Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Başvuru ve seyahat tarihleri için dikkat edilmesi gerekenler.
Aşılarınızın olmasına dikkat edilmeli ve seyahatinizin aksayabileceği durumlarda uçuşa engel bir durum olmamasıdır.

Vize başvurusu sonuçlanmadan otel-uçak biletleri alınmalı mı?

Amerika ticari vize başvurunuz sonuçlanmadan önce Uçak biletinizi ve otel konfirmasyonunuzu yapmamanızı tavsiye ediyoruz.  Fakat gideceğiniz şirkette sponsorunuz var ise yapabilirsiniz adres gösterebilirsiniz. Başvuru için zorunlu belgeler değildir.

Mesleki toplantılarınız ve davetli olduğunuz konferanslar, fuar çalışmaları gibi ticari amaçlı ziyaretler için Amerika’yı ziyaret edecek olan T.C. vatandaşları Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesine başvuruda bulunmalıdır.

Altı (6) aylık bir süre için verilen B1 vizesi için başvurular Amerika Büyükelçiliği himayesinde vize işlemlerine devam eden Konsolosluklar aracılığıyla yürütülmektedir. Başvuru sırasında parmak izi kaydı sisteme dahil edildiği ve mülakat yapıldığı için başvuru sahibinin Konsoloslukta bizzat bulunması gerekmektedir. Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi ile ilgili bilgiye yazımızı takip ederek ve müşteri temsilcilerimizi arayarak ulaşabilirsiniz.

Amerika vize prosedürü ile vakit kaybetmek istemiyorsanız Happy Turizm’i aramanız yeterli. Yetkililerimiz 2024 güncel evrak listeleri ve güncel ticari vize prosedürüyle ilgili size rehberlik yapacaklardır.

Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi için gerekli kişisel evraklar herkes için aynı olmak üzere kişinin özel durumuna  göre bazı belgeler değişiklik göstermektedir. Yazımızın devamında meslek grubuna göre güncel evrak listesini ve vize işlemleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. İletişime geçmek için bilgi@happyturizm.com adresimize e-mail gönderebilir ya da 0(312) 419 56 41 numaramızı arayabilirsiniz.

Amerika Turist Vizesi

Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesine Kimler Başvurabilir?

İş ortaklarıyla görüşme yapacak olan iş insanları, bilimsel, mesleki ve ticari bir konferansa katılmak için Amerika ziyareti planlayanlar, bir sözleşmeyi imzalamak için gidecekler, Dış Kıta Sahanlığında görevli mürettebat, 29 günden fazla bir süre ABD sularında seyredecek özel yatta çalışan mürettebatlar, ev iznine giden gemi görevlisinin yerine istihdam edilen kıyı görevlileri (29 günden fazla ABD sularında kalamazlar), kuru yük gemisi mürettebatları Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesine başvuru yapabilirler.

Ek Hizmetlerimiz
Amerika Ticari Vize başvurunuzun sonucu kesinleşmeden hotel ve uçak rezervasyon ödemelerinizi yapmayınız. Vizeniz çıktıktan sonra Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi yetkililerimizle görüşerek konaklama ve uçak rezervasyonlarınızı yaptırabilirsiniz. Firma uzmanlarımız aynı zamanda başvuru öncesi tüm çalışmayı vizen kapında uygulaması ile yürütmektedir. Mülakat harici herhangi bir ek konsolosluk görüşmesi yapmak zorunda olmadan evraklarınızı ilettiğinizde süreci takip ediyoruz.

Amerika B1 Ticari Vize için Gerekli Evraklar

Amerika B1 Ticari Vize için Gerekli Evraklar çalışanları ve işverenler ana başlıklarında farklılıklar göstermektedir. Aynı zamanda davetiyeniz ve dilekçeniz de önemli bir belge olarak karşımıza çıkıyor. B1 Ticari Ziyaret Vizesi yönergemizi dikkatle okuyarak tüm evrak çeşitleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi Kişisel Evraklar

Amerika DS-160 Başvuru Formu - Online ve İngilizce olarak doldurulacaktır.
Pasaport - En az 6 ay geçerliliği olmalı ve varsa eski pasaportlarda sunulmalı.
2 adet Biometrik Fotoğraf - 5x5 mm ebatlarında ve arka fonu beyaz olmalı.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Vize Talep Dilekçesi -
Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten yazı.

Çalışanlar İçin Evrak Listesi

Vize Talep Dilekçesi - Seyahat amacını içeren İngilizce yazı. Şirket yetkilisi tarafından kaşelenip, imzalanmalı.
Şirket Evrakları - Çalıştığı şirketten alınmış son 3 aya ait Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi Kopyası, Şirketin İmza Sirküleri, Vergi Levhası Kopyası.
Sosyal Güvenlik Kurumu  İşe Giriş Bildirgesi ve Hizmet Dökümü - E-Devlet şifreniz ile interaktif ortamda alabilirsiniz.
Maaş Bordrosu - Son 3 aya ait, kaşeli ve ıslak imzalı olmalı.
Banka Hesap Özeti - En az 5 bin TL bakiyesi olan banka tarafından ıslak imzalı ve kaşeli hesap dökümü. Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi şartları güncel rakamlarını ofislerimizden öğreniniz.

Şirket Sahipleri İçin Evrak Listesi

Vize Talep Dilekçesi -  Amerika Konsolosluğuna hitaben imza yetkili kişi tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat sebebini içeren İngilizce yazı.
Şirket Evrakları - Vergi Levhası,  Şirket İmza Sirküsü, Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi 
Banka Hesap Özeti - En az 5 bin TL bakiyesi olan hesaba ait olmalı
SGK Hizmet Dökümü
Kira Geliri, Tapu ve Araç Ruhsatı

Davet Eden Şirketten İstenilen Evrak Listesi

Davetiye-  Davet eden şirketin antetli kağıdına yazılmış, gönderen kişinin bilgilerinin ve iş gezisinin amacının anlatıldığı yazı.
Pasaport ve Kimlik Fotokopisi - Davetiyeyi gönderen kişinin pasaport ve kimlik fotokopileri.
Fuar Davetiyesi - Fuar bileti, giriş kartı ya da fuar bilgilerini içeren belgeler.

Amerika B1 Ticari Ziyaret Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

DS-160 Formunu Doldurun - Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi başvurusu yapmadan önce DS-160 Başvuru Formunu elektronik ortamda İngilizce olarak doldurmalısınız. Formda beyan ettiğiniz bilgileri Amerika Konsolosluğu ya da Büyükelçiliğine mülakata gittiğinizde belgelerle kanıtlamanız istenecektir. O yüzden formdaki bilgilerin mutlaka doğru olması gerekir. Formu kendi başınıza doldurmakta zorluk çekeceğinizi düşünüyorsanız Happy Turizm yetkililerinden danışmanlık alabilirsiniz.
Evraklarınızı ofisimize ulaştırın -   Ticari Ziyaret Vizesi için gerekli evrakları hazırladıktan sonra belgelerinizi kargo ile ofisimize ulaştırdığınız takdirde yetkililerimiz kontrollerini saplayacaktır. Eksik belgeleriniz varsa sizi bilgilendirecek ve en kısa sürede tamamlamanızı isteyeceklerdir.
Randevunuzu ayarlıyoruz - Amerika vize ücretini de ödedikten sonra sıra vize başvurusu için randevu almanıza geliyor. Vize işlemleri sırasında parmak izi aldığı ve mülakat yaptığı için başvuru sahibinin ABD Konsolosluğu ya da ABD Büyükelçiliği’ne şahsen gitmesi gerekmektedir. Yetkilimiz sizinle görüşerek uygun gün ve saatte randevunuzu ayarlayacaktır.
Mülakatta yanınızda olacağız - Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi başvurularında tek karar merci Amerika Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliğidir. Vize yetkilileri mülakata gittiğinizde DS-160 Formunda beyan ettiğiniz bilgilerinizle ilgili sorular soracaktır. O formda yazdığınız bilgiler ile mülakatta verdiğiniz bilgilerin örtüşmesi gerekir. Aksi takdirde vizeniz olumsuz sonuçlanabilir, hatta bir daha ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz.
Yetkilimiz Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi mülakat öncesi size dikkat etmeniz gereken hususlarla ilgili bilgilendirme yapacak ve parmak izi verme sürecinde de yanınızda olacaktır. Bu arada Konsolosluk yetkilisi gerek gördüğü takdirde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ya da ek evraklar getirmesini isteyebilir.

Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Amerika Ticari Ziyaret Vizesi başvuru tarihinizden sonraki 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. ABD Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği vizeniz çıktıktan sonra pasaportunuzu adresinize en yakın PTT’ye gönderir. Vizenizin seyahat tarihinize yetişmesini istiyorsanız başvurunuzu en az 1 ay öncesinden yapmanızı tavsiye ederiz.

Amerika Vize Reddi ve Uyarılar
Vizeniz her zaman onay alamayabilir. Amerika Vize Reddi ve Uyarılar bölümünü okuduktan sonra red belgenizi bizimle paylaşarak çözüm süreci konusunda bilgi alabilirsiniz.

Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi başvurusu sırasında evraklarınızın eksiksiz olması ya da davetiye mektubuna sahip olmanız kesin olarak vizenizin çıkacağı anlamına gelmemektedir. Amerika vize evraklarınızı eksiksiz olarak ibraz etseniz ve başvuru koşullarını sağlasanız dahi vizeniz reddedilebilir.
Amerika vize başvurularını değerlendirme ve nihai sonuca bağlama yetkisi yalnızca Amerika Büyükelçiliğine ve diğer Amerika Konsolosluklarına aittir. Yine aynı zamanda vizenizi almış olsanız bile bu Amerika’ya girebileceğinizi garanti etmez. Ülkeye girişinize gümrük polisi karar verir.

Ticari ziyaret vizesine sahip kişiler Amerika'da sözleşme yapabilirler, ürün veya yatırım tanıtımında bulunabilirler. Yatırım ve ürün alım görüşmelerine katılabilirler. İş alımları için mülakatlar gerçekleştirebilirler.

Ticari Ziyaret Vize sahipleri, her hangi bir iş yerini işletemezler, bir işte çalışamazlar, eğlence ve spor etkinliklerinde profesyonel olarak yer alamazlar. Bu tür faaliyetlerde bulunabilmek için 'Çalışma Vizesi' almaları gerekmektedir. 

Amerika Göçmen Olmayan Vize kategorisi içinde değerlendirilen Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi detaylı evrak listesi, vize ücreti ve başvuru aşamaları hakkında bilgi almak için çağrı merkezimizi arayınız.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek