Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika R Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) geçici bir süreyle dini görevde çalışmak, ABD nezdinde dini ibadetleri yürütmek üzere yetkili kurum tarafından bölgeye atanan kişilere verilmektedir. Bu vize türü, Din idarecileri, dini bir meslekle ilgili çalışan profesyoneller veya maddi kazanç amacı olmayan bir dini teşkilatın davetlisi olarak Amerika’ya giden profesyoneller için oluşturulmuştur.

  • R vizesi ile Amerika’ya gidecek din görevlilerinin bazı kriterleri yerine getirmesi gerekmektedir.
  • Başvuru sahibi ABD’de bulunan gerçek ve maddi kazanç amaçlamayacak şekilde örgütlenmiş dini bir topluluğun üyesi olmalıdır.
  • Dini topluluk ve onun bağlı olduğu kuruluşun vergi sisteminin dışında(muaf) ya da vergi muafiyet kazanabilecek kriterleri taşıması gerekir. Ayrıca R-1 vize başvuru sahibinin tüm maddi ve elzem ihtiyaçlarını karşılayabilmelidir.
  • Başvuru sahibi, din görevlisi olarak R vize başvurusu yapılmadan önce 2 sene boyunca o dini topluluğun bir ferdi olmalıdır.
  • Başvuru sahibinin dini mesleğiyle ilgili bir üniversite ya da dengi okul mezunu olması şartı vardır.
  • R Vizesi başvuru sahibinin din konusunu kapsayan ilgili bir meslekte, yarı zamanlı yani haftada yirmi saat çalışması gerekmektedir.
  • Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) sahip olan kişi, ilk başvurusunda en çok 30 ay Amerika’da kalma imkanı elde edebilir. Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’na başvurarak dilerse bu süreyi 30 ay daha uzatma imkanını bulabilir.
  • R-1 Vizesine sahip din görevlilerinin eş ve 21 yaşını doldurmamış bekar çocukları kendisine eşlik ederek Amerika’ya gidebilir. Ancak bu kişilerin R-2 Vize kapsamında başvuru yapması gerekmektedir. Eğer uygun görülürse R-2 vize sahipleri asıl başvuru sahibi vize süresini karşılayan zaman aralığı kadar Amerika’da kalma hakkı elde etmiş olur. Ancak asıl başvuru sahibi, aile üyelerinin ihtiyaçlarını tek başına Amerika’da kalacakları süre boyunca karşılayacağını ispat etmelidir.

Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) başvurularınız için ofis ve şubelerimizden detaylı bilgi alabilir, aileniz ve şahsınızın başvurusunu iş birliğimizde gerçekleştirebilirsiniz.

Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) İçin Gerekli Evraklar

Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) İçin Gerekli Evraklar kişisel, ailevi ve görev belgeleri olarak istenecektir. Belgelerin eksiksiz ve ispatlanabilir olması en esas şartı oluşturmaktadır.

Happy Turizm yetkilimizi arayarak görevinize ya da şahsınıza ait özel bir durum dahilindeki ek belgelerin de dahil edildiği Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) evrak listenizi öğrenebilirsiniz.

Kişisel Evraklarınız
Pasaport:
Seyahat ertesinde 6 ay geçerliliği olmalı. Eski pasaportlar varsa mutlaka dosyada bulundurulmalıdır.
Biometrik Fotoğraf
Nüfus Kayıt Örneği:
(aile ve ikame net görülmeli)
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
DS-160 Formu:
Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) formu online İngilizce olarak doldurulmalı. Bu formda bilgiler belgelerle ispatlanabilir olmalı. Vize yetkilileri, başvuruda bu formda yazılan bilgileri esas almaktadır.
I-129 Dilekçe Formu: Çalışma izin dilekçesi, Amerika’daki işveren veya temsilci tarafından temin edilmeli ve USCIS onayı olmalıdır.
I-797 Formu: Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’nun onay numarasını gösteren makbuz formu. 
Diploma: Başvuru sahibinin görevlendirilmesine yönelik mesleki yeterliliği olup olmadığını gösteren diploma ve sertifikalar.

Dini Teşkilattan alınması gereken evraklar
İşveren Mektubu:
Başvuru sahibini bünyesine alacak olan teşkilatın yetkilisi tarafından yazılmalı. Önerilen birimin tanımı yapılmalı. Ücret ve diğer avantajlarla ilgili bilgiler eklenmeli. Dini teşkilat, kurum ya da teşkilat biriminin unvanı ve adresi bu mektupta yer almalı.
Vergi Muafiyet Belgesi: Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) Başvuru sahibini davet eden dini teşkilatın vergiden hariç tutulduğunu kanıtlayan belge.
Beyanname: R-1 vize sahibine verilecek maaş, konaklanacak yer ve yemek gibi avantajların hizmet karşılığı mı verileceğine dair beyanname.
Dini teşkilata ait mal varlığının belgeleri

R-2 Vizesine Başvuru için Ek Evraklar
Evlilik belgesi
Doğum Belgesi: 
Aile ilişkisini kanıtlayan doğum belgesi.
Çalışma İzni Fotokopisi: Asıl başvuru sahibinin çalışma izni kopyası.
Pasaport Fotokopisi: R1 vizesi başvuru sahibinin pasaportundaki şahsi verilerin yer aldığı sayfaların bir kopyası.
I-129 dilekçe fiş numarası: Dilekçe onayını sağlamak için başvuru sahibinin fiş numarasını gösterilmesi gerekmektedir.
R-2 vize sahiplerinin çalışma izinleri yoktur. Ama çocuklar okullarda eğitim alabilirler. Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) sahiplerinin eş ve çocukları I-539 formu doldurarak (Göçmen-dışı statü uzatma ya da değiştirme formu) kalış sürelerini uzatabilirler.

Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) İçin Gerekli Evraklar, yukarıdaki genel belgelerin yanında ek alternatif belgeler de içerebilir. Ofisimizden bilgi alabilirsiniz.

R Vize Gerekli Evraklar

Amerika R Vizesine Nasıl Başvurulur?

Amerika R Vizesine Nasıl Başvurulur? En sık yanıtladığımız sorulardan biri olma özelliğini taşıyor. Ülke uzmanlarımız her ülke ve kategori için uyumlu kısa bir yönerge ile planlı bir şekilde başvurunuzu yapılmasını sağlayacaktır.

I-129 Formunu onaylatın
Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) başvuru yapmak isteyen din görevlileri için öncelikle Amerika’da kendilerini davet eden dini teşkilattan I-129 Formunu kendisine göndermesini ister. Dini teşkilatta I-129 Çalışma İzni formu için ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’na (USCIS) başvuru yapar. USCIS’tan alınan onaylı form başvuru sahibine gönderilir.

I-797 Formu temin edilmeli
USCIS’tan alınan çalışma izni onay numarasının da yer aldığı makbuz Amerika’daki dini teşkilattan istenmeli.   

DS-160 Formunu doldurun
Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) Başvuru formu İngilizce ve online olarak doldurulmalıdır. Formu eksiksiz ve gerçeğe uygun olarak doldurmaya özen gösterin. 

Evraklarınızı kargoyla bize ulaştırın
Din Görevlileri için Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) evraklarını yetkilimizden öğrendikten sonra eksiksiz bir şekilde hazırlayıp ofisimize ulaştırabilirsiniz. Evraklarınızın eski tarihli ve yanlış olmamasına dikkat edin. Çünkü belgelerinizdeki en ufak bir hata bile vizenizin reddedilmesine neden olabilir. Yetkilimiz evraklarınız eline ulaşır ulaşmaz dikkatlice kontrollerini sağlayıp, sizi arayarak bilgi verecektir. Eksik ya da hatalı belgeleriniz varsa düzeltmenizi isteyecektir.

Vize randevunuzu biz alıyoruz
Din görevlileri için R Vizesi başvuruları sadece Amerika Başkonsolosluğu veya Amerika Büyükelçiliğine yapılabilmektedir. Vizeniniz çıkıp çıkmayacağına karar verme yetkisi de bu iki temsilciliğe aittir. Evraklarınızı hazırladıktan sonra sıra vize randevusunu almaya geliyor. Konsolosluk ve büyükelçilik yoğun olduğundan randevu almak bazen haftalarca sürebilmektedir. Vize yetkilimizle iletişime geçtiğinizde Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) için uygun gün ve saate en kısa sürede randevunuzu alacaktır.

Mülakatta yanınızda olacağız
Amerika Konsolosluğu ve Büyükelçiliğindeki randevunuza gittiğinizde önce parmak izi verecek ardından vize yetkilisi ile mülakat yapacaksınız. Yetkilimiz bu aşamalarda da size eşlik edecektir. Bu arada 14 yaş altı çocuklar ile 80 yaş üstü yaşlıların parmak izi vermek üzere konsolosluğa gelmesine gerek yoktur. Vize yetkilisi gerekli görürse başvuru sahibini tekrar mülakata çağırabilir ya da ek evraklar isteyebilir. Vizeniz onaylandıktan sonra konsolosluk yetkilisi pasaportunuzu adresinize en yakın PTT’ye gönderir.

Eğer, Amerika R Vizesine Nasıl Başvurulur? sorunuzun cevabına yönergemizde ulaşamadıysanız. Ofislerimizi ya da şubelerimizi arayarak bilgi edinebilirsiniz.

Amerika R Vizesi Ret
Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) sonuçlarından elbette en güzel olasılık onayın çıkmış olmasıdır. Amerika vize işlemlerinin incelemesi sonucunda Amerika R Vizesi Ret belgesiyle karşılaşabilirsiniz. Üstelik vize ücreti olarak ödediğiniz rakam da size iade edilmeyecektir.

R vizesi ücreti ise Büyükelçilik bilgilendirilmesinde ortalama 190 Dolar olarak belirtilmiştir. Fakat vize süreniz ve diğer formlar için ödeyeceğiniz rakamlar sebebiyle vize işlem süresince ödeyeceğiniz rakam değişebilir. Ofislerimizi arayarak vize harcı ve diğer ücretler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Zaten vize prosedürü size vizenizi alsanız dahi kesin giriş yapacağınız rahatlığını da vermemektedir. Ülkeye giriş kararınızı gümrük sınırındaki memurlar karar vermektedir. Ayrıca pasaport süreniz siz ABD’de iken dolsa dahi süresi dolan pasaportlarınızdaki vizelerinizi korumak zorundasınız. Seyahat sırasında evraklarınızın bir kopyasını yanınızda götürmeniz de yararınıza olacaktır.

Amerika R Vizesi Ret, gerekli evraklar, aniden çıkan problemler canınızı sıkmasın. Danışmanlarımıza ulaşarak tüm süreç değerlendirmesini ve çözümlemesini belli bir plan dahilinde yaptırabilir, seyahatinizi huzurla gerçekleştirebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek