Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

E2 Amerika Yatırımcı Vizesi Nasıl Alınır?

E2 Amerika Yatırımcı Vizesi, Türkiye ve Amerika arasında dönemsel olarak gerçekleşen ticari ya da yatırım bazlı anlaşmalar neticesinde ilişkilerin verimli fayda sağlaması amacıyla  ayrıcalıklı olarak doğmuş bir vize türüdür.

ABD’ye yatırım vizesi ile gitmek isteyen başvuru sahipleri,  yatırım yapılan teşebbüsü geliştirme, teşebbüsün yönetimini alma ve yeterli sermayeye sahip olma kriterlerini taşıması gerekmektedir. Amerika şirketinin en az yüzde 50’sinin vizeye başvuru yapacak Türk vatandaşının aidiyetinde olması gerekmektedir.

E2 Yatırımcı vizesine şirket (firma) sahibi, ortakları, yöneticisi, müdürü veya önem arz eden bir pozisyonda olan kişiler başvurabilir. Yatırım için bir taban rakam belirtilmemiştir, yapılan işin değeri ile yatırımın dengeli olması, aktif ve yeterli olması kafidir. Ayrıca vize işlemi başlatacak kişinin Amerika’da kalıcı ikame etmek amacıyla vize başvurusunda bulunmaması aranan şartlar arasındadır. Şirketin ülke ekonomisine ve istihdam yaratma hususunda inandırıcı ön görüleri olmak zorundadır.

Yatırımcı vizesi alan kişi, kısa bir sürenin ardından Green Card’a başvurarak Amerika’da kalıcı yaşam iznine sahip olabilir. Bu arada E2 Amerika Yatırımcı Vizesi alan kişi, aile fertlerini de (eş ve 21 yaşını doldurmamış bekar çocuk) aynı vizeyi alarak Amerika’ya götürebilir. Eş ve çocukların uyruklarının E2 vize sahibi ile aynı olması gerekmemektedir.

En çok karşılaşılan yanlış başvuru Tüccar vizesi ile Yatırımcı vizesi arasında yaşanmaktadır. Bu sebeple Tüccar Vizesi sayfamızı ziyaret ederek özelliklerini öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Amerika Vizesi temsilcilerimiz E2 Amerika Yatırımcı Vizesi güncel evrak listesi ve başvuru prosedürü ile ilgili bu yazımızı derlediler. Aklınıza takılan ya da başvuru işbirliğine dair çalışma başlatmak istediğiniz her an gerek Canlı Destek sistemimizden gerek diğer iletişim kanallarından uzmanlarımıza ulaşabilir, güvenle başvurunuzu başlatabilirsiniz.

Amerika Turist Vizesi

E2 Amerika Yatırımcı Vizesi Gerekli Evraklar

E2 Amerika Yatırımcı Vizesi Gerekli Evraklar Tüccar Vizesi ile hemen hemen aynıdır. Burada asıl evrak olan başvuru formunuzun gerçek, ispatlanabilir ve eksiksiz doldurularak diğer evrakların da o hassasiyetle hazırlanmasıdır. Online olarak Büyükelçilik yetkililerine yönlendirilen evraklar 80 Sayfayı aşmamalıdır. Otoritenin önerdiği sıralamada yüklenmelidir.

Kişisel Evraklarınız

DS-160 Formu: İngilizce dilinde ve internet üzerinden doldurulup onay sayfasının çıktısı alınmalı.
DS-156E Formu: E2 Amerika Yatırımcı Vizesi Asıl başvuru sahibi için doldurulmalı.
G-28 Formu: E2 Yatırımcı vizesi başvuru sahibi adına vekâlet verilen üçüncü şahıs tarafından yapılacaksa doldurulmalı.
Pasaport: Vize bitiminden sonra en az 6 ay geçerliliği olmalı.
Nüfus Kayıt Örneği: Bütün aile bağı ve iletişim bilgilerini kapsamalı.
Ülkeye Dönüş Yazısı: Asıl başvuru sahibi ABD’deki resmi statüsü sona erince geri döneceğini belirtmeli.
Evlilik Cüzdanı

Şirket Evraklarınız

Firmayı, başvuru sahibini tüm açılardan anlatan yazı: Amerika’daki şirketi ve sahibinin özelliklerini açıklayan yazı.
Detaylı İş Planı: 5 yılı kapsayan kâr/zarar fizibilitesini gösteren iş organizasi hazırlanmalı.
Vergi Beyannamesi: Son 2 yıla ait vergi dökümleri gösterilmeli. 
W/2 ve W/4 Vergi İade Formları: Çalışanların aldığı ücretleri ve vergi kesintilerini gösteren formlar.
Çalışanların maaş kayıtları ve kişisel bilgileri
Şirketin mülkiyetini gösterir belgeler
Şirketin birden fazla sahibi varsa;
Şirketin kuruluş evrakları, ticari sicil gazetesi, hisse sahiplerine ait pasaport kopyaları, faaliyet raporu.
Yatırımları gösteren belgeler: İş anlaşmaları, kira kontratları, satış sözleşmeleri, banka hesap evvrakları, faturalar, banka dekontları.
E2 Amerika Yatırımcı Vizesi Asıl Başvuru Sahibinin özgeçmişi.
Başvuru sahibine ait diploma, sertifika, katılım belgesi ve referans mektupları.

E2 Amerika Yatırımcı Vizesi Gerekli Evraklar genel olarak yukarıdaki gibi olup Konsolosluk yetkilileri ek ya da alternatif evrak talep edebilir.

E2 Amerika Yatırımcı Vizesi Nasıl Alınır?

E2 Amerika Yatırımcı Vizesi Nasıl Alınır? Sorusu ofislerimizin en sık yanıtladığı sorulardan biridir. Her ülkede her kategoride yürütülen kriterlerin farklılıkları sorumuzun cevabını da etkilemektedir.

DS-160 ve DS-156E Formlarınızı doldurun: E2 Amerika Yatırımcı vizesi için bu iki form online ve İngilizce olarak doldurulur. Formları doldurmadan bize ulaşırsanız ülke uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.
Evraklarınızı ofisimize ya da şubelerimize gönderin: E2 vize başvurusu için gerekli evrakları hazırlayarak ofisimize kargo veya kurye yoluyla ulaştırmanız halinde yetkilimiz belgelerinizi uygulamaları ve yasal prosedürleri baz alarak inceleyecektir.
Randevunuzu ayarlayacağız: Evraklarınızın tam, eksiksiz ve usule uygun olduğunu düşünen yetkilimiz size evraklarınızı Amerika Büyükelçiliği’nin web adresine yüklemiz konusunda destek olacaktır. Evraklarınız vize yetkilileri tarafından 6 ile 8 hafta aralığında incelenir. Eğer, başvurunuzda bir sorun olmadığı düşünülürse Konsolosluk vize merkezi yetkilileri size bir vize randevu gün ve saati verecektir.
Mülakatta yetkilimiz size eşlik edecek: Randevu gün ve saatinde vize merkezinde danışmanınız sizi karşılayacak, parmak izi kaydınız alınırken eşlik edecek ve mülakata dair sizi hazırlayacaktır.
Pasaportunuz PTT kargo ile gönderilir: E2 Amerika Yatırımcı Vizesi başvurunuzu Amerika Büyükelçiliği değerlendirecektir. Belgelerinizin konsoloslukta incelenmesi yaklaşık 6-8 hafta aralığında sürmektedir. Vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuz adresinize en yakın Postane şubesine gönderilir. Vizeniz onaylanmadan önce Amerika için seyahat bileti ve otel rezervasyonu yaptırmamanızı öneririz.
E2 Amerika Yatırımcı Vizesi Nasıl Alınır? sorunuzun cevabı sizin özel durumunuza göre de değişkenlik gösterecektir. 

E2 Yatırımcı Vizesi Ret

E2 Yatırımcı Vizesi Sahiplerinin Aileleri Nasıl Vize Alır?

E2 Yatırımcı Vizesi sahiplerine eşi ve 21 yaşını doldurmamış ve evlenmemiş çocukları da Amerika’ya giderken eşlik edebilir. Bu aile üyelerinin her biri için E2 vize başvurusu yapmak gerekmektedir.

G-28 ve DS-160 Formu doldurulup vize ücretleri ödendikten sonra evraklar online olarak Amerika Büyükelçiliği’ne gönderilir. Belgelerin incelenmesi tamamlandığında başvuru sahibi randevuya çağrılır. Parmak izi kaydı alma ve görüşme sonrası E2 Vize sahibinin aile üyelerine de istisnai bir durum olmaz ise vize verilir. E2 Amerika Yatırımcı Vizesi sahibinin eşi Sosyal Güvenlik Numarası aldığında Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu’na başvuru yapılarak, çalışma izni alındıktan sonra istediği işte çalışabilir. E2 vize sahibinin bekar şartı aranan çocukları ise okul kütüphanesi hariç çalışamaz. Çocuklar 21 yaşını tamamladığında Türkiye’ye dönmek zorundadır.

E2 Yatırımcı Vizesi Ret
E2 Yatırımcı Vizesi Ret karşılaşabileceğiniz olasılıklardan biridir. Yürütülen vize politikaları ve yoğunluk başvurunuzun şarta, uygulamalara uygunluğunu en ince ayrıntısına kadar incelemektedir. Bu sebeple gerek evraklarınızın düzenlenmesinde gerek formunuzun doldurulma sürecinde dikkatli olmanız gerekmektedir.

E2 Yatırımcı Vizesi başvuru sürecinde vize ücretiniz kalacağınız süreye göre değişkenlik gösterir. Büyükelçiliğin verdiği ortalama vize harcı ise 205 Dolar’dır. Başvuru yapmadan önce ödemeniz gereken tutarı hesaplatmanızı öneririz. Ayrıca, vizeniz ret cevabı aldığında ne yazık ki konsolosluk nezdinde alınacak bu ücret iade edilmeyecek yeni başvurunuzda tekrar ödeme yapmanız gerekecektir.

E2 Yatırımcı Vizesi Ret ya da evrak listeniz ya da diğer E2 Amerika Yatırımcı Vizesi hakkında sorularınız için bizimle ile iletişime geçerek  başvurunuzu güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek