Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika Nişanlılık Yoluyla Green Card Nasıl Alınır?

Amerikalı biriyle nişanlanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerekli şartları yerine getirirse Green Card başvurusu yapabilmektedir. Bunun için Amerika Green Card başvurusu yapacak olan kişinin önce K-1 vizesi alması gerekir. Amerika Göçmenlik Yasası’na göre; ABD vatandaşı olan kişi nişanlısı için I-129 Formunu (Göçmen Nişanlı Dilekçesi) doldurmalı ve dilekçeyi Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu’na (USCIS) onaylatmalıdır. Daha sonra ABD vatandaşı olmayan nişanlı K-1 vizesine başvuru yapabilir. Bu vize ile ABD’ye giden kişi 90 gün içinde Amerikan vatandaşı nişanlısı ile evlenebilir. Bu 90 günlük süre içerisinde eğer isterse ABD’de bir işte çalışabilir. 

ABD’li nişanlısı ile evlenen kişi daha sonra kalıcı ikamet izni için Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu (ISCIS) ve Vatan Güvenliği Departmanı’na başvuru yapabilir. 

Bu arada K-1 Amerika Nişanlı vizesine başvuru yapan kişi 21 yaş altı ve bekâr çocukları içinde K-2 Vize başvurusu yapabiliyor. Bu kişiler içinde mutlaka I-129 Formu doldurulması gerekmektedir. 

Yazımızın devamında Nişanlılık Yoluyla Green Card başvurusu ve K-1 Amerika Vizesi ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Amerika Göçmenlik Yasası'na göre, Nişanlılık Yoluyla Green Card başvuru evrakları biraz karışık ve prosedürü biraz uzundur. Bu süreçte yanlış evraklar nedeniyle başvuru sürecinizi daha da uzatmamanız için danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Happy Turizm yetkililerimiz size başvuru sürecinizin başından sonuna kadar destek olacaktır. 

K-1 Nişanlı Vizesi İçin Gerekli Şartlar

ABD vatandaşı olma şartı: Nişanlısı için Green Card başvurusu yapacak kişi ABD vatandaşı olmalı. 
Son 2 yıl tanışmış olma şartı: Nişanlı çift K-1 Vize başvurusu yapmadan önceki 2 yıl içinde tanışmış olmalıdır. 
90 gün içinde evlenme şartı: Yabancı nişanlı K-1 vizesi ile Amerika’ya giriş yaptıktan sonraki 90 gün içinde evlenme niyetinde olmalı. Çiftin evliliklerinin ABD kanunlarına göre yasal olarak mümkün olması gerekir. 
Nişanlıya sponsor olma şartı: Amerika vatandaşı olan kişi, evlendikten sonra kaç kişilik aile olacaklarsa o kadar kişinin bakımını üstleneceğini, federal asgari geçim sınırının yüzde 125’inden fazla geliri olduğunu kanıtlamalıdır. Eğer geliri asgari geçim sınırının altında kalırsa, Amerika’da yaşayan başka bir yakının kendisine sponsor olması gerekmektedir. 
green card başvurusu nasıl yapılır

K-1 Vizesi İçin Gerekli Evraklar

I-485 Formu: Green Card başvurusu yapılacak kişi için USCIS’a ‘Statünün Değiştirilmesi’ amacıyla başvuru yapılır. Başvuru sırasında I-485 formu doldurulur. 
I-765 Formu (Employment Authorization): Çalışma İzni Kartı başvuru formu doldurulmalı. 
I-134 Formu (Yeminli Geçim Beyannamesi) : ABD Vatandaşı kişi nişanlısının tüm masraflarını karşılayacağına dair yeminli beyanname vermeli. 
I-131 Formu: (Travel Document) Green Card başvurusu yapılacak kişi adına bekleme süreci boyunca seyahat izni çıkarılmalı. 
G-325-A Formu: (Biographic Info) Başvuru sahibinin biyografik bilgilerinin yer aldığı bu formun doldurulması gerekir. 
I-864 Formu: (Affıdavit of Financial Support) ABD vatandaşı nişanlının vereceği sponsorluk yemini. 
Evlilik Belgesi 
Doğum Belgeleri 
6 adet fotoğraf:
Başvuru sahibine ait fotoğraf. 
2 adet fotoğraf: ABD vatandaşı olan nişanlıya ait fotoğraf
Pasaport Fotokopileri: Nişanlı çiftin her birine ait pasaportun fotokopileri 
Nişanlı çiftin daha önce tanıştıklarını kanıtlayacak belgeler sunması gerekmektedir. (Uçak biletleri, otel faturaları, fotoğraflar, çiftin aile ve arkadaşları ile çekilmiş fotoğraflar, nişan yüzüğü, evlilik niyetiyle yapılan harcamaların fişleri, aralarındaki iletişimi gösteren mektup, e-mail gibi yazışmalar)
Sağlık Raporu: K-1 vize başvuru sahibi yaşı ne olursa olsun yetkili bir hekime muayene olmalı. Yetkili tarafından verilen aşı kartı ve temiz raporunun olduğu zarf başvuruda sunulmalı. Bu zarfı açmamanız gerekiyor. 
Aşı Kartları: Başvuru sahibi USCIS’ın yetkilendirdiği bir kliniğe giderek eksik aşılarını yaptırmalı. 
Mali kaynaklar: ABD vatandaşı Green Card başvurusu yapacak olan nişanlısının masraflarını nasıl karşılayacağına dair banka hesabı, ev, araba gibi finansal kaynaklarını göstermeli: 
İş Yeri Mektubu: Vize başvurusu yapan kişiye sponsor olacak nişanlının iş yerinden alınan yazı
Vergi Beyannameleri: ABD vatandaşı nişanlının ödediği vergilere ait makbuzlar.

Nişanlılık Yoluyla Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?

ABD vatandaşı ile nişanlanan kişinin Green Card başvurusu yapması 4 aşamalı bir prosedür gerektiriyor. 

Göçmenlik Başvurusu yapılır: İlk olarak ABD vatandaşı olan kişi nişanlısı adına Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu’na I-129F Formu başvurusu yapmalıdır. Bu başvuruya onay alınması yoğunluğa göre değişir. Bazen bu süre 3-5 ay sürebilir.
Konsoloslukta mülakata gidilir: Göçmenlik başvurusu kabul edildikten sonra başvuru sahibinin dosyası, ABD dışındaki mülakatların yapılmasına yardımcı olan Ulusal Vize Merkezi’ne (National Visa Center) gönderilir. Bu merkez gerekli incelemeleri yaptıktan sonra başvuru sahibinin dosyasını Türkiye’deki Amerika Büyükelçiliği ya da Amerika Başkonsolosluğu’na gönderir. 
K-1 vize başvuru sahibi Amerika Konsolosluğu ya da Büyükelçiliğindeki mülakata ister tek başına isterse ABD vatandaşı olan nişanlısıyla birlikte katılır. Burada konsolosluk yetkilisi ibraz edilen deliller ve çiftin ilişkisiyle ilgili sorular sorar. Bu nedenle beyan edilen bilgilerin belgelerle kanıtlanabilir olması gerekmektedir. Eğer yetkili cevaplarınızın ve belgelerinizin uyuşmadığını fark ederse ya da ilişkinizin gerçek olmadığına kanaat getirirse başvurunuzu reddedebilir. 
K-1 Amerika Nişanlı vizesi onaylanan başvuru sahibi ABD’de 90 gün kalma hakkı elde etmiş olur. Bu süre içinde ABD vatandaşı nişanlısı ile evlenmek zorundadır. Eğer evlenmezse 90 günün sonunda nişanlılık durumu otomatik olarak sona erer ve K-1 Vize sahibinin ABD’yi terk etmesi gerekir. Bu süre uzatılamaz. K-1 Vize sahibi yasal süre bitiminde Amerika’dan ayrılmazsa Göçmenlik Yasası’nı ihlal etmiş olur. Bu durum sonraki dönemlerde yapılacak göçmenlik başvurularını olumsuz etkiler. 
Green Card Başvurusu yapılır: K-1 Vizesi ile Amerika’ya giden başvuru sahibi burada ABD vatandaşı nişanlısı ile evlenir. Eğer 90 gün içerisinde evlenmezlerse bu sürenin bitiminde Amerika’dan ayrılması gerekmektedir. Evlilikleri gerçekleştikten sonra ise sıra Green Card başvurusu yapmaya gelir. Bunun için önce I-485 Formu ile ‘Nişanlılık Statüsünün Değiştirilmesi’ başvurusu yapılır. Ardından başvuru sahibi için Çalışma İzni Kartı (Employment Authorization Document  “EAD”) ve bekleme süresince seyahat etmesine imkan veren izin için (Advance Parole “AP”) başvuru yapılmalıdır. Bu iki izin belgesi de 2-3 ay içerisinde çıkar. 
Evliliğe Yasal Oturum İzni Statüsü alınır: bağlı Green Card başvurularında bekleme süresi genellikle 2 yıldır. Bu süre dolduktan sonra İkamet koşullarının kaldırılması için başka bir başvurunun yapılması gerekmektedir. Bunun içinde 2 yıllık sürenin bitmesine 3 ay kala  I-751 Formu doldurularak başvuru yapılır. Şartlar kaldırıldıktan sonra Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu (USCIS) 10 yıl geçerli olan ‘Green Card’ verir. Bu kartın süresi dolmadan kişi isterse ABD Vatandaşlığına başvuru yapabilir. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek