Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika Şirket İçi Transfer Vizesi (L-1) Nasıl Alınır?

Amerika’da merkezi ofisi ya da şube bazında çalışma alanları olan şirketler personel transfer etmek istediklerinde Amerika L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi almak zorundadırlar.

Amerika Geçici İşçi Vizesi kategorisinde ki bu vize türünde de iki farklı vize işlemi söz konusudur. İlki müdürler ve yöneticiler için geçerliliği olan L-1A Şirket İçi Transfer Vizesi’dir.  İkincisi ise şirkette yaptığı işle ilgili özel bilgiye sahip uzmanların başvurabileceği L-1B Şirket İçi Transfer Vizesi’dir.

L-1A olarak kodlanan vize ile Amerika’ya giden yöneticiler ve müdürler 7 yıl boyunca bu ülkede çalışma hakkına sahip olurlar. Şirket İçi Transfer Vizeleri standart 3 yıllık sürelerle verilmektedir. Başvuru sahibi isterse 2’şer yıllık sürelerle uzatabilir.  L-1A vize türüne sahip kişiler, Green Card’a en üst kategoriden başvurabilirler. Bunun için şirketin, çalışanların maaşlarını ve masraflarını ödeyebilecek kadar mali akışa sahip olması gerekmektedir.

ABD’de ofisi bulunan çok uluslu bir şirket, bireysel çalışanları için tek tek başvuru yapabileceği gibi, birden fazla yöneticisi ya da idarecisini Amerika’ya götürebilmek için Toplu L Dilekçesi adı verilen tek onayla da işlemlerini yürütebilir. Şirket sahibi önce Toplu L Onayı alır ve daha sonra L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi almak isteyen çalışanlarının her biri adına bireysel başvuru yapar.

L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi kriterleri

Şirketin bu işlemi yapabilmesi için ABD Büyükelçiliği bazı şartların tamamlanmasını ön görmüştür. L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi kriterleri şöyle sıralanmaktadır.

Başvuru sahibi, ABD’de bulunan şirketin Türkiye’deki ofisinde, son 3 yıl içinde toplam 1 yıl yönetici, müdür ya da uzman olarak çalışmış olmalıdır. Amerika’daki şirkete de aynı pozisyonda transfer edilmelidir.
ABD’deki şirket ile Türkiye’deki şirket arasında nitelikli bir hisse yapılanmasının olması gerekmektedir. (Biri, diğerinin sahibi olabilir ya da "kardeş" şirketler olabilirler)
Şirket Amerika dışında, en az bir başka ülkede daha iş yapıyor olmalıdır.
L-1 Vize başvurusu yapılacak kişinin, pozisyonunun gerektirdiği eğitim ve deneyime sahip olması şartı vardır.
L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi sahibinin vize süresi bittikten sonra, ülkesine geri dönme niyetinde olması gerekir. Amerika’da kalmak isterse Green Card’a başvuru yapma hakkı vardır.
Bu şartlardan bir tanesi dahi eksik olursa L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi başvurusu reddedilir.

Amerika’ya şirketin bir şubesini açmak için giden yönetici, müdür veya uzman, L-1 vizesi ile bu ülkede sadece 1 yıl çalışma hakkına sahiptir. 1 yılın sonunda ABD Göçmenlik Merkezi yeni kurulan şirketi detaylı bir araştırmadan geçirir ve uygun kriterleri karşılıyorsa çalışanların vizesini uzatabilir.

L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi başvurusu yapabilmek için öncelikle (USCIS) I-129S ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’nun Çalışma İzni başvurusunun onaylaması gerekir. Kişi bu onayı aldıktan sonra Amerika Büyükelçiliğine giderek L-1 Şirket İçi Transfer Vizesine başvuru yapabilir. Eğer Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu gerekli bilgileri elde edemediğinde veya daha detaylı soruşturma yapması gerektiğinde Konsolosluk L-1 vize başvurusunu reddetme ya da geciktirme hakkına sahiptir.

L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi İçin Gerekli Evraklar

L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi için gereken evraklar; diğer Amerika Geçici Çalışma vizelerinde olduğu gibi vize türüne ( L-1A veya L-1B) ve başvurunun yapılacağı Konsolosluğa göre değişiklik gösterir. Bu nedenle L-1 vizesine başvuru yapacak kişilerin başvurudan önce Amerika Büyükelçiliği internet sitesindeki ilgili bölümleri incelemelerini tavsiye ederiz. Eğer güncel vize evrakları ve vize başvuru prosedürü ile ilgili merak ettikleriniz varsa Happy Turizm merkez ofisimizi ya da size en yakın şubemizi arayarak yetkililerimizden danışmanlık alabilirsiniz. 

Kişisel Evraklarınız
Pasaport:
Seyahat sonrası 6 ay geçerliliği olmalı, varsa eski pasaportlar sunulmalı.
Biometrik Fotoğraf:
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
DS-160 Formu:
Vizenizin ana evrakıdır, online ve İngilizce doldurulmalıdır.
I-129 Formu: USCIS'ten alınmış Göçmen Olmayan İşçi Dilekçesi formunun onaylanmış makbuz numarası.
I-129S Dilekçesi: L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi şartlarından biri olan Toplu bir L dilekçesine (blanket L) dahilseniz, Göçmen Olmayan Belgeyi yanınızda bulundurmalısınız. 
Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibinin Amerika’daki masraflarını kendisinin karşılayacağını belirttiği İngilizce yazı.
Özgeçmiş: L-1 vize başvurusu yapacak çalışan tarafından İngilizce yazılmalı.
Diploma ve sertifikalar: Başvuru sahibi yöneticinin yurtdışındaki şirkette çalışabilecek donanımda olduğunu gösteren diploma ve sertifikalar sunulmalı.
Şahsi Banka Hesap Özetiniz: Ailenizin geçimini sağlayacak kadar maddi imkâna sahip olduğunuzu gösterir banka hesaplarınıza ait dökümleri sunmalısınız.

Türkiye’deki Şirketten İstenen Evraklar
Vergi Beyannameleri:
Şirketin son 3 yıllık beyannameler olmalıdır.
Şirket Evrakları: Ticaret Sicil Gazetesi, faaliyet belgesi, imza sirküsü, vergi levhası.
Banka Ekstreleri
Sektörüne göre alınan Lisansları
Yönetim Kurulu Kararı:
L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi alınacak yönetici ile ilgili atama kararının yer aldığı kurul kararı.

ABD’deki Şirketten İstenen Evraklar
Şirket Kuruluş Belgeleri
Hisse oranlarını gösteren belgeler
Kira Sözleşmesi
Ticari Sözleşmeler
Muhasebe Raporları
Banka Ekstreleri
Banka transfer kayıtları

L-1 Vize sahiplerinin eş ve çocukları Amerika’ya nasıl gelebilir?

Amerika yasalarına göre; Amerika L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi ile Amerika’da geçici olarak çalışmaya başlayan kişilerin eşi ve 21 yaşını doldurmamış ve evli olmayan çocukları kendisiyle Amerika’ya gelebilmektedir. Ancak bu aile fertleri için L-2 Göçmen olmayan vize türüne başvuru yapılmalıdır. Vizeleri onaylanan aile üyeleri, asıl başvuru sahibiyle aynı sürede Amerika’da kalma hakkını elde etmiş olurlar. L-1 vize sahibinin eşi de Amerika’da çalışabilir, ancak çocuklarının böyle bir hakkı yoktur. Çocuklar Amerika’da kaldıkları süre boyunca sadece eğitim alabilirler.

Başvuru sürecinde en çok dikkat edilmesi gereken şey formların eksiksiz doldurulması ve evrakların usulüne uygun hazırlanmasıdır. Çünkü evraklarda ya da formlarda birinde çıkabilecek küçük bir hata ya da eksiklik vizenizin reddedilmesine sebep olabilir. Vize başvurunuz sırasında sorun yaşamamak ve başvuru sürecinizi uzatmak istemiyorsanız Happy Turizm’i arayabilirsiniz. Yetkilimiz, başvuru formlarınızın doldurulmasından, evraklarınızın hazırlanmasına, Amerika Konsolosluğu veya Büyükelçiliğinden randevunuzun alınmasından, parmak izi verme sürecine kadar tüm aşamalarda size danışmanlık yapacaktır.

L-1 Şirket İçi Transfer Vizesine Nasıl Başvurulur?

I-129S Çalışma İznini onaylatın 
A.B.D. Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri’ne (USCIS) I-129S çalışma izni başvurusu yapılarak formun onaylatılması gerekir. Bu form onaylatılmadan kişi L-1 Şirket İçi Transfer vizesine başvuru yapamaz. Bu formu vize mülakatınızda da yanınızda getirmelisiniz.

I-797 Formu isteyin
UCSIC çalışma onayı verdikten sonra bu onay numarasının da olduğu I-797 formu doldurulmalı.

DS-160 Formunu doldurun
Amerika Vize başvuru formunu İngilizce ve online olarak doldurun. Onay sayfasının çıktısını alarak vize işlem mülakatınızza giderken yanınızda götürün. Vize görevlileri bu formda yazılan bilgileri belgelerle kanıtlamanızı isteyecektir. Eğer formunuzda bir hata veya eksiklik varsa vizeniz reddedilebilir.

Vize Ücretinizi Ödeyin
Amerika’da çalışma izni başvurusu yapmak için doldurulan I-129S Dilekçesi için ödeme yapılması gerekmektedir. Toplu L-1 Vize asıl başvuru sahiplerinin ayrıca görüşme esnasında dolandırıcılığın önlemesi ve tespiti harcı olan 500 Dolar’ı yatırması gerekmektedir. Ayrıca Toplu L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi sahiplerden Sınır Güvenliği Yasası ücreti gibi ilave harçlar yatırması da istenebilmektedir. Eğer vize kategorinize göre başka formlarda istenirse bunlarla ilgili de ödemeleri yapıp dekontlarını başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Sürecinize dair ödeme listenizi uzmanlarımız aracılığıyla edinebilirsiniz.

Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin
USCIS çalışma izni başvurunuzu kabul ederse sıra L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi için gerekli evrakların hazırlanmasına geliyor. Evraklar başvuru yapacağınız vize kategorisine göre değişiklik göstermektedir. Durumuza uygun güncel evrak listesini yetkililerimizde öğrenek tamamlayabilirsiniz. Daha sonra evraklarınızı kargo ya da kurye ile ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz standartları baz alarak evraklarınızı kontrol edecek ve sizi bilgilendirecektir.

Randevunuzu alacağız
L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi başvuruları Amerika Başkonsolosluğu ve Amerika Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Evraklarınızı hazırladıktan sonra bu iki temsilciliğin birinden vize başvuru randevusu almanız gerekiyor. Konsolosluğun yoğunluğu, resmi tatiller ve vize türüne bağlı olarak bazen randevu almak uzun sürebiliyor. Şirket İçi Transfer Vizesine başvuracak kişilerin belirledikleri seyahat tarihlerinde Amerika’ya gidebilmeleri için başvurularını en az 1 ay erken tarihte yapmalarını tavsiye ediyoruz. Yetkilimiz evraklarınızı inceledikten sonra sizinle görüşerek randevunuzu oluşturacaktır.

Mülakatta yanınızda olacağız
L-1Vize başvurusu yapıldıktan sonra Büyükelçiliğe ya da konumunuza uygun olan Konsolosluk vize merkezine vize mülakatı ve parmak izi kaydı için çağrılacaksınız. Randevu sizi operasyon ekibimizden bir danışmanımız karşılayacak, parmak izi verme işlemi sırasında size eşlik edecek ve vize mülakatı sırasında sorulabilecek sorular ve dikkat edilmesi gereken konuları sizinle paylaşacaktır. L-1 Şirket İçi Transfer Vizesine başvuru yapacak olan kişiler 14 yaşını doldurmamış ve 80 yaşını tamamlamamış ise Konsolosluk görüşmesine gelmeleri gerekmemektedir.

Yasal Haklar Broşürünüzü alın
Mülakat sırasında vize görevlisi size Yasal Haklar Ve Koruma isimli bir broşürü vermek ve bu broşürle ilgili sizi bilgilendirmek zorundadır. Vizenizi almadan önce de görevli bu broşürü şahsen aldığınızı, okuyarak ve içindekileri anladığınızı onaylar. Bu broşürde geçici çalışma vizesi ile ABD’ye gelenlerin sahip oldukları yasal haklarıyla ilgili bilgiler ve mağdur oldukları zaman aramaları gereken kurumların telefon numaraları vardır.

L-1 Vizesi ile Amerika’ya girme

L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi’ne sahip olmanız Amerika’ya girebileceğiniz kesin anlamına gelmiyor. Buna karar verme yetkisi (DHS) Amerika İç Güvenlik Bakanlığı ve (CBP) Gümrük ve Sınır Güvenliği yetkililerindedir. Vizenizin tarihi dolmadan Amerika’dan ayrılmanız gerekir, uzatmak isterseniz de ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’na başvuru yapmanız gerekecektir.

L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi Ret
L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi Ret yaşanabilecek olasılıklardan biridir. Her vize başvurusunda olduğu gibi kriterleri ya da dosya şekil ve içeriğini karşılamayan başvurular ret ile karşılaşabilir. Özellikle L1 Vizesi gibi spesifik konumda olan vize türlerinde dikkatli davranılmalı, gerçek ve net bilgiler verilmeli ve prosedür harfiyen yerine getirilmelidir.

Amerika Hükümeti ve yetkilendirdiği Büyükelçilik L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi için 2024 tarihi için ortalama 190 Dolar vize ücreti belirlemiştir. Vize süresi gibi değişken faktörler ücretin değişebilmesinde etkendir. Vizeniz ret cevabı aldığında ne yazık ki ödediğiniz hiçbir ücret iade edilmez. Başvuru yenilemede tekrar ödeme yapmanız gerekecektir.

Amerika seyahatiniz öncesi tüm belgelerinizin fotokopilerini çektirin. Bir kopyalarını Türkiye’deki bırakın kopyalarını da yanınıza almayı unutmayın.

L-1 Şirket İçi Transfer Vizesini son geçerlilik tarihine kadar kullanabilirsiniz. Bu yüzden süresi dolan pasaportunuzdaki geçerli vizenize zarar vermeyin. Geçerli vizenizin olduğu pasaportunuzu daima yanınızda taşımanız gerekmektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek