Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika O Vizesi Nasıl alınır?

Amerika O Vizesi, Olağanüstü Yetenek ve Başarıya Sahip Bireyler için özel olarak oluşturulmuş vize türüdür.

O-1A, O-1B, O-2 ve O3 olarak alt sınıflara ayrılmıştır. Ticaret, film, TV, spor, eğitim, sanat ve bilim alanlarında olağanüstü yeteneğe sahip veya sıra dışı başarılara imza atan uluslararası kapsamda tanınan kişiler Amerika O Vizesine başvuru yapabilmektedir. Bu kişilerden yeteneklerini ispat etmeleri istenir.

Amerika O Vizesi üç sınıfa ayrılmaktadır.

O-1A Vizesi
Bilim, eğitim, ticaret ve spor alanında olağanüstü yeteneğe sahip kişiler için oluşturulmuş O-1A vizesine başvurabilir.

O-1B Vizesi
Televizyon, film, belgesel sektöründe sıra dışı bir başarıya sahip olan ve bu başarısı sayesinde dünya çapında tanınırlığı olan kişiler 0-1B vizesine başvuru yapabilmektedir.

O-2 Vizesi
O-1 Vizesi alan sanatçı ve sporcuya sahneleyecekleri bir performansta ya da spor gösterisinde yardımcı olacak, eşlik edecek kişiler O-2 vizesine başvuracaklardır. O-2 vizesi için bazı kriterlerin karşılanması şarttır.  Öncelikle bu kişinin etkinliğin ya da gösterinin ayrılmaz parçası olduğunu ispat etmesi gerekiyor. O-2 Vizesi alacak kişinin yapacağı işin ABD’li biri tarafından kolaylıkla yapılıyor olmaması gerekli. Bu kişi performansın ya da gösterinin başarıya ulaşması için gerekli beceri ve tecrübeye de sahip olduğunu izah edebilmeli.

O-3 Vizesi
O-1 ve O-2 vizesi alan olağanüstü yetenek ve başarıya sahip sanatçı, sporcu, iş insanı, ve eğitimcilerin, eşleri ve 21 yaşını doldurmamış, bekar çocukları ile yardımcıları Amerika’ya birlikte gidebilirler. Bu kişilerin O-3 vizesine başvuru yapmaları gerekir. O-3 vize sahipleri 3 yıla kadar Amerika’da kalabilirler, ABD Göçmenlik Hizmetleri Bürosu (USCIS) bu süreyi 1 yıl daha uzatabilir. O-3 vizesine sahip kişilerin ABD’de çalışma izinleri yoktur. Ancak çocuklar, tam veya yarı zamanlı olarak ücretsiz eğitim alabilirler. 

Yukarıdaki kategorilerden birine vize başvurusu yapacak olan kişilerin belirli tüm şartları yerine getirmiş olması gerekmektedir.

Amerika O Vizesi diğer şartlar ise kısaca şöyle sıralanmaktadır

Vize başvuru sahipleri ulusal ve uluslararası ün kazanmış olmalı bilim, eğitim, ticaret, sanat ve spor alanlarında göstermiş oldukları başarılarını belgelemeleri gerekmektedir.
Vize başvuru sahibi ulusal ve uluslararası ödüller almış ve bu başarıların medyada geniş kitlelere duyurulmuş olması önem arz etmektedir.
Uluslararası organizasyonlarda ve projelerde branşıyla alakalı seçkin itibarı olmalıdır.
Yüksek kazançlarını ispatlayabilmeleri gerekmektedir.
Bu kişiler, çalışmalarına devam etmek üzere geçici bir süreliğine ABD’ye geldiklerini ispat etmeliler. 
Sinema filmi ve televizyon sektöründe olan kişilerin de alanlarında sıra dışı özellikleriyle tanınmış, ünlü ve öncü olmaları gerekmektedir.
EB1 Vizesi
Amerika O Vizesi alan kişiler aynı zamanda Green Card başvurusu yapabilmektedir. Bu kişilerin EB1 vizesi alması gerekmektedir. EB1 vizesine başvuru yapacakların 10 şarttan en az 5’ini yerine getirmesi gereklidir. Bu şartlar arasında; dünyada kabul gören bir ödüle sahip olmak, jüri üyeliği yapmak, kitap yayınlamak ve aynı zamanda başvuru sahibinin çalışmalarının ticari getirilerinin olduğunu kanıtlayan belgeleri suması gerekiyor.

Amerika O Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Amerika O Vizesi İçin Gerekli Evraklar diğer vize türlerinde olduğu gibi kişisel bilgiler ve özel yeteneğinizin statüsüne göre değişiklik gösterecektir.

Olağanüstü Yetenek ve Başarıya Sahip Kişilerin başvuru yaptığı Amerika O vizesi için gerekli evraklar vize türüne ve başvuru yapacağınız merkeze göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle O vize başvurunuzu gerçekleştirmeden önce güncel evrak listesini öğrenmenizi öneririz. Amerika Konsolosluğu vize mülakatına giderken evraklarınızın orijinallerini yanınızda götürmeniz gerektiğini unutmayın. 

Kişisel Evraklarınız

Pasaport: ABD’deki kalış süresinin sonundan itibaren en az 6 ay geçerli olması gerekir. Eski vizelerinizin olduğu pasaport sayfalarının fotokopisi de eklenmeli)
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Biometrik Fotoğraf:
DS-160 formuna 5x5 ölçülerindeki fotoğrafınızı online olarak eklemelisiniz. Eğer yüklemeniz başarısız olursa vize görüşmesine gelirken fotoğrafınızı yanınızda getirmelisiniz.
Nüfus Kayıt Örneği
Vize İstek (talep) Dilekçesi:
Konsolosluğa hitaben yazılmış başvuru sahibinin seyahat amacını açıklayan yazı.
DS-160 Formu: Online ve İngilizce olarak doldurulmalı. Formun onay çıktısı vize görüşmesine gelirken getirilmeli.
I-129 Formu: ABD’deki Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu tarafından onaylanan Göçmen Olmayan Çalışma Dilekçesi
I-797 Formu: USCIS tarafından verilen onay numarasının da yer aldığı makbuz numarası.
Banka Hesap Özeti: Bize başvuru sahibi Amerika’da geçimini sağlayacak kadar geliri olduğunu gösterir belgeler.
Amerika O Vizesi İçin Gerekli Evraklar özel durumunuza göre çeşitlendirilebilir. Ofis ya da şubelerimizden evrak listenizi temin edebilirsiniz.

O vizesi ret

Amerika O Vizesine Nasıl Başvurulur?

Amerika O vizesine Nasıl Başvurulur? Sorusu ofis ve şube danışmanlarımızın en çok cevapladığı sorulardan biridir. Her ülke için çeşitlenebilir bu soru vize ülkesi, kategorisi ve vize süresi gibi bir çok nedenden dolayı çeşitli şekillerde cevaplanmaktadır. O vizesi için ise danışmanlarımız kısa bir yönerge ile vize sürecini şu şekilde özetlemektedir. Başvurularınız için danışmanlarımızdan daha detaylı bilgi alabilir ve işbirliği için evrak listenizi temin edebilirsiniz.

I-129 Formunu onaylatın
Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’nun onayladığı çalışma dilekçesini temin edin.

I-797 Formu isteyin
UCSIC çalışma onayı verdikten sonra bu onay numarasının da yer aldığı makbuz da temin edilmelidir.

DS-160 Formunu doldurun
Amerika O vizesi başvuru formunu İngilizce olarak doldurun. Bu formun onay sayfasını çıktı alarak, vize görüşmesine gelirken yanınıza alın. Başvuru formu doldurma detayları için tıklayın.

Evraklarınızı kargoyla bize ulaştırın
Yetkilimizden başvuru yapmayı planladığınız O vize türüne göre gerekli evrakları hazırlayıp, kargo ya da kurye ile ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkililerimiz evraklarınızı değerlendirerek, eksik veya hatalı belgeleriniz ile ilgili sizi bilgilendirecektir.

Vize randevunuzu biz alıyoruz
Olağanüstü yetenek ve başarı sahiplerinin aldığı Amerika O Vizesi başvuruları Amerika Konsolosluğu aracılığıyla yapılmaktadır. Yetkilimiz normal şartlarda ciddi bir bekleme süreci olan randevunuzu sizinle de görüşerek en yakın tarihe göre oluşturulmasına yardımcı olacaktır. Resmi tatiller ve vize türüne göre randevu almak biraz uzun sürebileceğinden istediğiniz tarihe vize alabilmek için en az 1 ay önceden vize işlemlerinizi başlatmanızı öneririz.

Mülakatta yetkilimiz size eşlik edecek
Randevu günü geldiğinde Amerika Başkonsolosluğu ya da Büyükelçiliğine giderek parmak izi kaydı vermeniz ve görüşmeye girmeniz gerekecektir. Randevu günü sizi konsoloslukta operasyon yetkilimiz karşılayacak ve süreç boyunca eşlik edecektir. Özellikle, sorulabilecek sorularla ilgili sizi bilgilendirecektir. 14 yaşını doldurmayan ve 80 yaşını tamamlamış kişiler mülakattan muaftır. Konsolosluk vize yetkilisi gerekli gördüğü takdirde başvuru sahibini yeniden mülakata çağırabilir ya da ek evraklar talep edebilir. Vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuz adresinize en uygun Postaneye gönderilecektir.

Amerika O vizesine Nasıl Başvurulur? yönergemizle başvurunuzu ret riskini asgari düzeyde tutarak gerçekleştirebilirsiniz. 

Amerika O Vizesi Ret
Amerika O Vizesi Ret, başvurunuzun onayı gibi olasılık dahilinde bir durumdur. Evraklarınızdaki eksiklik, güncel olmama, bilgi tutarsızlığı gibi nedenler vizenizin ret almasına sebep olabilir.

Amerika O vizesi başvurularının sonuçlanma süreleri vize türüne, dosyanızın doğru şekilde teslim edilmesine ve resmi tatillere göre değişebilir. Amerika Konsolosluğu sizden ek işlem ya da alternatif evrak talep edebilir. Başvurunuz 2 ay içinde sonuçlanır. O vizesi ücretleri kalacağınız süre ve şahsi özelliğinize göre değişim gösterebilir. Ortalama olarak verilen tarife ise 190 Dolar olarak belirtilmiştir. Ofislerimize canlı destek sistemimizden, bilgi@happyturizm.com mail adresimizden ya da telefon numaralarımızdan ulaşarak tüm sorularınızın cevabını alabilirsiniz.

Amerika O Vizesine sahip olmanız Amerika’ya kesin giriş yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Ülkeye girişinize onay verme yetkisi, Gümrük ve Sınır Güvenliği yetkililerinde. Eğer vizenizin süresi biterse Türkiye’ye dönmek zorundasınız, süresi dolan pasaportunuzda geçerli vizeniz varsa zarar vermemelisiniz ve bu pasaportunuzu seyahatiniz süresince yanınızda bulundurmalısınız.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek