Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika Öğrenci Ailesi Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika Öğrenci Ailesi Vizesi, adından da anlaşılacağı üzere Amerika’ya eğitim için vize kullanımı yapan öğrencinin ailesini kapsamaktadır. Happy Turizm hem F1 Öğrenci, M1 Mesleki Eğitim Vizesi başvurularınızda hem de Öğrenci Ailesi’ne yönelik vize başvurusunda sürecin kolaylıkla atlatılmasına yönelik iş birliğimizden faydalanabilirsiniz.

Eğitim Vizesi departmanımız danışmanlarının sizler için hazırladığı bu yönerge vize başvurunuz için önemli ipucu bilgileri içermektedir. Yazımızın devamında F2/ M2 vize şartlarıyla ilgili detaylı bilgiye ve 2024 yılına ait güncel evrak listesine ulaşabilirsiniz.

Happy Turizm’i aradığınızda yetkilimizden Amerika Öğrenci Ailesi Vizesi durumunuza uygun hazırlamanız gereken evrak listesini öğrenebilir, formunuzu doldururken danışmanlık alabilirsiniz. Yetkilimiz sizin adınıza vize mülakat randevunuzu alacak, parmak izi kaydı verme ve vize görüşmesi sürecinde Konsolosluk vize merkez ofisinde size eşlik edecektir.

Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi (F1/M1) Vizesi

Amerika F2 / M2 Öğrenci Ailesi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Amerika Öğrenci Ailesi Vizesi'ne başvuracak kişi,  ABD’de okula kayıt olan öğrencinin aldığı F1 Öğrenci Vizesi ya da M1 Mesleki Eğitim Vizesi’nin bir kopyasını başvuru sırasında mutlaka sunmalıdır. Ayrıca F1 ya da M1 Öğrenci vizesi sahibi olan kişi, eşiyle evliliklerini kanıtlayacak belgeleri de ibraz etmelidir. Şahsi durumunuzla ilgili evraklarla konusunda detaylı bilgi için Happy Turizm yetkililerimizi arayabilir ya da bilgi@happyturizm.com mail adresimize mail gönderebilirsiniz. Amerika F2 / M2 Öğrenci Ailesi Vizesi İçin Gerekli Evraklar aşağıda bilginize sunulmuştur. Konsolosluk ek ya da alternatif evrak isteyebilir. Belirttiğimiz belgeler genel prosedürü tamamlayan evraklardır.

Amerika DS-160 Formu
DS-160 Formu interaktif ortamda (online) ve İngilizce dilinde doldurulmalıdır. Formda beyan ettiğiniz her bilgi sizin evrak aslınızı ve kişisel bilgi özetinizi kapsar. Bu sebeple formu doldururken açık, net bilgiler vermeli daha sonra resmi evrakla ispatlayabileceğiniz beyanda bulunmaya dikkat etmelisiniz.

I-20 Formu
Öğrencinin kendi vize başvuru sürecinde Amerika’da eğitim alacağı okuldan temin etmek zorunda olduğu onay içeren belgeyi Amerika Öğrenci Ailesi Vizesi prosedüründe de dosyanızda bulundurmak zorundasınız.

Vize Talep Dilekçesi
Konsolosluk yetkilisine hitaben hazırlanmış İngilizce yazılmış dilekçede masrafların da kişinin kendi öz gelirinden karşılanacağı net olarak belirtilmelidir.

Pasaport
En az altı ay geçerliliği olan pasaportunuz, temiz, yıpranmamış ve Kimlik bilgilerinizle örtüşen nitelikte olmalıdır.

Biometrik Fotoğraf
Amerika vizesi ön başvuru formu

Amerika Turist Vizesi
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
İkamet edilen ve evraklarda geçen adres ve aile fertlerini göstermeli.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
F1/M1 Vizesi Fotokopisi
Amerika’ya öğrenci vizesi ile gidecek kişinin F1/M1 Öğrenci Vizesinin fotokopisi dosyada bulunmalıdır.

Evlilik Cüzdanı
F1/M1 Öğrenci vizesine sahip kişi Öğrenci Ailesi Vizesi alacak kişiyle olan evliliğini kanıtlayan belgeler sunmalıdır.

Amerika F2 / M2 Öğrenci Ailesi Vizesi Ücreti

Amerika F2/M2 Öğrenci Ailesi Vizesi ücreti başvuru yapılırken Konsolosluk idari giderler başlığı altında sizden talep edilecektir.  Vize Başvuru ücretleri başka bir başvuru sahibine ya da diğer bir aile ferdine satılamaz veya devredilemez.

Vizeniz ret aldığında iade edilmez, başvurudan vaz geçtiğinizde geri ödeme alamazsınız. Bir yıl geçerliliği olan bu ücret öğrencinin kendisi için 160 Dolar olarak belirtilir. Ancak aile fertleri ve vizenizin süreci konuda etkendir. Ofislerimizi arayarak bilgi edinebilirsiniz.

Ek Hizmetlerimiz

Amerika Öğrenci Ailesi Vizesi'ne başvuru yapacak aile fertleri evraklarını eksiksiz hazırlamış olsalar bile bu vizelerinin onay alacağı anlamına gelmez. Bu nedenle vizenizden bir sonuç alana kadar konaklama ve uçuş rezervasyonlarınızı yapmayınız. Vizeniz pasaportunuza basıldıktan sonra ofisimiz aracılığıyla uçak ve konaklama işlemlerini yaptırabilirsiniz.

Amerika öğrenci ailesi vizesi gereken evraklar

Amerika F2 / M2 Öğrenci Ailesi Vizesi Nasıl Alınır?

I-20 formunu talep edin
Amerika’da eğitim görecek kişi kabul aldığı okuldan kendisiyle birlikte gelecek aile üyelerinin her biri adına I-20 formunu talep etmeli.

Evraklarınızı ofisimize gönderin
F2/M2 vize evraklarınızı eksiksiz hazırladıktan sonra kargo yoluyla ofisimize ulaştırabilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınız eline geçer geçmez, dikkatlice kontrollerini sağlayarak sizi bilgilendirecektir. Eksik ve hatalı belgelerinizi en kısa sürede düzeltmenizi isteyecektir.

Randevunuzu ayarlayacağız
Öğrenci Ailesi Vizesi başvurunuzu değerlendirip karar verme yetkisi Amerika Başkonsolosluğu ya da Büyükelçiliği'dir. Başvuru sahibinin parmak izi vermek ve vize mülakatına katılmak için randevu alarak konsolosluk ya da büyükelçiliğe gitmesi gerekmektedir. Ancak yoğunluktan dolayı bu temsilciliklerden randevu almak bazen uzun sürebiliyor. Happy Turizm yetkilileri ile iletişime geçtiğinizde sizin adınıza en uygun gün ve saatte randevunuzu alacaklardır. Amerika Öğrenci Ailesi Vizesi başvurusunda 14 yaş altı ve 80 yaş üstü başvuru sahiplerinin parmak izi vermesine ve mülakata katılmasına gerek yoktur.

Mülakat görüşmenizde yetkilimiz size eşlik edecek
Randevu günü Amerika Konsolosluğu ya da Büyükelçiliğine gittiğinizde sizi yetkilimiz karşılayacaktır. Parmak izi verme sürecinde size eşlik edecek olan yetkilimiz mülakat öncesi de size dikkat etmeniz gereken konular hususunda bilgi vereceklerdir.

Pasaportunuzu PTT’den alabilirsiniz
Amerika Öğrenci Ailesi Vizesi'nin seyahatinizi planladığınız tarihe yetişmesini istiyorsanız, gidiş tarihinizden 2 ay önce başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Amerika Konsolosluğu yetkilileri vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuzu adresinize en yakın PTT’ye göndereceklerdir.

F2/M2 Vizesi ile Amerika’ya Giriş
Amerika vizenizin onaylanmış olması Amerika’ya kesin olarak gireceğiniz anlamına gelmez. Ülkeye F2/M2 Vizesi ile Amerika’ya Giriş yapmanıza ve kalacağınız süreye gümrük girişindeki yetkililer karar verecektir. Vizeniz 10 yıllık verilse de kalış sürenizi belirlemek girişteki memurunun inisiyatifindedir.

Amerika’ya öğrenci olarak F1 Öğrenci ve M1 Mesleki Eğitim Vizesi ile giden Türkiye vatandaşları eşi ile 21 yaşının altında olan, evlenmemiş çocuklarını da Amerika Öğrenci Ailesi Vizesi alarak ABD’ye götürebilirler. F1 Öğrenci vizesi alanlar aile üyeleri için F2 Vizesi, M1 Mesleki Eğitim Vizesi alan kişiler ise aile fertleri için M2 vizesine başvurmalıdır.

Aile fertlerinin Öğrenci ve Değişim Programı Bilgi Sistemi (SEVIS) kayıt ücreti ödemesine gerek yoktur. Ancak I-20 Formu Amerika’ya gidecek eş ve çocuklar için ayrı ayrı doldurulmalıdır.

Amerika F2 / M2 Öğrenci Ailesi Vizesi Ret

Amerika F2 / M2 Öğrenci Ailesi Vizesi Ret, olasılık dahilinde yaşayabileceğiniz bir durumdur. Eşiniz eğitim vizesi almışken sizin vizeniz onaylanmayabilir.

Genel olarak tüm ülke vize başvurularında dikkat edilen temel husus dosyanızda bulunan evrakların bir bütün olması, ispat edilebilir olması ve eksiksiz olmasıdır. Bu sebeplerin dışında kamu güvenliği ya da sağlığını tehdit edecek unsur göz önünde bulundurulur. Elbette daha önce yapmış olduğunuz seyahatlerde bulunduğunuz ülke ve vize şartlarına göstermiş olduğunuz uyum da değerlendirilmektedir. Vize reddi aldığınızda size sebebi açıklanacaktır ancak süreç boyunca yaptığınız ödemeler iade edilmeyecektir. Risk almamak adına Amerika Öğrenci Ailesi Vizesi başvurularınızda bir danışmanla çalışmanızı tavsiye ediyoruz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek