Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Amerika Vize Muafiyet Programı ( Visa Waiver Program –VWP) Nedir?

Amerika Vize Muafiyet Programı ( Visa Waiver Program –VWP ) AB üyesi ülkeler içinde olmak üzere 38 ülkenin vatandaşının vize almalarına gerek kalmadan ABD’ye 90 gün ya da daha kısa süreli turizm ve iş seyahatleri gerçekleştirmelerini sağlamaktadır.

VWP kapsamında Amerika yolculuğuna çıkacak kişinin öncelikle ESTA Vizesi (Electronic System for Travel Authorization - Seyahat Onayı Elektronik Sistemi) alması gerekmektedir. Vize Muafiyeti Programını kapsayan ülke vatandaşları dilerlerse Amerika B Vizesine de başvuru yapabilmektedirler.

ESTA Vizesi başvuruları Amerika seyahatlerinden en az 72 saat önce yapılmalıdır. Bu süreyi geçiren yolcuların ESTA Vize başvurusu yapma hakkı vardır; lakin başvuruları onaylanmadığı yani ret aldıkları zaman Amerika seyahatlerini yapabilmek için gerekli vizeye başvuracak zamanları olmayacaktır. Bu nedenle ESTA Vize başvuru işleminizi seyahat gününüzden çok daha erken yapmanızı tavsiye ederiz.

Esta Vizesi’ne devlet ödemesi 14 Dolar olarak ücretlendirilmiştir.

ESTA Vizesi’nin geçerli olma süresi 2 yıldır. Bu süre içinde ESTA başvurunuz sırasında Evet ya da Hayır olarak belirttiğiniz yanıtlar değişmediği veya pasaportunuzun geçerlilik süresi dolmadıkça istediğiniz zaman ABD’ye seyahat edebilirsiniz.

ESTA Vizesi onaylandıktan sonra verilen referans numarası saklanmalıdır. Çünkü pasaportunuzun süresi dolduğunda ESTA bilgilerinizi güncellemeniz gerektiğinde bu bilgiye ihtiyacınız olacaktır.

Vizeniz için tüm ana bilgileri topladığımız sayfamızda ESTA Amerika Vizesi başvuru şartları ve Vize Muafiyeti Programı ile ilgili detaylı bilgileri bulabilirsiniz. Vize işlemleri belli bir statüde ve deneyim gerektirmektedir. Vize alımlarında danışmanla çalışıyor olmanız size zaman tasarrufu ve vize reddi gibi risk alacağınız konularda olasılığı minimum düzeyde tutacaktır.

Happy Turizm ofisimizle iletişime geçtiğinizde Amerika Vize Muafiyet Programı ve bağlantılı olan ESTA vize başvurularınız yetkilimiz tarafından hızla ve problemsiz bir şekilde gerçekleştirilecektir.

Amerika Turist Vizesi

Amerika Vize Muafiyet Programı İçin Gerekli Şartlar

Amerika Vize Muafiyet Programı İçin Gerekli Şartlar Amerika Büyükelçiliği tarafından kurala bağlanmıştır. Vize Muafiyet Programı kapsamında kişinin Amerika’ya vizesiz gidebilmek için bazı şartları yerine getirmesi şarttır. Bunlar aşağıda sıralanmıştır.

Seyahat Amacı, Amerika B Tipi Ziyaretçi vizesine uygun olmalıdır.
Amerika’ya VWP kapsamında vizesiz gidişe izin verilen faaliyetleri;

Ticari Amaçlı Faaliyetler

İş Ortaklarıyla görüş alıverişinde bulunmak
Bilimsel, eğitsel, mesleki ve ticari konferanslara katılmak
Kısa süreli eğitimlere katılmak (Konaklama masraflarınız hariç hiçbir ödemenizi Amerika menşeili bir kaynağa ödetmemelisiniz.)
Bir sözleşmenin müzakeresini yapmak
Turistik Amaçlı Faaliyetler

Turizm ve Tatil
Arkadaş ve Akraba Ziyareti
Tıbbi Tedavi
Sosyal hizmet kuruluşlarının düzenlediği etkinlikler
Amatörlerin katıldığı müzik, spor gibi etkinlik veya yarışmalar
Kısa süreli kurslara kayıt (Bir yarışma özelliği taşımamalı. Örneğin, iki günlük yemek dersi v.b)
Ayrıca, ABD’den transit geçiş yaparak Kanada ve Meksika’ya gitmek isteyen gezginlerde ESTA Vizesi almalıdırlar.
VWP kapsamında olan otuz sekiz ülkeden birinin vatandaşı olmak zorunludur.
Amerika Vize Muafiyet Programı yukarıda da belirttiğimiz gibi Avrupa Birliği ülkelerini de içeren 38 ülkenin vatandaşları başvurabiliyor.

VWP’ye dâhil olan ülkeler; Slovakya Şili, Letonya, Slovenya Çek Cumhuriyeti, Lihtenştayn, Güney Kore, Litvanya, İspanya, Estonya, Lüksemburg, İsveç, Danimarka,  Finlandiya, Andora, Macaristan, Norveç, İzlanda, Portekiz, Avusturya, İrlanda, San Marino, Belçika, İtalya, Singapur, Brunei, Japonya, Malta, İsviçre Fransa, Monako, Tayvan, Avusturalya, Almanya, Hollanda, İngiltere, Yunanistan, Yeni Zelanda olarak sıralanmaktadır.

İran, Sudan, Irak, Suriye ve Sudan vatandaşları listedeki ülkelerden birinin vatandaşı olsalar dahi VWP kapsamında ABD’ye seyahat edemezler.

Ayrıca, İngiliz vatandaşlarının İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda, İskoçya, Man Adası ve Kanal Adaları’nda sınırsız ikamet hakkı bulunmalıdır.

VWP ile seyahat edecek kişi ESTA Vizesi almalıdır.
Amerika Vize Muafiyet Programı (Visa Waiver Program –VWP ) kapsamında Amerika’ya vizesiz seyahat edecek olan kişi, ABD’ye bağlı bir hava ya da deniz yolu aracına binmeden önce ESTA Vizesi (Seyahat İzin Belgesi) alması gerekmektedir.

ESTA, Amerika’ya turizm veya iş amaçlı vizesiz seyahat etme hakkını belirlemek için (DHS) Vatan Güvenliği Departmanı ve (CBP) Gümrük ve Sınır Güvenliği Departmanı’nın otomatik web tabanlı vize onay sistemidir.

Vize Muafiyet Programının İyileştirilmesi ve Terörist Seyahatini Önleme Yasasına göre belirlenen ülkelerin vatandaşı olmamalıdır.
1 Mart 2011’den itibaren çıkan kural kapsamıyla İran, Irak, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen’e seyahat eden veya bu ülkelerde bulunan kişiler (diplomatik ve askeri amaçlı seyahatler dışında) VWP sistemiyle Amerika’ya giremezler.

Bu ülkelerden birinde askeri ya da diplomatik görev nedeniyle yasadan muaf olması gereken bir kişinin ESTA Vizesi reddedilirse, Gümrük ve Sınır Güvenliği Departmanı’yla (CBP)  iletişime geçmesi gerekir. Kişi aynı zamanda göçmen olmayan bir vize için ABD Büyükelçiliği’ne ya da bağlı Konsolosluğa başvuru yapabilir.

VWP ile seyahat edecek kişi doğru pasaport türüne sahip olmalıdır.
Amerika Vize Muafiyet Programı kapsamında Amerika’ya gidecek olan kişinin ABD ziyareti bitiminden sonra en az 6 ay geçerliliği olan bir pasaporta sahip olması gerekmektedir. Ayrıca ailenin her ferdinin kendine özel pasaportu olmalıdır.

1 Nisan 2016 tarihinden itibaren geçerli olan uygulamaya göre ise VWP’ den faydalanacak kişilerin E-Pasaporta sahip olması gerekmektedir. E- Pasaport elektronik çip yerleştirilmiş güvenli bir pasaporttur. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından belirlenen standartlara uygun olan E-Pasaportun biyografik sayfasında makine tarafından okunabilen bölgesi bulunmak zorundadır.

ESTA Vizesi için uygun olmayan seyahat amaçları
Kredili bir eğitim programına katılmak, Amerika'da çalışmak, Radyo, film, gazete gibi yabancı medya organında çalışmak, ABD’de sürekli ikamet etmek

ESTA Vizesi Ret

Amerika Vize Muafiyet Programı kapsamında alınacak ESTA Vizesi için ret cevabı da olasılık dahilindedir. B1 ve B2 şartlarını harfiyen yerine getirmeniz ve yukarıda bahsettiğimiz şartlara uygunluk göstermeniz. Eksiksiz ve ispatlanabilir belge dosyası sunmanız ve önceki seyahatlerinizde kurala, kanuna ya da sosyal sağlık ve güvenlik konularında hassasiyetli olmanız gerekmektedir.

Eğer Amerika Vize Muafiyet Programı (Visa Waiver Program –VWP) kapsamında başvurusunda bulunduğunuz ESTA Vizesi Ret cevabınız gelir ise uzmanlarımız çözümleme konusunda size yardımcı olacaklar, istisnai ciddi bir problem ön görülmediyse vize başvurunuzu yineleyeceklerdir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek