Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika DS-160 Formu Nasıl Doldurulur?

Göçmen olmayan Amerika vize türlerinden birine başvurmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ilk yapması gereken şey DS-160 Başvuru Formunu elektronik olarak doldurmaktır. Amerikan Konsolosluğu tarafından hazırlanan bu form, başvuru sahibini tanımaya yöneliktir. İngilizce olarak doldurulması zorunlu olan DS-160 Başvuru Formu size (başvuru sahibi) ve ailenize ait kişisel bilgiler, pasaport bilgileriniz, seyahat amacınız, daha önce Amerika vizesi alıp almadığınız, Amerika’da konaklayacağınız yerin adres bilgileri, iş ve eğitim durumunuzu gösteren bilgiler, yolculuğa kiminle çıkacağınız gibi bilgilere ilişkin sorular sorulmaktadır. Başvuru sahibi başvuru formunda yer alan bu sorulara, vize başvurusu sırasında Amerika Konsolosluğu ve Amerika Büyükelçiliğine sunacağı evraklardaki bilgilerle çelişmeyecek cevaplar vermelidir. Eğer cevaplarınız evraklardakinin aksine olursa vizenizin reddedilmesi söz konusu olabilir.  

Amerika DS-160 başvuru formunu doldururken hata yapmamak ve zaman kaybetmek istemiyorsanız Happy Turizm ofisimizden danışmanlık alabilirsiniz. Yetkililerimiz size formun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması için destek sağlamaktadır.

Amerika DS-160 Formu Nasıl Doldurulur?

Amerika DS 160 Formu, Amerika Dış İşleri Bakanlığının resmi sitesinden online olarak doldurulmaktadır. Amerika yasalarına göre DS-160 Formu başvuru sahibinin kendisi tarafından doldurulmak, elektronik olarak imzalanmak zorundadır. Ama başvuru sahibi okuma yazma bilmiyorsa veya formu dolduramayacak kadar küçükse başka bir kişiden yardım alabilir. Yardım eden kişinin adı ve soyadı ‘Sign and Submit’ (İmzala ve Gönder) sayfasında belirtilmelidir.

Formu doldurma işlemi tamamlandıktan sonra sağ üstteki ‘Print’ (Yazdır) butonuna basarak formun onay çıktısını almalısınız. Konsolosluk veya Büyükelçilikteki vize randevunuza giderken bu formun çıktısını yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Formu katlamamaya ve buruşturmama özen gösteriniz. Amerika DS-160 formuna bilgilerinizi girip elektronik olarak onayladığınız anda tüm bilgileriniz Amerika Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu’na aktarılır. Vize yetkilileri, burada yazan bilgilerinize göre değerlendirme yapıp, vizenizi onaylayıp onaylamayacaklarına karar verir.

Amerika DS-160 Formunu Doldururken Dikkat!

Fotoğrafınızı hazırlayın: Öncelikle DS-160 formunu doldurduktan sonra forma ekleyeceğiniz 5x5 cm ebatlarında bir fotoğrafınızın olması gerekiyor. Başvuruya başlamadan önce bir fotoğrafçıya giderek biometrik fotoğraf çektirip, bunun hem basılmış hem de dijital halini alın. Daha sonra bu fotoğrafınızı taratıp, jpg formatında bilgisayarınızın masa üstüne kaydedin. Fotoğrafınızı formunuza eklemeniz gerekecek.
Formu doldurmaya başlamadan önce pasaportunuzu, varsa eski ABD vizelerinizi ve ABD’ye yapmayı düşündüğünüz seyahatinizle ilgili diğer bilgileri yanınızda hazır bulundurun. Çünkü başvuru formunuzu doldururken bu bilgilere ihtiyacınız olacaktır.
Formu İngilizce karakterlerle doldurun: Bir başka dikkat edeceğiniz hususta büyük harf kullanımıyla ilgilidir. DS-160 Formu doldurulurken İ ve Ğ gibi Türkçe karakterler kesinlikle kullanılmamalıdır. Kullandığınız takdirde bir sonraki sayfaya geçiş yapılamadan form hata verecektir.
Başvuru yapacağınız şehri seçin: Amerika DS-160 formunu doldurmak için ABD Dışişleri Bakanlığı internet sitesine girdiğinizde ilk önce başvurunuzu hangi ilden yapacağınızı seçmelisiniz. Bunun için sayfanın üstünde yer alan “Select a location, where you will be applying for this visa" kısmından vize görüşmesine gireceğiniz şehri seçebilirsiniz. Eğer İstanbul Amerika  Başkonsolosluğundan başvuru yapacaksınız (TURKEY-ISTANBUL), Ankara Amerika Büyükelçiliğinden başvuracaksınız (TURKEY-ANKARA) seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Sonra bu seçeneğin  altında yer alan ‘Doğrulama Kodunu’ ilgili alana girmelisiniz.
Fotoğrafınızı test edin: Formda başvuru yapacağınız şehri belirledikten sonra, sayfanın alt kısmında yer alan ‘TEST PHOTO’ bölümüne giriş yapın ve formun sonunda yükleyeceğinizin fotoğrafınızın ebatlarının ve renginin uygun olup olmadığını kontrol edin. Eğer fotoğrafınızı yüklemeyi başaramazsanız Amerika Başkonsolosluğu veya Büyükelçiliğine randevuya giderken mutlaka 2 adet 5x5 ebatlarında arka fonu beyaz fotoğrafı yanınızda götürmeyi unutmayınız. Fotoğrafınızın uygunluğunu da test ettikten sonra sayfanın en altında yer alan ‘Start An Application’ (Başvuruya Başla) butonuna basarak formu doldurmaya başlayabilirsiniz.
Başvuru numaranızı not edin: DS-160 Formunu doldurmaya başladığınızda sistemde teknik bir arıza yaşanabilir ya da formu başka bir zaman doldurmaya devam etmek isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda doldurduğunuz kadar kısmını kaydedip daha sonra kaldığınız yerden işleminize devam edebilirsiniz. Bunun için ‘Başvuru Numarası’ ve Güvenlik Sorusunun cevabına ihtiyacınız olacak.  Güvenlik sorusunu listeden seçerek cevabını ilgili kutunun içine yazıp ‘Devam Et’ butonuna bastığınızda açılan sayfanın sağ üst köşesinde ‘ID Number’ (Başvuru Numarası) göreceksiniz. Bu numarayı ve güvenlik sorusuna verdiğiniz cevabı bir kenara not etmeyi unutmayın. Çünkü başvurunuzu sisteme kaydetmeden bilgisayarınızı kapatmanız gerekirse, başvuru formunuza erişebilmeniz için bu iki bilgiye ihtiyacınız olacak.


Her aşamayı kaydetmeyi unutmayın: Başvuru formundaki soruları cevapladıkça her sayfayı sonundaki ‘Save’ (Kaydet)  tuşuna basarak kaydedin. Kaydetme işlemi DS-160 Formu üzerinde 30 gün içinde değişiklik yapmanızı sağlar. Formu doldurduğunuz sırada elektrik kesintisi olduğunda öncesinde kayıt butonuna bastıysanız forma kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Eğer DS-160 Başvuru Formunu doldurmaya 20 dakikadan uzun süre ara verirseniz; oturumunuz sona erdirilecektir. Eğer başvuru numaranızı veya başvuru dosyanızı bilgisayarınıza kaydetmediyseniz yeni baştan başlamanız gerekecektir.

Formunuzu kalıcı olarak bilgisayarınıza kaydetmek için ‘Save Application to File’ (Formu Dosyaya Kaydet) butonuna basmalısınız. Ardından ‘Save’ (Kaydet) butonuna bastığınızda  başvuru formunu masa üstünüze kaydetmiş olursunuz. Bitirdiğiniz her sayfanın sonundaki ‘Next’ (Sonraki) butonuna basarak bir sonraki sayfadaki sorulara ulaşabilirsiniz.  

Başvuru formunun her aşamasını tamamlayan: Amerika DS-160 Başvuru Formu 10 aşamadan oluşmaktadır. Birinci sayfada kişisel bilgilerinizle ilgili sorular yer almaktadır. Adınız, soyadınız, kızlık soyadınız, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, medeni durumunuzla ilgili sorulara bu bölümde cevap vermeniz gerekecektir. Soruların yanında ‘Optional’ (isteğe bağlı) seçeneği varsa bu soruları boş bırakabilirsiniz. Sizin kişisel durumunuza uymayan sorularda ise ‘Does Not Apply’ (Geçerli Değil)  seçeneğini işaretleyebilirsiniz.  DS-160 formunu doldururken cevap verilmesi zorunlu olan bir soruya cevap vermezseniz sistem başvurunuzu sonuçlandırmanıza izin vermez.

Amerika’da çalışmış başvuru sahipleri sosyal güvenlik veya vergi mükellef numarasına sahiptir.  Eğer bu numaralarınız yoksa “Does not apply” (Geçerli Değil) seçeneğini işaretlemelisiniz. Başvuru sahibinin Amerika'da şahsen bir tanıdığı yoksa ve ticari bir kuruluşu veya organizasyonu ziyaret için gidiyorsa, o ticari kuruluşun, organizasyonun adını belirtmesi gerekir.  

Pasaport türünü doğru seçin: DS-160 formunun üçüncü sayfasında Pasaport bilgilerine yönelik sorular yer almaktadır. İlk soruda kullanmış olduğunuz pasaportun türü sorulur. Yeşil, Bordo, Gri pasaporttan hangisine sahipseniz onu işaretlemelisiniz. Eğer Bordo pasaport sahibi iseniz, U ile başlayan pasaport numaranızı aralarında boşluk bırakmadan yazmalısınız. Ardından pasaportu veren makam, veriliş tarihi ve son kullanım tarihine ilişkin bilgileri doldurmalısınız.

Vize türünüzü seçin: Amerika D160 başvuru formunun dördüncü sayfasında; vize türüyle ilgili sorular vardır. Turistik seyahat, ticari seyahat gibi seyahat amacınızı belirten vize türünü seçtikten sonra seyahat tarihleriniz ve varsa berabet seyahat edeceğiniz kişilere yönelik sorulara cevap verilmelidir.

Eski vizelerinizle ilgili bilgilere ihtiyacınız olacak: DS- 160 Formunun altıncı sayfasında, daha önce Amerika vizesi alıp almadığınızla ilgili sorular yer almaktadır. Eğer eski ABD vizeleriniz varsa Referans numaralarını yazmanız istenecektir. Daha önce Amerika vize başvurusu yaptıysanız da ne zaman yaptığınız ve reddedilip edilmediği yönündeki soruları da cevaplamalısınız.

Konaklama adreslerini doğru yazın: Formun yedinci sayfasında ABD’ de konaklayacağınız yerin iletişim bilgileriyle ilgili sorular sorulur. Eğer kalacağınız yer bir akrabanızın evi ise; kalacağınız kişinin ad ve soyadı bilgilerini doldurmanız gerekir. Eğer otelde kalacaksanız; otel ismini, açık adresini, eyalet ve telefon numarası bilgilerini doldurmalısınız. 

Aile bilgilerinizi doğru girin: DS- 160 başvuru formunun sekizinci sayfasında aile bilgileriyle ilgili sorular karşınıza çıkacaktır. Burada önce babanızın daha sonra annenizin isim, soy isim ve doğum tarihlerini gün- ay - yıl olarak yazmanız istenecektir. Formun ilk sayfasında Medeni Durumunuzla ilgili soruya ‘Evli’ cevabı vermeniz durumunda bu bölümde eşinizi tüm bilgilerini de doldurmanız istenecektir.

Erkekler için meslek ve askerlik bilgileri sorulur: Amerika vize başvuru formunun dokuzuncu bölümünde erkek başvuru sahipleri için Meslek grubu seçeneği bulunuyor. Bu seçeneğin altında iş yeri ve okul detaylarıyla ilgili sorular vardır. Bu soruların ardından yine erkek başvuru sahipleri için konuştuğu yabancı diller, son 5 yıl içerisinde seyahat ettiği ülkeler ve en sonunda da askerlik göreviyle ilgili sorulara cevap istenir. Askerlik görevini yapan başvuru sahipleri evet kısmını seçerek askerlik bilgilerini doldurmalıdır. Formun son bölümünde güvenlik soruları vardır: DS- 160 formunun onuncu sayfası 5 aşamadan oluşan güvenlik sorularından oluşmaktadır. Güvenlik sorularına evet- hayır diye cevap vererek DS-160 formlarını tamamlamış olurlar.

Fotoğrafınızı yükleyin: DS- 160 Formundaki soruları cevaplama işleminiz bittikten sonra sıra Amerikan Konsolosluğunun belirlediği standartlarda dijital bir fotoğrafınızı yüklemenize gelmektedir. Daha önce taratarak bilgisayarınızın masaüstüne yüklediğiniz biometrik fotoğrafı "Upload" (yükle) butonuna basarak sisteme yükleyebilirsiniz. Fotoğrafın son 6 ay içerisinde çektirilmiş olmasına dikkat edin. Eski ve kriterlere uymayan fotoğrafların kullanılması vize başvuru süresinin uzamasına sebep olur. Happy Turizm yetkilileri, bu tip ve benzeri sorunlarla karşılaşmamanız için size yardımcı olacakladır.

Elektronik imzanızı atın:  Bütün sorulara cevap vermenizin ardından sistem cevaplarınızı kontrol etmenizi isteyecektir. Her sayfa tek tek karşınıza çıkacaktır. Bu aşamada hata yapmamak için yazdığınız cevaplarınızı dikkatlice kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bilgilerinizi kontrol ettikten sonra “Sign Application” (Formu İmzalayın) butonuna basarak DS-160 Başvuru formunuzu elektronik olarak imzalamalısınız. Başvuru formunda verilen yanlış bilgiler yalan beyan cezası kapsamına girer. Bu nedenle verdiğiniz cevapların doğru olduğundan emin olmalısınız.

Başvurunuzu tamamlamaya hazır olduğunuzda ‘Upload an Application’ (Kaydedilmiş Vize Başvurusunu Yükle’ butonuna tıklayınız. Başvurunuzu kaydettikten sonra ekranda barkotlu bir onay numarası göreceksiniz. Formu mailinize gönderip renkli çıktısını aldıktan sonra artık vize randevunuzu alabilirsiniz.  

UYARILAR

Amerika DS-160 Başvuru Formunda beyan ettiğiniz bilgilerin doğru olması oldukça önemlidir. Bu bilgilerin Konsolosluk ya da Büyükelçiliğe sunacağınız evraklarla ve mülakatta vereceğiniz cevaplarla örtüşmesi gerekir. Başvuru formundaki yanlış ve gerçeğe uymayan beyanlar Amerika’ya girişinizin daimi olarak reddedilmesine neden olabilir. Bunun için DS-160 formunu doldurmadan önce danışmanlık almanızı tavsiye ederiz.
DS-160 Formundaki tüm cevaplar bir istisna dışında İngilizce olarak doldurulmalıdır. Sadece tam isminizi kendi alfabenizde yazmanız zorunludur. İngilizce dışında herhangi bir dilde yapılan  başvurular reddedilecek  ve yeni bir  başvuru yapmanız gerekecektir. Ayrıca cevaplarınızda İngilizce karakterler kullanmalısınız. Yani ğ,ö,ü veya ç gibi harfleri kullanamazsınız. Örneğin ‘Çanakkale’  yerine ‘Canakkale’ ‘Ünye’ yerine ‘Unye’ yazmalısınız.
Eğer öğrenci değişim programı veya geçici çalışma vizesi için başvuruda bulunuyorsanız başka online ek formları da doldurmanız gerekmektedir.
Seyahat amacınıza uygun vize türünü seçmeniz ve doğru vize ücretini ödemeniz de oldukça önemlidir. DS-160 başvuru formunuzda yanlış vize türünü seçmeniz halinde Amerika Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği başvurunuz değerlendirmeye almaz ve geri gönderir. Sizden DS-160 formunuzu düzeltip Konsolosluktan yeni bir randevu almanız istenir.
Eğer daha önce bir DS-160 Başvuru Formu doldurmuşsanız bu bilgileri kullanarak yeni bir form doldurabilirsiniz. Bunun için daha önce doldurduğunuz başvuru formunda size verilen Başvuru Numarası gerekecektir. Daha önce kaydettiğiniz başvuruya ulaşmak için ‘Retrieve An Application’ (Kaydedilmiş Vize Başvurusunu Yükle) butonuna tıklayınız.
Aile veya grup başvurusu yapmak istiyorsanız kendi bilgilerinizi girdiğiniz bölümün  bitiminde  ‘Thank You’ (Teşekkür) sayfasında aile veya grup başvurusu oluşturma seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği işaretlediğinizde sizin başvurunuzdaki bazı bilgiler otomatik olarak yeni bir başvuru formuna aktarılır. Bu seçeneği işaretlediğinizde her aile bireyi veya her grup elemanı için  ayrı ayrı başvuru formu oluşturabilirsiniz. 
DS-160 formunuz detaylı olarak Amerika uzmanlarımız tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulur. Başvurunuzun en titiz şekilde incelenmesi ve DS-160 formunuzu doldurmak için vize uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.Detaylı bilgi için iletişim kısmından ofisimize ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek