Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi, Amerika’ya öğrenci olarak gidecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alabileceği 2 tür öğrenci vizesinin sınıflarıdır. F1 Öğrenci, M1 ise Mesleki Eğitim Vizesi’dir.  Sertifikalandırılmış kısa süreli kurslar da bu vizelere dahildir. Akademik ya da lisansa yönelik olmayan diğer kurslara katılacak olan kişiler ise Amerika Ziyaretçi Vizesi (B2) alabilirler.

Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi için en güncel evrak listesini ve vize şartlarıyla ilgili detayları merkez ofisimiz danışmanları tarafından hazırlanan bu yönerge yazımızda bulabilirsiniz. Detaylandırılmış ve şahsi özelliklerinizi kapsayan her bilgi aktarımı için ofislerimizi arayabilirsiniz.

Öğrenci Vizenizin olumlu sonuçlanmasında en büyük etken evraklarınızın tam ve ispatlanabilir olmasıdır. Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi konusunda uzman operasyon ve danışman ekibimiz sizlere süreç boyunca destek olacaktır.

Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi

Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi kişisel durumunuzu Konsolosluk vize değerlendirme yetkililerine bildiren ve eğitim alanındaki son halinizin özeti niteliğinde olacaktır. Evraklarınızın doğru, tam ve bilgilerin birbirini tamamladığından emin olmanız gerekmektedir. İspatlayamadığınız her bilgi size ret olarak dönecektir.

I-20 Formu
Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi alacak öğrencilerin, başvuru öncesi mutlaka temin etmesi gereken belge I-20 Formu’dur. Bu form, öğrencinin eğitim alacağı okuldan kabul edildiğini ve kayıt yaptırdığını gösterecektir. I-20 Formu tek başına yeterli değildir. Aşağıda belirttiğimiz evrakların da bildirilmesi gerekmektedir.

DS-160 Vize Başvuru Formu

Amerika Büyükelçiliği tarafından yönlendirilen sitede yer alan formu online ve İngilizce dilinde doldurmalısınız. İhtiyacınız halinde DS-160 Formunun doldurulması hususunda desteği vize yetkilimiz verecektir.

Pasaport
Seyahat bitiş tarihinizden itibaren azami 6 geçerliliği olmalı.

Biometrik Fotoğraf
Güncel, fonu beyaz ve 5x5 cm ebatlarında olmalı.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Nüfus cüzdanınızdaki detayların Pasaportunuzdaki bilgilerle uyum içinde gerekmektedir.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Adres (ikame) ve aile bilgilerinizi içermeli.

Vize Talep Dilekçesi
Konsolosluk başlığı atılarak İngilizce olarak yazılan ve gidiş amacını açıklayan şahsi dilekçe.

Muvafakatname
Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi başvuru sahibi 18 yaşından küçükse velilerin izninin olduğu noter onaylı belgenin aslı dosyanızda bulunmalıdır.

SEVIS I-901 Ödeme Dekontu
Eğitim alacak olan kişi (SEVIS) Öğrenci Takip Sistemi’ne kayıt edilecektir. Bunun için istenen ücret, ilgili ABD ilgili devlet kurumuna interaktif olarak ödenir. Bu ödemeyi yapmadan Eğitim vizesi başvurusunda bulunamazsınız.

Mezuniyet (diploma) ya da Öğrenci belgesi
Başvuru sahibi üniversite mezunu ise çıkış belgesi ya da diploma fotokopisi, öğrenci ise güncel öğrenci belgesi, eğitimine ara verecek ise kaydını dondurduğunu gösteren evrak. 

Transkript Dökümü
Üniversiteden yeni mezun oldu ise transkript dökümü dosyada bulundurulmalı.

Sertifikalar
Başvuru sahibinin varsa dil kursu sertifikaları, devam ediyorsa hangi kura gittiğini gösteren evrak, katıldığı programlara ait diğer sertifikalar.

Dil Yeterliliğini Gösteren Belgeler
GRE, GMAT, TOEFL, SAT ve benzeri kurumlardan alınan dil yeterlilik puanını gösteren belge.

Amerika vizesi ön başvuru formu

Amerika Turist Vizesi
Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi kapsamında başvuru yapacak kişilerin sponsor gösterme zorunluluğu vardır. Sponsorlar da yaptıkları işe ve konuma göre evrak beyanı yapmak zorundadırlar.

Sponsor olacak kişi emekli ise
Sponsor olunacağını içeren Vize Talep Dilekçesi-
İngilizce olarak kaleme alınarak Konsolosluk başlığı atılarak tüm masraflar için sponsor olunacağı belirtilecektir.
Emeklilik Kartı Fotokopisi
Emekli Maaş Belgesi
Banka Hesap Dökümü-
Öğrencinin ABD’de kalış süresi boyunca ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek bakiyenin yer aldığı hesaba ait kaşeli, imzalı banka hesap özeti.
Varsa Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi

Sponsor Olacak Kişi Sigortalı Çalışan ise
Vize Talep Dilekçesi-
Şirketin logolu iletişim bilgileri kayıtlı kağıdına İngilizce olarak yazılmış seyahat amacını ve tüm masrafların kendisi tarafından karşılanacağını açıklayan yazı.
Şirket Evrakları- Faaliyet Belgesi güncel (3 aya ait), İmza Sirküleri (geçerli tarihli), Ticaret Sicil Gazetesi kopyası, Vergi Levhası (güncel tarihli)
İşe Giriş Bildirgesi (SGK)
(4a) Hizmet Dökümü
Maaş Bordrosu -
Son üç ayı kapsayacaktır.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aylık döneme ait banka tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış olmalı.
Varsa Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi

Sponsor Olacak Kişi İşveren ise
Sponsor Vize Talep Dilekçesi -
Tüm masrafları karşılayacağını izah eden Konsolosluk yetkililerine hitaben yazılmış yazı.
Şirket Evrakları – Yukarıda belirtilen tüm evraklar
 (4b)Hizmet Dökümü – İnteraktif belge geçerlidir. (E-Devlet)
Şahsi Banka Hesap Özeti – Son üç aylık extre
Varsa Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi

Amerika F1 Öğrenci Vizesi gerekli olan eğitim alanları
• Üniversite ya da Kolej Öğrencileri

• Lise Öğrencileri

• Özel İlkokul Öğrencileri

• Papaz Okulu Öğrencileri

• Konservatuvar Öğrencileri

• Bir dil eğitim programı da dâhil olmak üzere diğer akademik kurumlarda eğitim alacaklar.

• Bir dil eğitimi programı haricindeki mesleki eğitimler veya tanınmış akademik olmayan kurumlar

Amerika F1/M1 Vizesi başvuruları Amerika Büyükelçiliği himayesinde vize işlemlerini yürüten Konsolosluklar aracılığıyla yürütülmektedir. Öğrenci vizesi işlem sırasında parmak izi kaydı vermek ve vize görüşmesine (mülakatına) katılmak zorunlu olduğundan başvuru sahibinin bizzat temsilciliğe gitmesi gerekmektedir.

Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi başvurularında gerekli evrakların kriterlere uygun hazırlanması, DS-160 Formunun tam doldurulması, Amerika’daki okuldan I-20 Kabul evrakının mutlaka alınması gerekiyor. Tüm bu aşamaların eksiksiz yerine getirilmesi vizenizin olumlu sonuçlanmasında büyük etkendir.

Amerika F1-M1 Vizesi

Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

Öğrenci Takip Sistemine Kayıt Olun

Amerika’daki okuldan kabul netliğini alan kişi, Öğrenci ve Değişim Programı Bilgi Sistemine (SEVIS) kaydedilmiş olur. Başvuru sahibi öğrenci, okul tarafından bildirilen zamanda SEVIS I-901 harcını ödemelidir. Ardından okul öğrenciye kabul ettiğine dair onayı gösteren I-20 Formu’nu gönderir. Başvuru sahibinin varsa eşi ve çocukları de kendisine eşlik edebilir. Bu kişilerin her biri I-20 Formu’nu almalıdır. SEVIS ücreti sadece başvuru sahibine özel bir ödemedir, diğer aile fertlerinin ödeme yapması gerekmez.

DS-160 Formunu doldurun

Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi başvuru formu elektronik ortamda ve İngilizce olarak doldurulacaktır. Bu formun içerdiği bilgilerin eksiksiz ve ispatlanabilir olması gerekiyor. Vizenizi inceleyecek olan konsolosluk yetkilileri bu formdaki beyanlarınızı asıl ibraz olarak alarak değerlendirmesini yapacaktır. Formu doldururken her hangi bir hata yapmak istemiyorsanız Happy Turizm Amerika yetkililerinden danışmanlık alabilirsiniz.

Evraklarınızı kurye/kargo ile ofisimize gönderin

Öğrenci ve Mesleki Eğitim vizesi için gerekli evrak listesini yetkilimizden alarak tüm yönergeleri tamamladıktan sonra evraklarınızı atanan danışmanınıza gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızın kontrollerini sağlayıp, eksik ya da hatalı belgelerinizle ilgili sizi yönlendirecek ve problemli noktaları çözümleyecektir.

Randevunuzu alıyoruz

Amerika F1 / M1 Öğrenci Vizesi işlemlerinde karar otoritesi diğer vize türlerinde olduğu gibi Amerika Büyükelçiliği’dir. Başvuru sahibinin parmak izi verme ve mülakata katılma zorunluluğu olduğu için konsolosluğa gelmesi şarttır. Amerika yetkililerimizle görüşmek üzere ofisimizle iletişime geçtiğinizde evraklarınız arasında her hangi bir eksiklik yoksa size uygun bir gün ve saatte randevunuz oluşturulacaktır. Size randevu günü vize merkezi olan konsolosluk noktasına giderek mülakata katılacak ve parmak izi kaydı vereceksiniz. Vize yetkilisinin gerekli gördüğü yerde başvuru sahibini tekrar mülakata çağırabileceğini ve ek alternatif evraklar isteyebileceğini unutmayınız.

Mülakatta yanınızda olacağız

Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi başvurusu için parmak izi vermek ve mülakata katılmak için geldiğinizde sizi yetkilimiz karşılayacak ve işlemleriniz süresince size rehberlik yapacaktır. Mülakat öncesi yetkililerin sorabileceği sorular ve dikkat etmeniz gerekenler konusunda yetkilimiz sizi bilgilendirecektir. Vize mülakatı için randevunuza saatinden önce gelmenizi tavsiye ederiz. Geç kalınan randevular iptal edilmektedir. 14 yaş altı ve 80 yaş üstü başvuru sahiplerinin parmak izi ve mülakat için konsolosluğa gelmelerine gerek yoktur.

Pasaportunuz PTT ile gönderilir

Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi başvurunuzun karar yetkisi ABD Büyükelçiliği yetkililerindedir. Başvurunuz onay alırsa vize yetkilisi pasaportunuzu adresinize en yakın PTT’ye gönderecektir. Bütün evraklarınızın eksiksiz olması vizenizin kesin olarak onaylanacağı anlamına gelmez. Vize yetkilisi başvurunuzu reddetme hakkına sahiptir. Vizeniz olumsuz sonuçlanırsa itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. Vize ücreti iade edilmez; bu durum siz başvurudan vazgeçtiğinizde de geçerlidir.  Amerika F1/M1 Öğrenci Vizenizin çıkmış olması ABD’ye giriş yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. 10 yıllık vize almış olsanız dahi,  ülkeye girişinize ve ne kadar süre kalacağınıza Gümrük ve Sınır Koruma Memurluğu (CBP) Görevlileri karar verecektir.

Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Öğrenci Vizesi başvurusundan sonraki 3 iş günü içinde olumlu ya da olumsuz bilgilendirme yapılmaktadır. Ancak bu durum konsolosluk ve büyükelçiliğin yoğunluğuna göre de değişiklik göstermektedir. Öğrencilerin eğitim süreci başlamadan okullarında olabilmeleri için resmi tatilleri ve oluşabilecek riskli durumları ön görerek erken başvuruda bulunmalarını öneriyoruz. Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi işlemleri okul/eğitim kurumu kayıt tarihinden 4 ay önceden başlayarak yapılabiliyor. Daha erken başvuru yapmanız mümkün lakin vize yetkilileri vizenin düzenlenebileceği tarihe kadar başvurunuzu bekletebilecektir. Bu sebeple 120 gün öncesi en ideal başvuru zamanıdır.

F1 /M1 Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizeniz Çıktıktan Sonra Amerika’ya Giriş

Amerika’daki bir okula yeni kayıt yaptırmış ve ilk defa gidecek öğrencilerin Amerikan Hükümeti İç Güvenlik uygulama kuralı sebebiyle, I-20 Formunda belirtilen başlama/ kayıt tarihinden 30 gün ya da daha az gün kalmışken ABD’ye giriş yapmalarını öneririz. Eğer programın başlamasına 30 günden fazla gün kala Amerika’ya gitmek isterseniz Amerika ziyaretçi vizesi almalısınız. Amerika topraklarına giriş esnasında göçmenlik müfettişine öğrenim amacıyla geldiğinizi mutlaka belirtmelisiniz.

İlk kez Amerika’ya gidecek öğrenciler haricindeki tüm öğrenciler, SEVIS kayıtları yeni tarihli olduğu sürece istediklerinde vize başvurusu yapabilir ve okulları başlamadan önce ABD’ye gidebilirler. Eğer öğrenci  ilk girişinden önce okul değiştirirse yeni kayıt olacağı okulundan I-20 formu alıp doldurmalı ve güncel öğrenci vizesi için yeniden başvuru yapmalıdır.

Öğrenim görmeye başladıktan sonra okul değiştirmeye karar verirseniz, geçerli olan Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi ve yeni I-20 Formu ile tekrar girmelisiniz.

Amerika F1/M1 Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi Uzatma

Amerika’ya giriş yapacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, uçakta I-94 Giriş Formunu doldurur. Pasaport kontrol memuru, forma Amerika’dan ayrılmanız gereken son tarihi yazarak bunu pasaportunuza ekler. Çıkış tarihi kısmında (Duration of Status) D/S yazıyorsa, ABD’de eğitim aldığınız sürece vizenizi uzatmanıza gerek yok anlamına gelir. Eğer formunuzda belirli bir çıkış tarihi belirtilmişse, bu süre dolmadan Türkiye’ye gelip yeniden öğrenci vizesine başvurmanız gerekecek.

Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi Ret

Belgeleriniz tam dahi olsa Amerika Öğrenci ve Mesleki Eğitim Vizesi Ret cevabı alabilirsiniz. Amerika vize başvurularında kesin bir onay söz konusu değil. Bu nedenle vizeniz onaylanmadan seyahat planınıza dair ödemelerinizi gerçekleştirmemenizi tavsiye ediyoruz.

Amerika’daki bir devlet okuluna gitmek için F1 Öğrenci Vizesi alan kişilerin ABD’de çalışma izinleri yoktur. Diğer F-1 ve M-1 vizesi sahibi öğrenciler ise sadece kendi eğitim alanlarıyla ilgili bir işte kampüs dışında çalışabilirler. Eğitim gördükleri okuldaki resmi memurlardan da çalışmaya başlamadan önce izin almaları gerekmektedir.

İptal edilmedikçe vizeniz başvuruda belirtilen son tarihe kadar geçerlidir. Pasaportunuzun süresi dolsa bile ne pasaportunuza ne de vize basılan sayfalara zarar vermeyin. Yenisini alsanız dahi vizenizin olduğu eski pasaportu da yanınızda taşımalısınız.

Başvuru sahibi Amerika’da eğitim aldığı sürece 21 yaşından küçük ve evli olmayan çocukları ve eşi de kendisine eşlik edebilir. Çocukları ABD’de okula gitmesine izin verilir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek