır. Konsolosluktaki vize mülakatınızda bu formdaki bilgilerinizi kanıtlayıcı evrakları da sunmanız istenecektir. DS-160 Formunu doldurmadan ya da doldururken destek olmamızı tercih ederseniz Happy Turizm yetkilileri bir telefon uzağınızda olacaktır.
Evraklarınızı kargo ya da kurye ile ofisimize gönderin: Amerika B2 tedavi amaçlı ziyaret vizesi için gerekli evraklarınızı hazırladıktan sonra kargo ya da kurye ile merkez ofisimize ya da şubelerimize gönderebilirsiniz. Belgeleriniz yetkilimize ulaştığında kontrollerini sağlayacak ve size bilgi vereceklerdir. Eğer evraklarınız arasında, hatalı, eksik ya da güncel olmayanlar varsa bunları tamamlamanızı ya da değiştirmenizi isteyeceklerdir.
Randevunuzu alıyoruz: Tedavi amaçlı ziyaret vizesi başvuruları Amerika Büyükelçiliği nezdinde işlem yürüten Konsolosluklara şahsen yapılabilmektedir. Ancak yoğunluk nedeniyle randevu almak zaman alacaktır. Amerika seyahatinizi belirlediğiniz tarihte yapabilmeniz için vize başvurunuzu 30 gün önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer randevu almak istemezseniz yetkililerimiz evraklarınızın kontrolünü onayladıktan sonra size uygun tarihlere randevunuzu oluşturacaklardır.
Mülakatınızda yanınızdayız: Başvurunuzda parmak izi alınıyor ve mülakata çağrılıyorsunuz. Randevu günü Konsolosluk vize işlem merkezine gittiğinizde sizi operasyon ekibimiz karşılayacaktır. Ekip danışmanımız parmak izi verilme sürecinde sizinle olacak ve mülakat sırasında dikkat etmeniz gerekenlerle ilgili size bilgi aktarımında bulunacaktır.Vize yetkilisinin gerekli görmesi halinde başvuru sahibinin tekrar mülakata çağırabileceğini ve alternatif ek evraklar isteyebileceğini unutmamalısınız.
Amerika B2 tedavi amaçlı ziyaret vizesi işlem girişi tamamlandıktan sonra 3 iş gününde çıkmaktadır. Vize yetkilileri vizeniz çıktıktan sonra pasaportunuzu evraklarda belirttiğiniz adresinize en yakın Postaneye gönderecektir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek