Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika Basın Vizesi ( I Vizesi ) Nasıl Alınır?

Medya, Radyo, film, yayıncılık sektörlerinin aktif aktörleri olmak üzere, muhabir, film ekibi, editör ve benzeri meslek grubu çalışanları iş bazlı Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek istediklerinde I Basın Mensupları Amerika Vizesi başvuru yapacaklardır.

Bu vize türüne başvuracak kişi Türkiye’de medya kuruluşunda muhabir, editör ve benzeri nitelikli faaliyet alanında çalışıyor olmalıdırlar.

I Basın Mensupları Amerika Vizesi ile Amerika’ya medya mensupları yabancılara yönelik temel eğitim faaliyetlerine katılabilir. Kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili bilgilendirici ve eğitsel medya faaliyetlerinde bulunabilirler.

Basın Mensubu Vizesine başvuru yapabilecekler aşağıda sıralanmıştır

Profesyonel Gazeteciler Birliği tarafından verilmiş bir kimliği olan ve bir olayı haber yapmak/belgesel çekmek isteyen medya organının asli çalışanları.
Filmin Prodüksiyon ve dağıtımıyla uğraşan medya üyeleri- Bu kişiler sadece filme alınan materyalin bilgi ya da haberini yayma amacı için çalışırlar. Bu durumda filmin finansman ve dağıtım kaynağının Amerika dışında bir ülkede olması gerekmektedir.
Sözleşmeli Çalışan Gazeteci: Profesyonel Gazeteciler Birliği tarafından verilmiş bir kimliği olan sözleşmeli gazeteci, bir ürün üzerinde ticari veya reklam amacı taşımayan sadece haber yaymak için bir çalışma yapmak isterse I Basın Mensupları Amerika Vizesi ne başvurabilir.
Amerika’da bürosu bulunan bir medya kuruluşuna bağlı olarak çalışan gazeteciler- Bu kişiler Amerika’daki bir etkinliği kendi ülkesindeki insanlara aktarmak için ABD’ye gitmek isterlerse Basın Mensubu vizesine başvurmaları gerekmektedir.
Turist bürosunun temsilcileri - Bu kişiler tamamen veya kısmen yabancı bir devlet tarafından kontrol edilen, finanse edilen turist bürolarının, o ülkeyle ilgili turist bilgilerinin yayınlanmasına katılan ancak A-2 vizesi alma hakkı bulunmayan hükümet yetkilileridir.
Kendi ülkesindeki bir organizasyonun ABD bürosunda çalışacak olan bilgi sahibi organizasyon çalışanları.
Medya çalışanları seyahatlerinde I Basın Mensupları Amerika Vizesi alamıyor. Bunun nedeni de ziyaret amaçlarının nitelikli haber toplama, yapma,  yayma ve bilgilendirme amacı taşımıyor oluşu. Bu basın mensuplarının Amerika’ya gidebilmek için H,O,P gibi geçici çalışma vizeleri veya ziyaretçi vizesi almaları gerekmektedir.

Basın Mensupları Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Basın Mensupları Amerika Vizesi için gerekli evraklar başvuru sahibinin meslek durumuna ve başvuru yapılacak olan konsolosluğa göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle başvuru sahiplerine temsilciliklerin ilgili sitelerini önceden incelemelerini öneririz. Ayrıca yetkilimizi arayarak ya da bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek Basın Mensupları Amerika Vizesi için 2024 güncel evrak listesini ve işlem prosedürünü öğrenebilirsiniz.

Kişisel Evraklarınız
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Pasaport
Biometrik Vesikalık Fotoğraf
E-Devletten alınan Nüfus Kayıt Örneği
Vize İstek Dilekçesi: Başvuru sahibi tarafından Konsolosluk başlığıyla yazılmış ve seyahatin sebebini açıklayan İngilizce dilekçe.
DS-160 Formu: Online olarak ve İngilizce doldurulmalı. Formun onay sayfasının çıktısı alınarak vize mülakatına yanınızda götürmelisiniz.
Sözleşme: Başvuru sahibi eğer bir medya kuruluşunda veya bağımsız çalışıyorsa iş sözleşmesi dosyaya eklenmeli.
Basın Kartı: Profesyonel Gazetecilik Birliği tarafından verilen resmi gazeteci kimliğinin nüshası.
Ziyaretçi Vizesi alınması gereken seyahat amaçları

ABD ziyaretinde katıldığı konferans ya da toplantıyla ilgili ülkesine döndüğünde rapor vermeyecek olan basın mensupları ziyaretçi vizesi almalıdır.

ABD’deki bir yükseköğrenim kurumunda, kâr amacı gütmeyen bir kuruluşta, devlet araştırma organizasyonu veya akademik bir aktivitede konuşma yapacak ve eğitim verecek gazeteciler, medya temsilcileri ziyaretçi vizesi almaktadırlar. Bu kişilerin konuşma yapacakları etkinlik 9 gün ile sınırlıdır. Başvuru sahibi bu tür faaliyetler için son 6 ayda beşten fazla kurumdan ödeme almamış olmalıdır.

Çalışma ve raporlama yapmayacağı bir seyahat ya da bağımsız bir araştırma için ziyaretçi vizesi alınmalıdır. Ayrıca herhangi bir ABD kaynağından gelir elde etmeyecek medya temsilcileri ziyaretçi vizesi alır. Ziyaret Vizesi için tıklayınız.

Basın Mensupları Amerika Vizesi sahiplerinin aile fertleri kişiye eşlik edebilir. Çocukların 21 yaş altında bekar olması gerekir. Çocuklar vize süresince eğitimlerini alabilir. Ancak eşte çocuklar da çalışamazlar. Aynı anda başvuru yapılabileceği gibi farklı bir zaman diliminde de başvuru gerçekleştirilebilir yalnız I vizesi sahibi asıl kişinin evrakı mutlaka başvuran kişide bulunmalıdır.

Basın Mensupları Amerika Vizesine Nasıl Başvurulur?

Basın Mensupları Amerika Vizesine Nasıl Başvurulur? ofislerimize en çok gelen soru tiplerindendir. Amerika vizesi danışmanlarımız size bu konuda kısa bir yönerge hazırladılar. Birkaç adımda başvurunuzu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

DS-160 Formunu doldurun
Amerika vize başvuru formunu İngilizce ve interaktif olarak doldurmalısınız. Biometrik vesikalık fotoğrafınızı formdaki ilgili bölüme online olarak ekleyin.

Evraklarınızı kargoyla bize ulaştırın
Basın Mensupları Amerika Vizesi için talep edilen evraklarınızı tam hazırladıktan sonra kargo veya kurye yoluyla ofisimize, şubelerimize ulaştırabilirsiniz. Yetkililerimiz evraklarınız ellerine ulaşır ulaşmaz incelemelerini sağlayıp size dönüş yapacaklardır. Eğer belgeleriniz arasında eksik ya da hatalı olanlar varsa yetkilimiz sizi uyararak hemen çözümleyecektir. Eğer eksik ve hatalı evraklarla vize başvurusu yaparsanız vizeniz reddedilebilir ya da başvuru süreciniz uzayabilir. Bu riskleri almak istemiyorsanız mutlaka danışmanlık almanızı öneririz.

Vize randevunuzu biz alıyoruz
Evraklarınızı hazırladıktan sonra sıra vize randevusu almaya geliyor. I vize başvuruları sadece Amerika Başkonsolosluğu veya Büyükelçiliğine yapılabiliyor. Ancak yoğunluk nedeniyle randevu almak haftaları bulabiliyor. Yetkilimizle iletişime geçtiğinizde evraklarınızı kontrol edip sizin için en kısa sürede randevu oluşturacaktır.

Mülakatta yanınızda olacağız
Randevu günü Amerika Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine gittiğinizde operasyon yetkilniz sizi karşılayacaktır. Parmak izi verme işleminde de size eşlik edecek, vize mülakatı hakkında da bilgi verecektir. Vize alıp alamayacağınıza karar verme yetkisi sadece Amerika Büyükelçiliği vize yetkilisi himayesindedir. Vize yetkilisi gerekli gördüğü takdirde ek evraklar isteyebileceği gibi sizi tekrar görüşmeye de çağırabilir. Vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuz adresinize en yakın Postane şubesine gönderilecektir.

Basın Mensupları Amerika Vizesi Ret

Basın Mensupları Amerika Vizesi Ret her daim karşılaşılabilir bir durumdur. Evraklarınız, belgeleriniz ya da mülakatınız iyi geçse dahi her zaman bu risk vardır.

Tüm öngörüleri değerlendirebilen bir danışmanlık firması ile çalışmanız bu risklerin asgaride seyretmesi demektir. Mesleksel, eğitim, ticari vizelerdeki evrak yoğunluğu ve prosedürleri çok olduğu için hata yapma olasılığınız çok yüksektir.

Basın Mensupları Amerika Vizesi almış olmak bu ülkeye gireceğinizi garanti etmez. ABD’ye girip giremeyeceğinize, ve ne kadar süre kalacağınıza Sınır ve Gümrük yetkilisi karar verecektir. Amerika’ya giriş yapacağınız limanda kalış süresini içeren I-94 Formu yetkili tarafından doldurulur. Eğer I vizesi sahibi gazeteci ya da basın mensubu aynı işveren için çalışmaya devam ederse kalış süresinin uzatılması için başvuru yapmasına gerek yoktur. Ama gümrük kapısındaki yetkili I-94 Formuna kalış süresi için bir tarih belirtmişse, vize sahibi ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’na başvurarak I- 539 Göçmen Olmayan Durumunu Uzatma / Değiştirme formunu doldurarak kalış süresini uzatmalıdır. 

Üstelik Basın Mensupları Amerika Vizesi Ret cevabı aldığında başvuru yaparken ödediğiniz kategoriniz için ortalama 160 Dolar olarak belirtilen rakam ya da daha fazlası iade edilmeyecektir. Riskleri en aza indirerek tecrübeli bir ekiple iş birliği yapmak isterseniz en yakın şubemize ulaşarak sürecinizi başlatabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek