Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika Vize Reddi Nedir?

Seyahat planınızı oluşturdunuz. Amerika Birleşik Devletleri için bir tatil planı belirlediniz. Amerika vize işlemleri kısmına geldiniz. DS- 160 Formunun online bir şekilde doldurulması işlemini tamamladınız. Veri girişlerini sağlarken dikkat etmeniz gereken hususlar olduğunu unutmayınız. Form işlemi tamamlandıktan sonra randevu kısmına geçiş yapılacaktır. Amerika online vize formu ve başvuru süreci hakkında bilgi almak için 0(312) 419 56 41 numaralı hattan ofisimize ulaşabilirsiniz. Amerika Vize Reddi İçin detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Amerika vize başvurusunda randevu işlemleri mülakat şeklinde gerçekleşmektedir. Amerika için yetki sınırlaması yoktur. Ofisimizi arayarak vize uzmanlarımız ile görüşüp ikamet ettiğiniz şehri belirtebilirsiniz. Randevular tercih etmiş olduğunuz şehre göre değişecektir. Başvuru sahiplerinde en çok merak edilen konu Amerika vize reddi olmuştur. Başvuru sahiplerinin birçok firma ile görüşmesi, daha önce başvuru gerçekleştirmiş kişilerden yardım alması bilgi kirliliğine sebep olmuştur. Örneğin; Amerika vize başvurumu İstanbul Konsolosluğu üzerinden yaptım. Ankara olarak değiştirsem sonuç değişir mi? , Amerika vize başvurusu yaptım ve red aldım. Artık hayatım boyunca vize alamayacak mıyım? şeklinde birkaç örnek ile sıralayabiliriz.  Bu şekilde yanlış bilgilerle hareket etmemenizi öneririz. Amerika vizenizden ret aldıktan sonra yeni bir vize başvurusu yapabilirsiniz. Sadece bir sonraki gerçekleştireceğiniz vize başvurusunda DS-160 formunu doldururken daha önce Amerika vize reddi aldığınızı beyan edeceksiniz.

Amerika Vize Reddi 2024

Vize başvurularının red sebepleri genel olarak birçok ülke için aynıdır. Amerika ret durumu mülakat günü başvuru sahibine verilen evrak ile sonlanır. Madde halinde belirtilen red sebebinde detaylı bir açıklama bulunmaz. The Immigration and Nationality Act ( INA) isimli yetkili kurumun belirlemiş olduğu ret başlıklarını aşağıdaki bölümde inceleyebilirsiniz.

Eksik ve yanlış bilgi beyanında bulunmak,
Finansal kaynakların yetersiz olması,
DS-160 formunun eksik ve yanlış doldurulması,
Amerika vizesini yanlış kullanmak
Amerika vize red sebepleri maddeler halinde sizler için sıralandı. Fakat her madde için aklınızda fikir oluşması adına açıklamaları okumayı unutmayınız. İlk madde üzerinden gidecek olursak eksik evrak durumu konsolosluk için en hafife alınan red kararından biridir. Vize başvuru sürecinizde seyahat amacınıza göre hazırlamış olduğunuz evraklar başvurduğunuz vize türü ile uyumlu olmalıdır. Turistik bir vize başvurusu yaptıktan sonra aile ziyareti için evrak sunamazsınız. İkinci maddeye geçiş yaptığımızda finansal kaynakların yetersiz olduğunu görüyoruz. Başvuru sahiplerinin seyahatini gerçekleştirmesi ve Amerika’da oluşabilecek bütün masraflarını karşılaması için bankada bulunan bakiye miktarının seyahat süresince yeterli olması gerekmektedir. Eğer seyahat masraflarınızı karşılayacak miktarda paranız yoksa sponsor gösterebilirsiniz. Sponsorunuz maddi açıdan elverişli olmalıdır. Finansal kaynakların yetersiz olmasını örneklemek gerekirse X kişisi asgari ücretle çalışıyor olsun. 1 haftalık süreyi içeren turistik bir seyahat belirlesin. Bankasında 5000 USD tutarında parası bulunsun. Akabinde başvurusunu bu şekilde gerçekleştirsin. Konsoloslukta görüşme sırasında aylık kazancı nedir? Bankada bulunan miktar ne şekilde birikti? şeklinde sorular gelebilir. Bankanızda fazla para bulundurmak ya da aylık kazanç miktarının az olması eksi bir durum oluşturabilir. Bu şekilde yapılan başvurulardan Amerika vize reddi almanız kaçınılmaz olacaktır.

Amerika Vizesi Red Sebepleri

Red nedenlerinin en çok yaşandığı durumlardan biri ise DS-160 formunun yanlış ve eksik doldurulmasıdır. DS-160 formu vize başvurusunda en önemli kısımlardan biridir. Başvurunuzun incelenmesi form üzerinden yapılmaktadır. Şirket bünyemizde çalışan Amerika uzmanlarımız ile DS-160 formunda oluşan olumsuz durumu ortadan kaldırıyoruz. Tecrübelerimizden faydalanmak isterseniz 0(312) 419 56 41 telefon numaramızdan ofisimize ulaşabilirsiniz.

Red sebeplerinde son maddeyi incelediğimizde Konsolosluğun hassas olduğu bir konu ile karşılaşıyoruz. Turistik, genel ziyaretçi kapsamında almış olduğunuz vizenizi öğrenci vizesi olarak kullanamazsınız. Ülkeye yapılan girişlerde sorun yaşamamış olmanız sınır dışı edilme durumunu ortadan kaldırmaz. Amerika vize türleri seyahat amacına göre değişmektedir. B1/B2 kategorisinde bulunan vize türleri genel ziyaretçi kapsamındadır. Farklı bir iyi niyet konusundan bahsetmek gerekirse akrabanızı ziyaret etmek istiyorsunuz. Fakat davetiye alamadınız veya o kişiden bahsetmek istemiyorsunuz. Mülakat esnasında turistik olarak seyahat edeceğinizi belirttiniz ve Amerika’da tanıdığınız biri olmadığını söylediniz. Bu anlaşıldığı takdirde seyahat amacınız gerçekçi bulunmayacaktır. Gerçekleştirmiş olduğunuz başvuruda iyi niyet görülmediği için red almış olacaksınız.

Yukarıdaki bölümde Amerika vizesi neden reddedilir? Red konuları nelerdir? gibi birçok konuyu ele aldık. Başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmeden önce detayları dikkate almanızı öneririz. Amerika vize reddi almamak amacıyla uzmanlarımız ile görüşme sağlayarak başvurunuzu oluşturmak ve red olasılığınızı minimize etmek için iletişim kısmından ofisimize ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek