Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesi, Türkiye vatandaşlarına Amerika’da staj yapabilme, kültürünü, tarihini ve geleneklerini tanıtabilme ve paylaşma ayrıcalığını veren, ve bu tecrübeyi yaşamak isteyen başvuru sahiplerine oluşturulmuş bir vize türüdür.

Uluslararası Kültürel Değişim Programı kapsamına dahil olan Amerika Q-1 Vizesi alan kişiler, ABD’de en fazla 15 ay kalabilmektedirler. Programları bittikten sonra 30 günlük süre dolmadan Amerika’dan ayrılmaları gerekmektedir. Eğer kişi yeniden başka bir Uluslararası Kültürel Değişim Programı kapsamında Q-1 Vizesine başvuru yapmak isterse Amerika dışında başka bir ülkede 1 yıl geçirmesi şartı vardır.

Ayrıca, Kültürel Değişim Programı Vizesi'ne başvuru yapacak kişilerin 18 yaşından büyük olması ve ülkesinin kültürel özelliklerine hakim olması gerekmektedir.

Q-1 vize sahiplerinin eş ve çocukları aynı vize türüyle beraberinde Amerika’ya gitme hakları yoktur. Aile fertleri ABD’ye gitmek isterlerse kendilerine uygun vize kategorisinden başvuru yapmaları gerekecektir.

Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı vizesi için ihtiyacınız olan bilgiye sizler için hazırladığımız bu yönerge sayfasıyla ulaşabilir, aklınıza takılan soruları merkez ofisimize ya da şubelerimize ulaşarak sorabilirsiniz.

Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesi Gerekli Evraklar

Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı vizesi gerekli evraklar başvurunun yapılacağı Amerika Büyükelçiliği veya Konsolosluğuna göre değişiklik göstermektedir. Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesi yetkililerimizle bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek ya da Canlı Destek sistemimizden iletişime geçebilir durumunuza uygun evrak listesini öğrenebilirsiniz.

Kişisel Evraklarınız
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Pasaport:
Varsa eski pasaportlarda sunulmalı.
Biometrik Fotoğraf: 5x5 ebatlarındaki fotoğraf DS-160 Formunda fotoğraf bölümüne eklenmelidir.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Aile bağlarını göstermeli.
DS-160 Formu: İngilizce ve interaktif ortamda doldurun. Onay sayfasının çıktısını ise vize görüşmesinde yanınızda bulundurun.
Vize Talep Dilekçesi: Seyahat sebebinizi izah eden İngilizce dilekçe.
Çalıştığınızı gösterir belgeler: Seyahatiniz bitiminde Türkiye’ye döneceğinizi kanıtlayan işinize ait belgeler. (İşe Giriş Bildirgesi, Maaş Bordrosu, Hizmet Dökümü gibi.)
I-129 Formu: Amerika Kültürel Değişim Programı Vizesi şartlarından biri olan ABD’deki işveren tarafından USCIS’dan alınan Göçmen Olmayan Çalışma Dilekçesi
I-729 Formu: USCIS tarafından onaylanan dilekçenin makbuz numarasının yer aldığı form.
Banka Hesap Dökümü: Amerika seyahatinizi karşılamaya yetecek kadar maddi imkanınız olduğunu gösterir banka özeti. Banka tarafından kaşelenmiş ve imzalı olmalıdır. 
Sponsorun Banka Hesap Özeti: Eğer Amerika seyahatinizi kendiniz karşılayamayacaksanız Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesi Gerekli Evraklar listenizde sponsor olacak kişinin banka hesap dökümünü ve mali durumunu gösterir diğer belgeleri de dosyanızda sunmanız gerekmektedir.

Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesine Nasıl Başvurulur?

Ofislerimizde en çok cevapladığımız sorulardan biri Vizeme nasıl başvururum? Dur. Uzmanlarımız bu konuya has her ülke vize kategorisi için bir yönerge hazırladı. Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesine Nasıl Başvurulur?

I-129 Formunu onaylatın
Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu tarafından onaylanan çalışma izin dilekçesini temin edin.

I-797 Formu isteyin
Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesi kapsamında aldığınız çalışma izin dilekçesi onay numarasının da yer aldığı makbuzu dosyanıza ekleyin.  

DS-160 Formunu doldurun
Başvuru formunu İngilizce ve online olarak doldurun. Fotoğrafınızı forma yüklemeyi unutmayın. Eğer yüklemeyi başaramazsanız vize görüşmesine gelirken fotoğrafınızı yanınızda getirin.

Evraklarınızı bize ulaştırın
Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesi başvurusunun en önemli aşaması evrakların hazırlanmasıdır. Evraklarda bir eksiklik ya da hata vizenizin reddedilmesine ya da sürecin uzamasına neden olabilir. Vizenizi riske atmak istemiyorsanız yetkilimizi arayıp güncel evrak listesini öğrenebilirsiniz. Hazırladığınız evrakları kargo aracılığıyla ofisimize gönderdiğinizde yetkilimiz en kısa sürede incelemelerini yapacak ve sizi bilgilendirecektir.

Vize randevunuzu biz alıyoruz
Evraklarınızı tamamladıktan sonra sıra vize randevusunun alınmasına geliyor. Amerika Kültürel Değişim Programı Vizesi başvuruları sadece Amerika Büyükelçiliği’nin yetkisinde Konsolosluklar aracılığıyla yapılabiliyor. Ancak bu iki temsilcilikten randevu almak yoğunluk ve resmi tatiller nedeniyle çoğu zaman uzun sürüyor. Yetkilimizle iletişime geçtiğinizde en kısa sürede size en uygun gün ve saate randevunuzu alacaktır. Vizenizin seyahat tarihinize yetişmesi için en az 1 ay erkenden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.

Mülakatta yanınızda olacağız
Randevu günü Amerika Başkonsolosluğu ya da Büyükelçiliğine gittiğinizde sizi yetkilimiz karşılayacak. Parmak izi verme işlemi sırasında size eşlik edecek olan yetkilimiz, mülakatta çıkabilecek sorularla ilgili olarak da sizi bilgilendirecektir. Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesi işlemlerinde 14 yaşından küçük 80 yaşından büyüklerin parmak izi vermek ve mülakata katılmak için Amerika Konsolosluğu ya da Büyükelçiliğine şahsen gelmelerine gerek yoktur.

Vize yetkilisi gerekli gördüğü takdirde sizi tekrar mülakata çağırabileceği gibi ek evraklar da isteyebilir. Q-1 Vizesini almış olmanız kesin olarak Amerika’ya girebileceğiniz anlamına gelmiyor. Ülkeye girişinize ve kalış sürenize karar verme yetkisi Amerika Gümrük ve Sınır Güvenliği yetkililerindedir. Vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuz adresinize en yakın postane şubesine gönderilecektir. Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesine Nasıl Başvurulur? sorunuzun haricinde merak ettiğiniz diğer konular için bize ulaşın.

Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesi Ret

  • Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesi Ret, karşılaşabileceğiniz bir olasılıktır. Başvuru sonucunuz ret olarak cevaplandığında size sebebi de bildirilir. Lakin o ana kadar harcama yaptığını vize harcı da dahil tüm ödemeler iade edilmeyecektir.
  • Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesi ücreti kategori bazlı ortalama 190 Dolar’dır. Vize harcı olarak alınır ve süresine göre değişebilir. Daha detaylı hesaplama için danışmanınızdan bilgi almanızda fayda var.
  • Amerika Q-1 Kültürel Değişim Programı Vizesi Ret mektubu, başvuru danışmanlığı, evrak listesi gibi konularda rehberliğimizden faydalanmak için lütfen bize ulaşın.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek