Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Amerika Vizesi

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

J1 Amerika Değişim Programı Vizesi Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir değişim programı için söz konusu kurumlardan onayını alan kişiler J1 Amerika Değişim Programı Vizesi'ne tabidir. Programa kabul edilen başvuru sahibi öncelikle SEVIS’e (Değişim Programı Bilgi Sitemine) kaydedilir, akabinde SEVIS I-901 kayıt ücretini yatırır. Değişim Programı, katılımcının aile fertlerinin de kendisine eşlik etmek üzere Amerika’ya gelmesine izin veriyorsa ek bir ücret alınmaz.

Başvuru sahibini değişim programına kabul eden sponsor kurum vize başvurusunda ibraz etmek üzere DS-2020 Formu verir. Program dahilinde eş ve çocuklar da varsa her aile ferdi için form doldurulmalıdır.

ABD İç Güvenlik düzenlemeleri gereğince J1 Değişim Programı Vizesi ile ülkeye ilk kez gidecek başvuru sahipleri ile eş ve çocukları DS-2019 Formu’nda belirtilen başlangıç tarihinden 30 gün veya daha az gün kala ABD’ye giriş yapmalıdır. Süre kısıtlaması daha önceki katılımcılar için uygulanmaz, onlar istedikleri tarihte ülkeye giriş yapabilme ayrıcalığına sahiptirler.

J1 Değişim Programı Vizesi onaylanan kişiler, Amerika’ya daha erken gitmek isterlerse ayrıca B2 Ziyaretçi vizesi almaları gerekmektedir. J1 vizesi ile öğrencilere program bittikten sonra Amerika’dan ayrılmaları için 30 gün ek süre verilir. 

Amerika J1 Değişim Programı Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Amerika J1 Değişim Programı Vizesi İçin Gerekli Evraklar belli bir düzeni takip eder. Bu evraklar doldurulan formların Konsolosluk nezdinde sağlaması yapılmak için kullanılır. Bu sebeple formlarınız ile evraklarınızı içeren bilgiler tutarlı olmalıdır.

Kişisel Evraklarınız
DS-160 Formu: Amerika Dışişleri Bakanlığı resmi sayfasında yer alan formu İngilizce ve online olarak doldurmanız gerekmektedir. Formun onay çıktısını vize görüşmesine giderken yanınızda götürmelisiniz.
DS-2020 Formu: Değişim programının sponsoru tarafından gönderilir. Başvuruyu yapan kişi tarafından doldurulmalıdır.
DS-7002 Formu: Staj programına katılan başvuru sahibinin çalışacağı şirkette neler yapacağını ve hangi eğitimlere tabii tutulacağını gösteren bir formdur.
Pasaport
Biometrik Fotoğraf
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Adres ve aile bilgilerini içermeli.
Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben yazılan ve Amerika’ya gidiş amacını açıklayan İngilizce yazı.
SEVIS I-901 Harcı Ödeme Dekontu
J1 Amerika Değişim Programı Vizesi alacak  kişilerin sponsor gösterme zorunluluğu vardır. Sponsor olacak kişinin iş ya da gelir durumuna göre evrak temin etmesi gerekmektedir.

Sponsor Olacak Kişi Emekli ise
Vize Talep Dilekçesi - Seyahat giderlerinin bizzat kendisi tarafından karşılanacağını belirten dilekçe.
Emekli Kartı Fotokopisi
Emekli Maaş Bordrosu
Banka Hesap Dökümü
Kira geliri, tapu ve araç ruhsatı fotokopisi

Sponsor Olacak Kişi SSK’lı Çalışan ise
Vize Talep Dilekçesi
Şirket Evrakları: İş Faaliyet belgesi, imza sirküsü, vergi levhası, ticaret sicil gazetesi fotokopisi,
İşe Giriş Bildirgesi (SGK) ve Hizmet Dökümü
Maaş Bordrosu (son 3 ayı kapsayan)
Banka Hesap Dökümü
Kira gelir, tapu ve araç ruhsatı

Sponsor Olacak Kişi İşveren ise
Sponsor Vize Talep Dilekçesi - Amerika Konsolosluğu’na başlığı atılarak İngilizce yazılmalı, masrafların kendisi tarafından karşılanacağı net olarak belirtilmeli.
Şirket Evrakları: Faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, ticaret sicil gazetesi Fotokopisi
SGK Hizmet Dökümü
Banka Hesap Özeti (son 3 aya ait kaşeli ve imzalı olmalı)
Kira geliri, tapu ve araç ruhsatı fotokopileri
Amerika vizesi ön başvuru formu

Amerika Turist Vizesi
J1 Amerika Değişim Programı Vizesine Dahil Olan Programlar
Au-Pair Programı
Doktor Değişim Programı   
Hükümet Ziyareti Programı
Kamp Danışmanı Programı     
Kısa Vadeli Akademisyen Değişimi Programı         
Kolej ve Üniversite Öğrencileri 
Öğretmen Değişim Programı
Profesör ve Araştırma Görevlisi Değişim Programı
Staj Programı       
Uluslararası Ziyaretçi Programı
Uzman Değişim Programı
Yaz Çalışma ve Tatil Programı                                 
Ek Hizmetlerimiz
J1 Amerika Değişim Programı Vizesine başvuran kişiler evraklarını eksiksiz hazırlamış olsalar bile vizelerinin olumlu sonuçlanacağının garantisi yoktur. Bu nedenle vizeniz onaylanmadan uçak ve hotel gibi rezervasyonlarınızı yaptırmanızı önermiyoruz. Vizeniz onay aldıktan sonra dilerseniz Happy Turizm aracılığıyla rezervasyonlarınızı zaman kaybetmeden yaptırabilirsiniz.

Amerika ülke uzmanlarımızın ve değişim programı danışmanlarımızın hazırladığı yazımızın devamında J1 Amerika Değişim Programı Vizesi 2024 güncel evrak listesini ve vize başvuru şartlarına dair ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Vize başvurularında en önemli aşama evrakların eksiksiz hazırlanması ve DS-160 Formu’nun interaktif ortamda İngilizce dilinde ve ispatlanabilir doldurulmasıdır. Belgelerinizden birinin eksik olması ya da formunuzdaki yanlış bir bilgi başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. Eğer başvurunuz sırasında zaman kaybetmek ya da problem yaşamak istemiyorsanız danışmanlık almanızı öneririz. Happy Turizm, J1 Amerika Değişim Programı Vizesi Başvurularınızda evraklarınızın hazırlanmasından, Konsolosluk randevunuzun alınmasına, DS-160 formunuzun doldurulmasına kadar tüm aşamalarda size destek olacaktır.

Amerika J1 Değişim Programı Vizesi Nasıl Alınır?

DS-7002 Formunu Kurumunuzdan Alın
Eğer başvuru sahibi staj programı kapsamında Amerika’ya gidecekse staj yapacağı kurumdan DS-7002 Formunu istemeli. Bu programda kişinin kurumda ne iş yapacağı açıklanmaktadır.

DS-160 Vize Başvuru Formunu Doldurun
Amerika vize başvurularının en önemli evrakı DS-160 başvuru formudur. Bu formu İngilizce ve online olarak doldurabilirsiniz. Amerika Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği’ndeki vize mülakatınıza giderken bu formun onay çıktısını yanınızda götürmeyi unutmayın.

Evraklarınızı ofisimize gönderin
Yetkililerimizle görüşerek durumunuza uygun vize evraklarını öğrendikten sonra belgelerinizi eksiksiz hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz belgelerinizi hazırlayıp sizi bilgilendirecektir.

Randevunuzu oluşturacağız
J1 Amerika Değişim Programı Vizesi başvuruları Amerika İstanbul Başkonsolosluğu ve Amerika Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Vizenizin çıkıp çıkmayacağına karar verme yetkisi sadece bu iki temsilciliğe aittir. J1 Amerika Değişim Programına başvuran kişinin konsolosluğa şahsen giderek parmak izi vermesi ve mülakata katılması gerekmektedir. Vize randevusu almak ise bazen yoğunluktan dolayı uzun sürebilmektedir. Yetkililerimiz sizinle görüşerek size en uygun gün ve saate en hızlı şekilde randevunuzu alacaklardır.

Mülakatta yanınızda olacağız
Amerika Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’ndeki parmak izi verme ve vize mülakatı sırasında yetkilimiz size eşlik edecektir. Mülakat öncesi vize görevlisinin sorabileceği sorularla ilgili yetkilimiz sizi bilgilendirecektir.

Pasaportunuz adresinize gönderilecek
J1 Amerika Değişim Programı Vizesi işleme alındıktan sonra 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Bu süre yoğunluk ve resmi tatiller nedeniyle uzayabilir. Vizenizin onayını takiben pasaportunuz adresinize en yakın postaneye gönderilir. Vizenizin seyahat etmeyi planladığınız tarihe yetişmesi için en 2 ay önce başvuru yapmanızı tavsiye ederiz Vizenizin çıkmış olması Amerika’ya giriş yapabileceğiniz anlamına gelmez. Değişim Programı Vizesiyönergemizi takip ederek kolaylıkla vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Eksik evrak mı verdim, yanlış mı yazdım endişesine kapılmamak adına danışmanlarımızla iletişime geçin.

J2 Amerika Değişim Programı Aile Vizesi için farklı bir prosedür takip edilmektedir. 

J1 Amerika Değişim Programı Vizesi Ret

J1 Amerika Değişim Programı Vizesi Ret cevabı almanızda olasılıklardan bir tanesi. Ne yazık ki işlemleri bu derece çok başlık altında sıralandığında elbette eğer uzman değilseniz sıkıntılı bir sürece dahil olmanız olasılık haline geliyor.

Değişim programına ret cevabı aldığınızda sebebini öğrenerek yeniden başvuru yapabilirsiniz. Ancak yeni başvurunuzun hangi sınıftan ve kategoriden yapılacağı gibi spesifik birkaç soruyu cevaplamanız gerekecek. Bu sebeple ofisimiz uzmanlarından deneyiminizi paylaşarak iş birliği istediğinizde sağlıklı bir sonuç yaşanacaktır. Ret aldığınızda panik yapmamalı ve özenle yeni başvurunuzu eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmeye önem vermelisiniz.

J1 Amerika Değişim Programı Vizesi Ücretini Amerika Büyükelçiliği genel bazda 160 Dolar olarak belirlemiştir. Lakin kalacağınız süre gibi değişken ya da şahsi özel bir durumunuzun olması halinde farklılık olabilir. Ofislerimizden vize ücreti hesaplanmasını isteyebilir ve net bir rakam alabilirsiniz.

Amerika Değişim Programı Vizesi

J1 Amerika Değişim Programı Vizesi Program Türleri
Amerika Au Pair Programı
Amerika’da yaşayan ailelerin çocuklarının bakımlarını üstlenmek üzere ABD’ye gitmek isteyen kişilerin Au-Pair Programı'na başvuru yapması gerekiyor. 12 ay boyunca ABD’de bir aile ile yaşamayı deneyimleyebileceğiniz bu program sayesinde İngilizce eğitimi de alabilirsiniz. 12 ay sonunda dilerseniz 6 ay, 9 ay veya 12 ay daha programı uzatabilirsiniz.

Organizatör şirket programa katılacak kişiyle İngilizce bir mülakat gerçekleştirir ve sonuçlarını ABD’deki aile ile paylaşır. Au-pair programı kapsamında Amerika’ya gidecek olan kişi, işe başlamadan önce 32 saat boyunca çocuk bakımı eğitimi alır. Au-pair’e aile tarafından bir oda tahsil edilir, 3 öğün yemeği karşılanır. Ayrıca Au-pair’e haftada en az 6 saat İngilizce eğitimi alabilmesi için imkân sağlanır. Au-Pair günde 10 saat haftada 45 saat çocuk bakımı karşılığı akademik eğitimi için 500 dolar kazanır.  Katılımcılarda aranan özellikler şöyle sıralanabilir:

Yeterli seviyede İngilizce konuşmalı
En az lise veya dengi bir okuldan mezun olmalı
18-26 yaş arasında olmalı
Au-pair programına katılmasına engel olabilecek fiziksel bir engeli bulunmamalı
Kamp Danışmanı Programı
Kamp Danışmanı Programı J1 Amerika Değişim Programı Vizesi kapsamına girmektedir. Bu program lise eğitimi sonrası öğrenciler, genç çalışanlar, öğretmenler veya diğer nitelikli bireylere Amerika’daki kamp ortamlarında deneyimlerini paylaşma imkânı sağlar. Kamp danışmanı programına katılan kişiler, Amerikalı meslektaşlarıyla aynı ücreti kazanırlar. Bu kişiler sadece, danışmanlık görevlerini yerine getirirler, personel gibi hizmet etmezler. Kamp danışma programına sponsor olan kurum, katılımcılarla şahsen görüşmeler yapar, sağlık sigortalarını karşılar. Kamp danışmanı olarak yaptığı görev karşılığı hak ettiği mali tazminatı öder. Katılımcılara 24 saat boyunca ulaşılabilecek telefon numarası verir. Yemek ve kalacak yerleri sponsor tarafından karşılanır.  Örneğin, aşçı, bulaşıkçı, hizmetçi gibi görevlerde çalışamazlar. Bu programa katılmak isteyen kişilerin;

Gençlerle iletişim kurmaya yetecek düzeyde İngilizce bilmesi
18 yaşından büyük olması gerekmektedir.
Üniversite ve Kolej Öğrencileri Değişim Programı
TC vatandaşları lise eğitimi sonrası Amerikan akademik kurumlarında eğitim görmek için Üniversite ve Kolej Öğrencileri Değişim Programına başvurabilirler. Üniversite öğrencileri de kendi ülkelerinde devam etmekte olduğu lisans programının öngördüğü bir staj programına katılabilirler. Bu programa katılan katılımcıların masrafları doğrudan Amerika hükümeti tarafından karşılanır. Öğrenciler, başvurdukları eğitim kurumunun yurtlarında kalabilirler. Derslerinde başarılı olmak koşuluyla üniversite yetkilisinin onayı ile yarı zamanlı olarak çalışabilirler. Programa katılım süresi en fazla 24 aydır.

Hükümet Ziyareti Programı
Bu programa katılacak kişiler, ABD federal, eyalet ve yerel yönetim kurumları tarafından seçilir. Hükümet Ziyareti Programı kapsamında ABD’ye gelen seçkin ziyaretçiler, Amerikalı meslektaşları ile gözlem turları, konferanslar, profesyonel toplantılar, tartışma programları, atölye çalışmaları ve gezilere katılırlar. Katılımcıların Amerika’da kaldıkları süre boyunca hem kendi hem de aile üyelerinin Sağlık Sigortalarını yaptırmaları gerekmektedir. Programın sponsoru ise katılımcıların kalacakları yerleri ayarlamalı, ziyaretçilere ödenecek parayı karşılamalıdır. Hükümet Ziyaretçileri Amerika’da program dâhilinde en fazla 18 ay kalabilirler.

Staj Programı
J1 Amerika Değişim Programı Vizesi kapsamına Amerika’ya gidilebilecek programlardan biri de Staj programıdır. 18-28 yaş arasındaki üniversite öğrencileri, yeni mezunlar, tecrübesi az olan ve Amerika’da başlangıç seviyesindeki işlerde çalışabilecek kişiler bu programa başvuru yapabilir. Staj programına başvuru yapacak adayların halen bir lisans programına devam ediyor olması ya da mezuniyetinin üzerinden 12 aydan daha az bir süre geçmiş olması gerekmektedir. Staj Programı kapsamında Amerika’ya giden öğrenciler, ön büro, yiyecek, içecek sektörü ve araştırma görevlisi olarak çalışabilirler. Bu program en fazla 12 ay sürer.

Uluslararası Ziyaretçi Programı
Uluslararası Ziyaretçi programına katılacaklar, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından seçilir. Alanında uzman, tanınmış, özel yetenekli ve liderlik potansiyeli taşıyan kişiler arasından seçilen katılımcılar, ABD kültürü ve toplumunu daha iyi anlamak ve yabancı kültürlerin bilinmesine katkıda bulunmak için gözlem turları, tartışmalar, toplantılar, konferanslar, çalıştaylar ve gezilere katılabilirler. Uluslararası Ziyaretçi Programı en fazla 1 yıl sürmektedir.

Kısa Vadeli Akademisyen Değişimi Programı
Amerika J1 Kısa Vadeli Akademisyen Değişim Programına, profesörler ve araştırma görevlileri başvuru yapabilirler. Katılımcılar, özel araştırma projeleri üzerinde işbirliği yapabilirler, üniversitelerde veya kolejlerde öğretmenlik, ABD’de eğitim ve araştırma alanlarında gözlem ve danışmanlık yapabilirler. Bu program kapsamında Amerika’da kalma süresi en fazla 6 aydır. Bu süreyi uzatma veya kategori değişikliği yapma imkânı yoktur.

Profesör ve Araştırma Görevlisi Değişim Programı
Profesörler ve araştırma görevlileri, ABD ve yabancı ülkelerdeki akademik kurumlar arasında fikir alışverişinde bulunmak, araştırma yapmak amacıyla bu programa başvuru yapabilirler. Katılımcıların İngilizce yeterliliklerini kanıtlama zorunluluğu vardır. Ayrıca bu programa başvurmadan en az 24 ay öncesine kadar bir profesör veya araştırma programına katılmış ve tamamlamış olmamalıdır. Yine başvuru sahibinin, söz konusu programının başlangıcından hemen önceki 12 aylık dönemin bir kısmı için herhangi bir J tipi vize programına katılmamış olması gereklidir. Katılımcı devam etmekte olduğu bir J1 programında başka bir kuruma geçiyor veya kısa dönem (6 aydan az) bir değişim programına katılmış olabilir.

Uzman Değişim Programı
J1 Amerika Değişim Programı Vizesi kategorisinde yer alan Uzman Değişim Programı’na çeşitli konularda uzman titrini kazanmış kişiler başvuru yapabilmektedir. Bu kişiler, Amerikalı meslektaşlarıyla fikir alışverişi yapabilir, bilgi ve becerilerini paylaşabilir, ilgi alanlarıyla ilgili danışmanlık yapabilir ve kendilerini geliştirebilirler. Katılımcılar en fazla 1 yıl boyunca Amerika’da konaklayabilmektedir.

Lise Öğrencisi Değişim Programı
15-18 yaşları arasında, liseden mezun olmamış ve daha önce F1 ve J1 vizesi ile Amerika’da herhangi bir eğitim programına katılmamış olan kişiler, Lise Öğrencisi Değişim Programına başvurabilirler. Bu kişiler, ABD’de akredite olmuş bir kamu veya özel lisede eğitim görebilirler. Katılımcılar Amerikalı bir ailenin yanında ya da yatılı bir okulda kalabilirler. Ev sahibi aile katılımcı öğrenciye uygun bir oda, günde 3 öğün yemek ve okul faaliyetleri için ulaşım imkânı sağlamalıdır. Öğrenciler, okul sonrası spor programları da olmak üzere tüm okul faaliyetlerine katılabilirler. Ancak okul müdürlüğünün onay vermesi gerekmektedir. Öğrenciler yarı ya da tam zamanlı işlerde çalışamazlar ancak bebek bakımı gibi zaman zaman yapılan işleri kabul edebilirler. Değişim öğrencilerinin akrabalarının yanında kalmasına ise izin verilmez.

Yaz Çalışma ve Tatil Programı / Work and Travel
Work and Travel olarak da bilinen bu programa katılan üniversite öğrencileri, yaz tatilleri boyunca ABD’ye giderek hem tatil hem de tam zamanlı olarak çalışma imkânına sahip olurlar. Yaz Çalışma ve Tatil Programı’na katılacak öğrencileri, iletişim kurabilecek seviyede İngilizce biliyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca akredite edilmiş bir üniversiteye kayıtlı olmaları ve okullarında en az 1 yarı yılı tamamlamış olmaları şartı vardır. Work and Travel programına katılacak öğrenciler, daha Amerika’ya gitmeden önce bir işe yerleştirilirler. Katılımcılara işlerinin karşılığı olarak haftalık ücret ödenir, kalacak yerleri ayarlanır. Ayrıca öğrencilerin fazla mesai alma hakkı vardır.

Doktor Değişim Programı
J1 Amerika Değişim Programı Vizesi kapsamında Amerika’ya giden doktorlar, tıp eğitim programlarına katılabilir ya da akredite edilmiş bir tıp okulunda eğitim alabilirler. Katılımcıların, Amerika’daki programa uyum sağlayabilecek seviyede eğitim almaları, yazılı ve sözlü olarak İngilizce yeterliliğe sahip olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra Ulusal Tıp Doktorları Sınavı ve Vize Yeterlilik Sınavının 1 ve 2. Bölümlerini başarıyla geçmeleri gerekmektedir. Ev sahibi kurumlar katılımcı J1 vizesi sahibi doktorlara onaylanmış klinik bir eğitim verir. Program kapsamında Amerika’ya giden doktorlar, uzmanlık alanları kapsamında lisansüstü eğitimi alabilirler. Bu doktorlara çalıştıkları hastanelerde hastaların tanı ve tedavisi aşamasında nihai sorumluluk verilmez.

Öğretmen Değişim Programı
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğretmenler J1 Amerika Değişim Programı Vizesi’ne başvurarak Amerika’da akredite edilmiş ilk ve orta dereceli okullarda öğretmenlik yapabilirler. Öğretmen Değişim Programına başvuran kişi, kendi ülkesinde ilk ve orta dereceli okullarda öğretmenlik yapma yeterliliğine sahip olmalı. Yeterli derecede İngilizce bilmeli, başvuru sırasında öğretmenlik görevine devam etmelidir. Eğer başvuru sahibi öğretmen, çalışmıyorsa son 12 ay içinde bir yüksek lisans derecesi bitirmiş ve son 8 yıl içinde en az 2 yıllık öğretmenlik tecrübesine sahip olmalıdır. Öğretmen Değişim Programı kapsamında Amerika’ya gidenler 3 yıl bu ülkede kalma hakkına sahiptir. Eğer ev sahibi okul isterse bu sürenin 1 veya 2 yıl daha uzatılması için başvuruda bulunabilir.

Staj Eğitim Değişim Programı
Staj Eğitim Değişim Programına, iş tecrübesi olan ve çalışacağı kurumda orta seviyede yönetici konumuna getirilebilecek adaylar başvurabilir. 20 yaş ve üstü, üniversite mezunları ve mezun olduğu alanda en az 1 yıllık tecrübe sahip olanlar bu programa katılabilirler. Ayrıca katılımcı mezun olduğu alan haricinde bir alanda staj yapmak isterse bu alanda en az 5 yıllık tecrübeye sahip olmalıdır.

Amerika Staj Eğitim Değişim Programı kapsamına giren kategoriler şöyle sıralanabilir: Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık, Kültür ve Sanat, Sağlıkla İlgili Meslekler, Bilgi Medyası ve İletişim, Yönetim, Ticaret ve Finans, Kamu Yönetimi ve Hukuk, Konaklama ve Turizm’dir.

Uyarı
Staj Eğitim Değişim Programı en fazla 18 ay sürmektedir. Bu programa sponsor olacak şirketlerin de belli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Şirketin bünyesinde en az 25 işçi çalıştırıyor olması, yıllık cirosunun en az 3 milyon dolar olması şarttır. Ayrıca ABD yasaları gereğince bu şirketlerin ABD’de yasal olarak iş yaptığını kanıtlayan belgelere sahip olmaları gerekmektedir. Staj programına katılan öğrenciler ve çalışanlar, J1 Amerika Değişim Programı Vizesi görüşmelerine gittiklerinde yanlarında DS-2019 ve DS-7002 formunu bulundurmalıdır. DS-7002 formu staj programına katılan adayın çalışacağı şirkette neler yapacağını ve hangi eğitimlere tabii tutulacağını gösterir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek